Reklama

Reklama

Gangy New Yorku

Trailer 1
USA / Itálie, 2002, 166 min

Režie:

Martin Scorsese

Hudba:

Howard Shore

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Jim Broadbent, John C. Reilly, Henry Thomas, Liam Neeson, Brendan Gleeson, Gary Lewis, Stephen Graham (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku v letech 1846 až 1863. Irští přistěhovalci a původní britští a holandští osadníci se formují do pouličních gangů, aby převzali kontrolu nad organizací života a obchodu v jeho ulicích. Film se soustřeďuje na dva nejdůležitější gangy. Dead Rabbits („Mrtvé králíky“) a Native Americans („Rodilé Američany“). Ústřední postavou je mladý Ir Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio), který chce pomstít smrt svého otce (Liam Neeson), bývalého vůdce gangu Dead Rabbits. Mužem zodpovědným za jeho vraždu je Bill přezdívaný Řezník (Daniel Day Lewis), hlava konkurenčního gangu Native Americans. Roku 1860 je Vallon propuštěn z vězení a postupně nahradí svého otce v roli vůdce gangu. Jeho hlavní myšlenky ale patří pomstě. Plán mu však zkomplikuje vztah ke krásné ale nevyzpytatelné kapsářce Jenny Everdane (Cameron Diaz)... (Intersonic)

(více)

Diskuze

Jello Biafra

Jello Biafra (hodnocení, recenze)

tento film je na dvd opatrený jedným z najhorších dabingov, aké som mal kedy možnosť počuť

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

warv

Já taky. To je snad jeho nejpitomější film. Ale některé jsem neviděl. Nechápu, jak někdo může po nejdokonaleji dokonalém Taxikáři takhle zradit diváky a podlehnout (asi) tlaku producentů

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Né tak dobré, ba dokonalé jako Scorseseho Letec, ale pořád velice kvalitní dobové pokoukání, které vynikne především báječnou výpravou a her. obsazením. Snad ještě nikde jinde mi Cameron Diaz nepřišla tak sympatická jako zde. DiCaprio skvělý, Day-Lewis coby slizák a hl. záporák filmu taktéž. Vše na tomto filmu je velice dobré, ale vysoko položené laťky Letce to nedosahuje, takže dávám za moc krásné 4* :)

Uživatel 10Domik10 smazal svůj příspěvek.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Esmarelda: Taky jsem si dal načas, než jsem si Gangy konečně pustil, no nakonec jsem nadšenej a to hlavně z Day-Lewise, to je neskutečnej člověk :) Naopak DiCaprio mě tam hrozně iritoval, tu jeho roli jsem mu prostě nevěřil. Pěknej film, možná mohl být o 40 minut kratší, ale tak to už je holt Scorsese :)

JOKERHAHAH

JOKERHAHAH (hodnocení, recenze)

Jsem jediný, komu přišlo, že při poslední repríze na Nova Cinema vrátili film po jednom reklamním bloku téměř na začátek? 

 (hodnocení, recenze)

Ja som trošku sklamaný, dlho som nevedel príjst nato ze voco kua de :)

Esmarelda

Esmarelda (hodnocení, recenze)

Dávala jsem si na čas..., než jsem se na to podívala. Sjela jsem to pro jistotu dvakrát :-)) a nemůžu hodnotit jinak než na výbornou. Ani chvíli jsem se nenudila, ani chvíli nemyslela na nic jiného než na to, co se děje ve filmu - byla jsem vtažená dovnitř. Daniel Day Lewis je démon! Stejně tak mě dostává Leo di Caprio - stává se z něj výborný herec, věřím mu. Cameron není zrovna moje oblíbenkyně, nicméně mi tady nevadila, nerušila. A nelze zapomenout ostatní herecké obsazení, bez nich by to taky nešlo. :-))

10Domik10

10Domik10 (hodnocení, recenze)

Výborná atmosféra, skvelé obsadenie, D. Day Lewis jednoznačne podal najlepší výkon zo všetkých hercov. Kto zapadne do deja tohto filmu nenudí sa ani sekundu !!

robeto

robeto (hodnocení, recenze)

Překvapilo mě relativně slabé hodnocení filmu... Vizuálně, obsazením, kamerou a celkovým dojmem je film perfektní. Příběh je alespoň pro mě dostačující - silná touha po pomstě a zakořeněná nenávist v DiCapriovi, kterou musí po boku Lewise skrývat je v pořádku a závěrečné sekvence, které podtrhují propojení s historií města jsou povedené. Film je moc dobrý, pokud porovnáváme s filmy obecně, je vynikající. Každý film nemusí řešit něco, co jde až za roh. Stanovil si cíle spíše vykreslením příběhu vraha otce a syna, který se chce pomstít a to se povedlo výtečně. Pro mě 5 hvězdiček (i když Scorsese má ještě lepší filmy samozřejmě).

Amilet

Amilet (hodnocení, recenze)

film má skvělou atmosféru, ani minutu jsem se nenudil. Danielovi Day-Lewisovi se jako padouchovi nedá nefandit, jeho řezník je jedna z mých nejoblíbenějších postav. :) Pro mě 90%, lahůdka.

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Začiatok filmu bol namakaný, jak po hudobnej tak vizuálnej stránke, pecka, ale potom to akosi ochladlo a miestami som sa už nudil...fakt škoda...3/5 *

MRmic

MRmic (hodnocení, recenze)

Líbylo se mi to a to nemusim DiCaprio ani vydět.Dobrej film a to mi ho neznechutila ani ta žába rozpláclá-Leonardo.

Margotka

Margotka (hodnocení, recenze)

od tohodle filmu jsem čekala poměrně dosti....v podstatě můžu s klidným srdcem říct,že je to nuda...někde po půlce filmu jsem už doufala,že se blíží ke konci (což bohužel nebyla pravda).Nenašla jsem tam jedinej pozitivní okamžik...pardon,jeden určitě: závěrečné s podkresem hudby od U2...ta je na tomto filmu jediné pozitivum.

Curlyman

Curlyman (hodnocení, recenze)

Neexistuje film rezirovany Martinom Scorsesem, v hlavnej ulohe s Leonardom DiCapriom, ktory by nebol uzasny :)

Jolinar

Jolinar (hodnocení, recenze)

zdálo se mi to o ničem, prostě nuda... ale nevim jak takovej film hodnotit, když vidim, že je natočenej dobře (scénář, kostýmy, výprava, herci) ale neni podle mýho gusta ... vyšlo mi ***

Triple H

Triple H (hodnocení, recenze)

Kúpte si nový TV Program - TV Max. Je tam DVD Gangov zadarmo...a ten program stojí - a teraz sa podržte - 5 Sk...

 (hodnocení, recenze)

Téměř tři hodiny neuvěřitelně ubohé nudy... Jedna hvězdička za hudbu a za scénu s "oplakáváním zavražděného králíčka", jinak odpad...

 (hodnocení, recenze)

Týden po zhlédnutí Letce musim říct, že kombinace Scorsese a DiCaprio je dost mučivá. Filmy pěkně udělané, ale příliš dlouhé (160 minut je opravdu dlouhá doba) a dost dějově nudné..

čenda

čenda (hodnocení, recenze)

Docela se mi líbil DiCaprio i Diazová, a to je vůbec nemusím. Nad nimi ovšem ční skvělý D.Day-Lewis, ten je zde bez chyby. Jako příběh je to dost plytké a především bych to klidně o půlhodinu zkrátil.

Související novinky

Daniel Day-Lewis ohlásil herecký důchod

Daniel Day-Lewis ohlásil herecký důchod

21.06.2017

Kdyby se dával dohromady seznam nejlepších žijících herců, stoprocentně by na něm nechyběl Daniel Day-Lewis. Šedesátiletý držitel tří Oscarů je legendou, která do svých rolí dává úplně všechno, a… (více)

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

Slávni režiséri pre UNICEF

Slávni režiséri pre UNICEF

02.05.2005

Štúdio MK Film Productions za podpory medzinárodnej organizácie UNICEF nakrúca poviedkový film ALL THE INVISIBLE CHILDREN, ktorý bude pozostávať zo siedmych krátkych filmov od rôznych režisérov, z… (více)

Reklama

Reklama