Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrt se nedá ošálit, a pokud se člověk jednou ocitne na seznamu, osud už se postará, aby byl dodržen. Jedním z mála lidí, kteří to poznali, je dívka Clear Rivers, poslední člověk, který přežil katastrofu letu 180. Díky vizi jejího spolužáka sice několik lidí uniklo smrti v troskách letadla, vzápětí však jeden po druhém zemřeli jako oběti bizarních nehod. Clear je poslední a ví, že tentokrát je na řadě ona. Snaží se být ve střehu, bizarní souhra náhod, na jejímž konci by byla její smrt, však stále nepřichází. Není divu, smrt má právě další problém. Středoškolačka Kimberly Corman si vyrazila se třemi kamarády na výlet. Těsně před nájezdem na dálnici má velmi sugestivní vizi hromadné havárie, při které zahyne ona, její přátelé a také řada dalších lidí. Přes protesty přátel se jí podaří vjezd na dálnici na chvíli zablokovat. K nehodě tak sice dojde, ale zahynou při ní jiní lidé. Kimberly samotnou zachrání před smrtí mladý policista Thomas Burke. Dívka poté vyhledá Clear, která ji upozorní na význam předtuch a vezme ji za cynickým znalcem smrti Bludworthem. Ten jim poradí, že naplnění seznamu smrti může přerušit pouze nový život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jen pro své pobavení Smrt s námi pohrává si jako s přirozením… Z dosavadní pentalogie asi nejkomplexnější díl. Přiměřeně brutální, zručně natočený, černým humorem citlivě okořeněný a věřte mi, haprující logika není to, co by mělo fandu žánru v danou chvíli zajímat - vždyť sám Chmurný žnec ji má taky na háku.. P.S.: Úvodní hromadná havárie (i přes to těžko uvěřitelné panoptikum řidičů na kilometr dálnice) je, co se týká kamery, střihu a především efektu na diváka, naprostý skvost. Zúčastnit se jí Simír, cítil by se jako doma.. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Teen horor s dobrým začátkem, ale k závěru se film tlačí už hodně ztuha. A podchycení žánru "umírání" je v pokračování jiný zrnko kávy, než v jedničce. Poněkud slabší, bez atmosféry, kromě k zmiňovanému začátku (autonehoda), která lapala po dechu a byla velmi efektově struhující a dobře prostřihaná, ale se zbytkem Ellisova řemesla jsem spokojený nebyl. David R. Ellis neudržel látku atmosféry a "pohřbil" tu originální teenegerskou lahůdku Jamese Wonga. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednotku sa nechytá, ale stále film pôsobí pútavým dojmom. Tie rôzne náhody a nehody potrebovali dostatok fantázie a aj reťazová nehoda na diaľnici bola lepšia než v ktorejkoľvek časti Kobry 11. Bolo tu aj dosť napínavých scén, kedy človek čakal, že teraz to príde a ono to neprišlo, alebo naopak, nečakal nič a niečo prišlo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná nevíte, že: a) Když má Kim předtuchu, rádio na kterém chlap v éteru informuje o neštěstí letu 180 je na frekvenci 104,9. Jakmile se ale probudí ze snění a naladí stejnou zprávu, na rádiu je frekvence 98,9. b) Když má Kimberly předtuchu, dá na rádiu nejdříve stanici, kde hrajou "Higway to hell". Po chvilce to přepne na jinou stanici, ale číslo stanice je stejné jako té předtím. c) V úvodní scéně, kdy má hlavní hrdinka předtuchu, jí zavolá otec. Ve skutečnosti se pak všechno z předtuchy vyplní - hraje stejná muzika, objeví se bába s plechovkami apod. Ovšem otec nyní nevolá. d) Na začátku filmu, kdy má hlavní hrdinka předtuchu nehody, odhodí její kámoš jointa na vedle projíždějící auto. Řidička toho auta má sama v jednu chvíli v ruce cigaretu a v druhé mobil(nedrží volant). A ke všemu nekouká ani na cestu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak pokracovani si nastesti udrzelo vysoce nastavenou latku prvniho dilu. Smrti uz sice nejsou tak vynalezavy, vetsinou proste nejaka vec nekoho zabije a nevidime jako v prvnim dile pomalu kapajici vodu, povolujici nitku atd., ale presto jsou docela napadity, originalni a docela dost krvavy (nektery). Pribeh je skoro stejnej jako v prvnim dile, jen tvurci oba dily vzajemne provazali, coz nevadi, ale taky to filmu nijak nepomaha. Opet nez abych se bal, jsem byl spis napnutej kdo, kdy a jak umre, ale zaroven jsem se dobre bavil. Navic ta uvodni bouracka je proste lahudka. Tohle pokracovani radim zhruba na stejnou uroven s prvnim dilem. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (28)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama