Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (410)

imf 

všechny recenze uživatele

Možná až příliš bezstarostný akčňák, ve kterém Kim Basinger opravuje telefony a Chris Evans devadesát minut běhá po městě a dělá bordel. Už tehdy jsem věděl, že z toho kluka něco bude. Jason Statham uklizen do pozadí, Jessica Biel je na plátně snad pět minut (všichni tři si to pak vynahradili v konverzačce London), ale celkem to šlape a i když si na to pravděpodobně o hodinu později nevzpomenete, bude vás to bavit. Víc podobně "nenápadných" produkcí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nejdelší reklama, jakou jsem kdy viděl. Jedno klišé střídá druhé, a tak to jde celých 94 minut. Ničím nevýrazní herci průměrnosti snímku nijak nepomáhají. Snad jediní Statham s Macym si své role užili. Kim Basinger předvedla snad nejotřesnější výkon ve své dosavadní kariéře a mé první setkání s Chrisem Evansem nedopadlo také bůh ví jak příznivě. Ale i přes to všechno jsem se bavil a film mi rychle utekl. Režisér svůj další počin opět nebere nijak vážně a v mém případě mu to jakž takž vyšlo. Nezvratný osud 2 se mu povedl o něco lépe. Doufám, že sestupná kvalita Ellisových filmů nebude pokračovat. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Viete, že veľryba má trojmetrový penis? Zachráňte záliv!“ Solídne herecké obsadenie (Basingerová, Macy, Evans, Statham, Burgi, Bielová), zručne napínavá réžia Davida R. Ellisa (NEZVRATNÝ OSUD 2) a výborný hitchcockovský situačný námet, odohrávajúci sa takpovediac v reálnom čase. To sú 3 najvýraznejšie plusy, robiace zo solídnej fušky s názvom MOBIL zaujímavý a svižný akčný triler. Srdcovka to pochybujem, že bude. Ale ako oddychová jednohubka prečo nie. P.S. Pôvodne mal snímku režírovať Joel Schumacher (alebo Michael Bay) s Willom Smithom v titulnej úlohe. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kterak se z nafoukaného, nezodpovědného frajírka stane hrdinný, obětavý zachránce bez bázně a hany, ze slabé matky vraždící monstrum, z otce nemyslící, neschopný dement a z policajtů opět bezcharakterní hajzlové bez příčiny. Ale v podstatě mi včera večer právě takový nenáročný, za vlasy přitažený thriller zrovna vyhovoval a dávám mírný nadprůměr Kim Basinger navzdory. Zajímavé, dřív mi nevadila, ale v posledních letech mi její výkony přijdou srovnatelné se zvrásněným, přehrávajícím prknem na žehlení:-/. 61% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mobilní alternativa poctivého scenáristického řemeslníka Larryho Cohena (Maniac Cop, Ambulance) k jeho vynikající Telefonní budce. Průměrný letní thriller s dynamickou premisou, ze které se rozhodně dalo vydolovat mnohem víc, který se naštěstí nebere moc vážně, čímž mnohé zachraňuje. Nechápu proč celkem jednoznačně interpretovatelný název filmu nepřeložili do češtiny (stejně jako třeba u Saw nebo Collateral). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Pro scenáristu Chrise Morgana to byl v podstatě celovečerní debut, protože do té doby se mu sice dařilo prodat několik scénářů, ale žádná z jeho prací nakonec nebyla použita. (imro)
  • Film měl před spuštěním natáčení chvíli „utrum“ kvůli ostřelovači, který terorizoval obyvatele Marylandu a Virginie v roce 2002. (imro)

Reklama

Reklama