Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrt se nedá ošálit, a pokud se člověk jednou ocitne na seznamu, osud už se postará, aby byl dodržen. Jedním z mála lidí, kteří to poznali, je dívka Clear Rivers, poslední člověk, který přežil katastrofu letu 180. Díky vizi jejího spolužáka sice několik lidí uniklo smrti v troskách letadla, vzápětí však jeden po druhém zemřeli jako oběti bizarních nehod. Clear je poslední a ví, že tentokrát je na řadě ona. Snaží se být ve střehu, bizarní souhra náhod, na jejímž konci by byla její smrt, však stále nepřichází. Není divu, smrt má právě další problém. Středoškolačka Kimberly Corman si vyrazila se třemi kamarády na výlet. Těsně před nájezdem na dálnici má velmi sugestivní vizi hromadné havárie, při které zahyne ona, její přátelé a také řada dalších lidí. Přes protesty přátel se jí podaří vjezd na dálnici na chvíli zablokovat. K nehodě tak sice dojde, ale zahynou při ní jiní lidé. Kimberly samotnou zachrání před smrtí mladý policista Thomas Burke. Dívka poté vyhledá Clear, která ji upozorní na význam předtuch a vezme ji za cynickým znalcem smrti Bludworthem. Ten jim poradí, že naplnění seznamu smrti může přerušit pouze nový život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Hyperbrutalni cerna komedie. Zatimco jednicka byla velmi povedeny originalni horor, dvojka je trochu o necem jinem. Smrti hlavnich hrdinu jsou promakanejsi a zubata je tentokrat podstatne rafinovanejsi. Vizualne je dvojka pastva pro oci, doslova fantasticka je uvodni megabouracka. Dej bohuzel kazi velka prekombinovanost deje. Celkove se ale jiste dobre pobavite, jen na to nechce nahlizet jako na horor. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního a třetího dílu se tohoto filmu zhostil David R. Ellis a rozhodně ne špatně. Předvedl nám, že pokračování úspěšného prvního dílu není vždy špatné a v tomto případě se mu dokáže vyrovnat. Nejvíc práce si dal na úvodní havárii. Zatímco v jedničce jsme toho moc neviděli, tady se zcela vyžil na speciálních efektech, pyrotechnice a kaskadérství. Mohli jsme vidět nádhernou scénu s kládou, která proletí předním sklem, rozdrcení motorkou atd. Některé úmrtí byli sice hodně přehnané až směšné, ale většina z nich byla vymyšlena do nejmenších detailů a oproti jedničce jsme viděli více krve. Celkový zisk byl přes 90 milionů, a to už stojí za uváženou. Co se týče štábu chtěl bych říct, že jak kamera, hudba, efekty tak i herecké výkony byly velmi dobré. Scénář nám nabídl tentokrát trochu odlišný postup pro umírání a vysvětlil nám i spojení postav s prvním dílem, který zněl celkem logicky. Jediné, co mě dost zklamalo, bylo zdůvodnění úmrtí hlavního hrdiny z prvního dílu Alexe (přišlo mi to celkem trapné). ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jako ve všech ostatních dílech tvoří začátek nejsilnější část filmu. Mezi počáteční bouračkou na dálnici a zbytkem filmu je propastný rozdíl. Po supr úvodu a známému zavedení do děje následuje série stupidních smrtí, nad nimiž se občas může člověk jen pousmát. Napětí je chvílemi dobré, ale celkově film nepřichází s ničím novým a je o dost horší než jednička. 55% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Menej atmosféry, viacej prekombinovaný a menej prehľadný dej než v prvom Final Destination. Tiež hektickejšie, náladovo uvolnenejšie a popcornovejšie, s jemnou dávkou čierneho humoru. Dosť brutálne gore. A k tomu najlepšia scéna z celej trilógie - úvodná reťazová autohavária je bravúrne sfilmovaná! ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Mno... Originální mohl být jen první díl, proto mi druhý připadá jako téměř doslovný remake, jen s několika změnami a dvěma herci z prvního dílu. Mé zvrácené já bylo sice potěšeno rafinovaností a nechutností jednotlivých úmrtí, ale kde je ta hrozivě děsivá atmosféra? Skvělá je scéna havárie, u té mě mrazilo. Dál už je to nic moc, dokonce pád skla na chlapce působí směšně a počítačově. Ta myšlenka že všechno souvisí se vším ten film tak nějak stahuje, a předpokládám, že trojka bude o lidech, kteří přežili nehody druhého dílu, jak už nasvědčovala závěrečná scéna, která mi vehnala slzy do očí, smíchu, aby bylo jasno. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (30)

  • Když kamera na začátku filmu přejíždí po pokoji, tak v jednu chvíli zabere sešit s nápisem "Road Trip" (výlet), ale písmeno "T" je zakryto, a tak vidíme pouze "Road rip" (rip = odpočívej v pokoji), což předznamenává budoucí události. (mangui)
  • V Kimberlyně (A.J. Cook) vidině naladí stanici 104.9, ve které jsou zprávy o vyročí havárie letu 180. Když Kimberly rádio přeladí, začne hrát skladba „Higway to Hell“, ale v dalším záběru je tam stále stanice 104.9. Po skončení vidiny jsou zprávy o havárii letu ale na stanici 98.9. (Habansz)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama