Film uz evidente nedosahuje "kvalit" prvniho dilu, ale presto jeste dosti snesitelna zabava na televizni obrazovce.(25.7.2002)

• Radek99

Komunální satira o rozkrádání socialistického majetku naroubovaná na krimikomedii o podvodníčcích, to vše v unylém televizním formátu. Tahle zábava není ani tak normalizovaná, jako spíš nevtipná a hloupá, protože nejvíce ze všeho připomíná pásmo volných skečů z nějaké teleestrády. Kdyby se šéf s tváří Petra Nárožného nevrátil, vůbec nic by se nestalo...(13.6.2011)

Tak tenhle film se dá rozdělit na dvě poloviny, přičemž ta první, která je tam jaksi navíc, aby bylo možné navázat na první díl, je velice nudná. Kdežto ta druhá, v níž Petr Nárožný a Jiřina Bohdalová excelují v podvodnické fintě s pronájmem bytu, je znamenitá.(23.5.2003)

• Phobia

To byla ale veselá televizní taškařice... vlastně ne veselá - OTRAVNÁ je to správné slovo! 40%(13.6.2011)

Ta mafiánská rodinka byla naprosto otřesná. Nevěřím, že by to v reálu bylo takhle možné. Nápad s pronajímáním bytu jsem už viděla někde jinde a tam to bylo mnohem vtipnější. No, Pepan asi nebyl tak mazaný, když s ním vyběhl jiný podvodník, který byl možná ještě mazanější.(12.6.2011)

Nejlepší díl celé pentalogie. 75%(25.6.2011)

Druhý díl z televizní série Šéfové. Tradiční česká televizní komedie z dob, kdy i průměrné televizní komedie stály za podívání. Hudba: Vadim Petrov(12.6.2011)

Pokračování o podvodnících, kteří se snaží jeden cizý byt pronajmout více lidem, ale sami naletí jinému zloději. Tohle jako by přesně sedělo na náš náros a mentalitu minulého režimu. Takovéhle komedie by se měli točit.(1.1.2008)

Škoda, že sa nepodarilo nadviazať na prvý film. Ale na dobu vzniku celkom dobrá zábava.....60%.(29.11.2010)

• Tuax

O něco horší než první díl. Zábavná pro mě byla hlavně první polovina na vesnici, která měla své kouzlo. Scény po návratu do Prahy a zvláště pronájem byl zbytečně zdlouhavý, bez náboje, bez vtipu, jen zdržoval přicházející obrat v příběhu. Jinak Petr Nárožný na mě opět působil na svou roli přestárle, ale podvodníkům přeje živnost asi kdykoliv, jde o šarm, který on v tomto filmu, tedy jeho postava plně využívá. Jiřina Bohdalová mi byla nesympatická už dříve, ale zde už má teda pěkně odstrašující fazónu.(28.5.2011)

Šéf podruhé a opět báječná podívaná, která přímo navazuje na první díl. Musím uznat, že rodinka "mafiánů" ve svém prostředí ztratila trochu svoje tajemné kouzlo z prvního dílu. Nicméně některé scény z venkova byly opravdu povedené. Snažit se předělat notorického podvodníčka v podání Petra Nárožného se, ale nepovede každému a přísný režim, který mu jeho nová famílie stanovila mě velice pobavil. Nejlepší část filmu začíná návratem do Prahy a shledání se svojí bývalou partou. Karel Heřmánek v roli jednoduchého trouby je neodolatený, některé jeho hlášky jsou geniální. Navíc do filmu přibyla nová posila v podání Jiřiny Bohdalové, která celému filmu dodala správně kouzlo a její role nadělala pořádnou paseku. Nutno říct, že možná jednu z nejvtipnějších z celého filmu. Na to, že se jedná o pokračování televizního filmu má film výborné tempo a po celý film jsem se bavil a mnohé scény byly bezchybné. Rozhodně se jedná o povedené pokračování série s neúspěšnými podvodníčky. "Kde je ta tvoje Liduška, byla tady seděla na gauči a kde je ten gauč.." Moje hodnocení filmu 80%(4.7.2011)

Pro mě nejzdařilejší díl z pentalogie o šéfovi. První díl Šéfe, to je věc, mi přišel jako nemastná nudná komedie, Šéfe, vrať se se mi naopak velmi zalíbilo a když jsem se dověděl, že dílů je celkem pět, s napětím jsem očekával každý další. Už jen kvůli Petru Nárožnému to stojí za to, vynikající český herec a komik. A scéna s Jiřinkou Bohdalovou, kde předstírají manželský pár a nabízejí podvodem byt k pronájmu, je excelentní. Tohle je ložnice, manželčina chlouba, pýcha, dveře jsou vlevo jako v Monte Carlu :)(23.2.2009)

Tento druhý díl je propracovanější a více pobaví, tudíž o bodík více, než díl první.(5.5.2010)

Malinko slabší než první díl, přesto stále slušný, také díky dobré Bohdalové, přesto se mi zdá, že je to docela natahované, stále však koukatelné se špetkou humoru. Hodnocení. 60 %(18.5.2010)

Dobrá Tv konina(23.5.2010)

• Fujin

Velmi slabá zhovadilost, kde racionální chování je jehlou ve stohu slámy. Naprosto nezábavná záležitost.(12.6.2011)

valník je ve vestě, cement jsem dal do náprsní kapsy, všechen se mi tam nevešel, tak jsem si 2 pytle odsypal do peněženky...:)))(17.7.2011)