Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Cady opouští vězení, kam byl před čtrnácti lety odsouzen za znásilnění. Je odhodlán pomstít se svému tehdejšímu obhájci Samu Bowdenovi, který ve snaze potrestat zločin, zatajil soudu důležitý důkaz svědčící v Maxův prospěch. Jeho plán je nelítostný a promyšlený. Nejprve Samovi, jeho ženě Leigh a patnáctileté dceři Danielle znepříjemní návštěvu kina, potom za ně zaplatí v cukrárně a teprve na druhý den Sama osloví a připomene mu minulost. S každým dalším Maxovým objevením atmosféra nejistoty stále více přerůstá v napětí a strach. Sam sice nechá Maxe zatknout, protože jim otrávil psa, policejní komisař však nemá důvod držet muže ve vazbě a propustí jej. A Max pokračuje v naplánované pomstě, zraní Samovu milenku Lori a začne svádět Danielle. Samem najaté násilníky zmlátí a pak si zaplatí nejlepšího právníka ve městě a obžaluje Sama za ublížení na zdraví. Jeho útoky se stupňují. Když vnikne do Samova domu, kde zabije služebnou a soukromého detektiva Kerseka, kterého si Sam najal, uprchne rodina z města a na své obytné lodi se vydá na Cape Fear. Max je však pronásleduje i sem, odhodlán znásilnit Samovi ženu i dceru a jeho samotného zabít. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (621)

POMO 

všechny recenze uživatele

V dobe uvedenia ma tento Scorseseho thriller nechal chladným. A dnes mám pocit, že ide o najlepšieho "posmrtného Hitchcocka". Herrmannova hudba, nájazdy kamery, vizáž Jessicy Lange, ktorej postava sa navyše volá Leigh... Marty je diabol, chamelón, ktorý ukážkovo naviazal na odkaz Majstra, a ešte si svoju polievku prikorenil fenomenálnym psychopatom De Nirom a rúškom dráždivej sexuálnej perverzie. Tak trochu fajnšmekerská záležitosť. Piata hviezda odomňa uniká iba o vlások, preto, lebo ide skôr o krátkodobý pocitový, než dlhodobý zážitok. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně možná ještě o něco lepší film, než původní snímek z roku 1962, s Robertem Mitchumem a Gregory Peckem (oba se objeví i v tomto filmu), protože mi přijde, že zde je potenciál filmu naplno využit a některé scény jsou opravdu nezapomenutelné (to, že tady Nick Nolte podvádí nádhernou Jessicu Lange s tou obludkou, však patří k největším bizárům stříbrného plátna). Vše šlape naprosto perfektně, od hudby přes fantastickou kameru, až po výbornou režii či herecké výkony a v některých pasážích má snímek i dobrou hororovou atmosféru. Vše však zastíní svým výkonem Robert De Niro, který se stal dokonalým ztělesněním psychopata Maxe Cadyho, podává skvělý výkon a působí opravdu děsivě. Martin Scorsese je Bůh, takhle má vypadat filmový zážitek. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdepak Mel, DeNiro je ten pravý "Mad Max!“ Jediné nedostatky ve Scorseseho poctivém thrilleru bych viděl v poněkud okatě studiovém konci a v přehnaně afektovaná J.Lange, která občas naruší precizní herecké výkony všech zúčastněných. Září především J.Lewis v roli nejisté lolitky, sloužící jako nástroj sladké pomsty potetovaného kriminálníka, co měl spoustu času naučit se číst. Být jejím tatínkem místo Nolteho, řešil bych to ukázkou pár fotografií ze spisu, zobrazujících Maxův láskyplný vztah k něžnému pohlaví.. Jakmile si automechanik Cady začne za jízdy prohlížet podvozek Bowdenovic vozu, vždycky si vzpomenu na parodii Cape Fear v Simpsonech (ďábelský Levák Bob). ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Spojení Martina Scorsese a Roberta De Nira nemůže dopadnout špatně! Max Cady je po 14 letech propuštěn z vězení a nemůže se dočkat až se pomstí svému tehdejšímu advokátovi Samu Bowdenovi, který zatajil důležitý důkaz. Robertu De Nirovi to v roli Maxe neuvěřitelně sekne a už první pohled na jeho namakané a pokérované tělo dává tušit, že to bude nezapomenutelný zážitek. Advokáta Sama hraje Nick Nolte, jeho menželku Jessica Lange a jejich dceru Juliette Lewis, která ukázala, že je to obrovský talent (Rozhovor De Nira a jí na "hodině dramatu"). Film má slušnou atmosféru, obvzláště ke konci. Za vyzdvihnutí určitě stojí i hudba, která dodává patřičné grády. Originál jsem neviděl, ale už jenom kvůli De Nirovi mi něco říká, že tohle je lepší..... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Mrazivý thriller s hviezdnym obsadením, ktorému kraľuje démonický Robert De Niro v roli desivého Maxa Cadyho, predvádzajúci v priebehu filmu takmer všetky svoje herecké polohy. Výnimočný film, aký sa vidí len raz za čas, a na Scorseseho pomerne nezvyčajná voľba, i keď v jeho režijnej kariére vôbec nie ojedinelá. Na tento atmosférický zážitok dlho nezabudnem. 90% ()

Galerie (122)

Zajímavosti (48)

  • Robert De Niro zaplatil zubaři 5000 dolarů, aby jeho chrup působil ve filmu dostatečně odporně. Když film dokončil, dal mu dalších 20000, aby mu ho opravil. (StarsFan)
  • Vrcholná scéna v bažině byla natočena ve státním parku John U. Lloyd, uprostřed mangrovových bažin. Tropická bouře trvala 4 dny, takže filmový štáb musel čekat, až bouře skončí, aby si mohli udělat vlastní déšť. (Trajektt)

Související novinky

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (více)

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

30.09.2009

Romány Johna MacDonalda patří do zlatého fondu detektivky a thrilleru – podle jedné z jeho knížek byl natočen třeba slavný Mys hrůzy. Vypadá to, že se adaptace dočká i MacDonaldova nejslavnější série… (více)

Reklama

Reklama