Reklama

Reklama

I Married a Monster from Outer Space

  • Austrálie I Married a Monster from Outer Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá novomanželka Marge Farrell si všimne, že její manžel Bill se chová neobvykle. Stejný problém se začne projevovat i u ostatních mužů ve městě. Rozhodne se Billa sledovat a zjistí, že byl vetřelci z jiné planety nahrazen věrnou kopií. Zděšená Marge chce varovat ostatní, ale nikdo její historce nevěří. (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Lima 

všechny recenze uživatele

V zámoří již klasika půlnočních promítání, u nás prakticky neznámý film. Co se týče téma „infiltrace mimozemské rasy do lidské society“, tak patří mezi ty lepší kousky. Z úvodní půlhodiny by dokonce Hitchcock měl radost. Napětí se stupňuje jak v papiňáku, prvotní zjevení monstra (to krásné alienovské chapadlo!) ve své době asi zvýšilo nejednomu diváku tep, herci hrají znamenitě, na to, že to je v podstatě béčková produkce. Jenže potom se film postupně překlápí do nechtěně zábavně blbinky, kde se hodně umírá (včetně zvířátek), ke konce hodně střílí a mimozemšťani se roztékají do rosolové hmoty. Když se vyloží karty na stůl a alien v manželově těle vyjeví hlavní hrdince svou identitu a vysvětluje své pohnutky, napětí se vytratí a už to není tak zajímavé. Tady se prostě ukazuje, že Gene Fowler byl spíš dělník filmového pásu a ne vizionář, jako Jack Arnold, nebo Don Siegel, takže třeba žánrově a tematicky spřízněné ´Invasion of the Body Snatchers´ je přeci jenom jiná liga. Ale i tak dávám palec nahoru a trošku nadhodnotím, celkový dojem je slušný i v porovnání s většinou filmové produkce té doby. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Invaze lupičů těl po tisící a zase jinak! Dokáže zoufalá manželka na pokraji fyzických a duševních sil přesvědčit orgány o infiltraci mimozemské špíny? Proč muselo zemřít malé štěňátko? Mají kolonizátoři ze vzdálené galaxie nějaké city? Proč muselo zemřít malé koťátko? Výbuchy, střelba, smrtící paprsky a mimozemský dým! Emzáci abstinenti se chtějí množit. Buďte přitom! ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Tento film či spíše jeho existenci si pamatuji dobrých 26 let, díky vskutku grandióznímu překladu v tehdejší Encyclopedii FF jako Oženila jsem se s vesmírnou Příšerou. To nezapomenete.;-) Nyní jsem to prubnul a dobré. Mohlo to býti výborné? Ano. Ale na ty 3.5 to je. Tento film stejně bude jako spousta podobných navždy ve stínu jistého Siegelova fláku. O tom 70tkovém megafláku, ani nemluvě. Tu 4. jsem dal díky závěrečným 11min. trikovým orgiím (tedy v kontextu těchto filmů) které se mi MOC líbily a vytrhly mne dokonce i z oné konstantně vytvářené pohodičky, lehce  napínavé, tu a tam. Vdavekchtivé ženštiny si zde příjdou na své, neb tu zazní Wagnerův Svatební pochod z Lohengrina. A několikráte. Podivní ufouni (pokud by furt tak mlžně nesvětélkovali, užil bych si je víc), rosolovitá břečka, efektní paprskomety, samozacelující se díry po kulkách a závěrečná flotila odlétající od Země alá ´V´...račte si vybrat.;-) Poučení? Nikdy, opakuji NIKDY (týká se to hl. žen/dívek) neotravujte postavu v kapuci, která hypnotizovaně upíná zraky do výlohy na panenky/ku. Páč v opačném př. po vás nezbydou ani ty lodičky. Dnes by to byly jistě škrpály zn. nike či puma. A pokud jsem to pochopil, všichni žili ščastně až do smrti a nikomu se nic zlého nestalo. Až na pejska a kočičku. Nikoli, to není narážka na Čapkův národní majstrštyk. Nejlepčí komentář Tsunami_X. :))) Ano, byl jsem při tom. Natáhnouti to na 100min., vynechat SF propriety ale přitom stále zůstat v žánru SF, do 2 hl. rolí dát Caryho Granta a Ingrid Bergmanovou (pokud není k mání tak Joan Fontaineovou nebo Anne Baxterovou) a máme tu Oscarovou psychologickodramatickou SF jak když paprskometem střelíš. A ten opět křiklavě a falešně poutající nápis, tomu filmu akorát ubližuje, než co jiného. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Solidní variace na Invazi lupičů těl, byť v trochu jiné podobě. Mimozemská rasa začne využívat lidská těla k obsazení Země, ale netuší, že lidé jsou chytří a brutální. Myslím že na tehdejší dobu je neobvyklé, aby se do čela likvidátorů emzáků postavila žena, páč prototyp ženské bojovnice proti šmejdům z vesmíru dal filmovému světu na férovku až Vetřelec. Ač má film kratší stopáž, tak poslední třetina se zdá mučivě dlouhá, když už divák ví, ale střetnutí se stále připravuje. Velmi dobré jsou úsporné speciální efekty a emzáci jsou rovněž povedení. Pochvalu si zaslouží i herecké výkony. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale ten prvek lupičů těl na mě prostě pořád funguje. I když je tenhle film vlastně odvozeninou snímku "Invaze lupičů" těl, ve své komornosti je to velmi příjemné, navíc jsou zde použity jednoduché, ale efektní triky, především pak prolínání dvou obrazů. Jednoduché, ale prostě je to vhodně využito. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama