Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Cady opouští vězení, kam byl před čtrnácti lety odsouzen za znásilnění. Je odhodlán pomstít se svému tehdejšímu obhájci Samu Bowdenovi, který ve snaze potrestat zločin, zatajil soudu důležitý důkaz svědčící v Maxův prospěch. Jeho plán je nelítostný a promyšlený. Nejprve Samovi, jeho ženě Leigh a patnáctileté dceři Danielle znepříjemní návštěvu kina, potom za ně zaplatí v cukrárně a teprve na druhý den Sama osloví a připomene mu minulost. S každým dalším Maxovým objevením atmosféra nejistoty stále více přerůstá v napětí a strach. Sam sice nechá Maxe zatknout, protože jim otrávil psa, policejní komisař však nemá důvod držet muže ve vazbě a propustí jej. A Max pokračuje v naplánované pomstě, zraní Samovu milenku Lori a začne svádět Danielle. Samem najaté násilníky zmlátí a pak si zaplatí nejlepšího právníka ve městě a obžaluje Sama za ublížení na zdraví. Jeho útoky se stupňují. Když vnikne do Samova domu, kde zabije služebnou a soukromého detektiva Kerseka, kterého si Sam najal, uprchne rodina z města a na své obytné lodi se vydá na Cape Fear. Max je však pronásleduje i sem, odhodlán znásilnit Samovi ženu i dceru a jeho samotného zabít. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (621)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ VÁS NAUČÍM, CO JE TO ZTRÁTA“....... /// Když R.de Niro přečetl všechny knihy, pustili ho z vězení. Jeho posláním je teď vysvětlit svýmu bejvalýmu obhájci, že zatajovat důkazy se nemá. Votrávenej pes a další povedený kousky teď budou u Bowdenů na denním pořádku. Podaří se překazit plány číhajícího šílence, kterej donutil mluvit lidi neexistujícím jazykem? MYS HRŮZY – příští exit! Zajímavej thriller, vyjímečnej díky obsazení, zajímavý kameře a hereckýmu partu R.de Nira. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Všude mně vítaj jako ,,žlutou zimnici“. 2.) Knihu ,,The Executioners“ od Johna Dann MacDonalda číst nebudu. 3.) Thx za titule ,,superpimp“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Thriller J. Lee Thompsona z roku 1962, v ktorom sa predstavili Gregory Peck a Robert Mitchum je výbornou, aj keď nie príliš výnimočnou žánrovkou. Navyše v mnohých ohľadoch príliš zastaralou (tie nepotrebné zrýchľovačky počas akčných scén sú príšerné). Aktualizáciu si v začiatkom 90. rokov zobral do rúk veľký milovník filmovej histórie a geniálny tvorca Martin Scorsese. Jeho počin je takmer v každom ohľade lepší, než pôvodná verzia. Úctu k originálu preukázal režisér ponechaním pôvodných mrazivých hudobných motívov z pera Bernarda Herrmana a obsadením pôvodnej dvojice do vedľajších úloh. Vznikol remeselne brilantný thriller s jednou z najvďačnejších príležitostí pre Roberta De Nira. Temný, mrazivý počin síce kvôli svojej žánrovej čistote nepatrí k absolútnemu vrcholu svojho tvorcu, no aj tak ponúka vynikajúci zážitok. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Scenár je trápny ako špenát v zuboch na prvom rande, no o to zarážajúcejší je fakt, že Mys hrôzy je skutočne dobrý film, plný hnevu a vášne - čo je Scorsese ako z učebnice. A ak sa k tomu pridá slizký Robert DeNiro, snobský Nick Nolte, hysterická Jessica Lange a zmätená Juliette Lewis, nejde inak než odporučiť. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese od dětství miluje westerny, filmy noir a především oldschoolové thrillery. Po téměř třiceti letech si splnil sen - natočit remake jednoho z klasických thrillerů. Atmosféra je špičková a svou roli si užil nejen Robert De Niro, ale i Nick Nolte. Zápory jsou snad jen dva, nesympatická Juliette Lewis a Cadyho kočičí život (což je ale u podobných filmů běžné). 75%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mys hrôzy ponúka v prvom rade dobrý a napínavý príbeh, kde atmosféra a napätie pod režisérskym dohľadom Martina Scorseseho hrajú prvé husle. Nick Nolte nepatrí medzi hercov, ktorých môžem a zo začiatku mi ani nebol úplne sympaticky, ale čím viac sa blížime k finále, tým je to strhujúcejšia jazda a vlastne tomu brilatému právnikovi som aj začal fandiť. Každopádne hviezda filmu (ako pri Scorseseho filmoch býva zvykom) je tu šialený psychopat v podaní famózneho Roberta De Nira. Bavil ma príbeh a aj dianie okolo toho, no nemôžem sa zbaviť pocitu, že mi to prišlo natočené trošku priemerne. Kamera bola fajn, no aby som to zostručnil, tak je to film natočený v roku 91, no keby som to nevedel, povedal by som, že je to rok 81. Pôsobilo to na mňa dosť staro. Tak či tak, slušný triler. 75% - 4* ()

Galerie (122)

Zajímavosti (48)

  • Toto byl první film Amblin Entertainment s ratingem R. (Trajektt)

Související novinky

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (více)

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

30.09.2009

Romány Johna MacDonalda patří do zlatého fondu detektivky a thrilleru – podle jedné z jeho knížek byl natočen třeba slavný Mys hrůzy. Vypadá to, že se adaptace dočká i MacDonaldova nejslavnější série… (více)

Reklama

Reklama