Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři nejlepší kamarádky jsou sebevědomé, chytré, užívají si, probírají spolu chlapy, vztahy a sex. K tomu se ale taky starají o děti, nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. Hedvika (Petra Hřebíčková) žije tak trochu ve zlaté kleci, její manžel workoholik (Jiří Langmajer) moc doma není, a tak není divu, že ji okouzlí mladý zpěvák David (Vladimír Polívka). Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s Kamilem (Václav Neužil) bez peněz, prostě upracovaná a uhoněná matka dvou dětí. Zato Eliška (Gabriela Marcinková) má skvělého kluka (Štěpán Benoni), nesnesitelné rodiče, je těhotná a je jí špatně úplně ze všeho. Ale hlavně mají jedna druhou… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (227)

kajas 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních "větších" filmů s premiérou po koronakrizi láká na méně okoukané herecké obsazení hlavních rolí a na oddychovou podívanou s jednoduchou zápletkou - čtyři nejlepší kamarádky řeší vztahové peripetie a péči o své potomky. Scénář není pravda žádný zázrak, přesto ale nabízí několik zábavných momentů a hlavně se může opřít o snaživé herce - v malé, ale vděčné roli mě moc potěšil pan Preiss. Na závěr dám všem potenciálním divačkám dobrou radu: Nechte doma mužský doprovod, vezměte kamarádku nebo maminku a věřte, že se dobře pobavíte :) ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co tohle bylo. Celý ten film mi přišel obsahově jako expozice nějakého příběhu, jako představení postav a uvedení do nějakých situací a pak... Titulky. Nevěřila bych, že je možné toto vydávat za hotový film/příběh, a že to někdo zaplatí. Otravné animované pasáže moc nepřidaly. Jediné plus je trio hereček Vagner-Hřebíček-Novák, doufám, že jim za tuhle podivnost aspoň solidně zaplatili. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Neviděla bych to tak černě. Téma je jasné. Že obsahuje klišé? Tak ono mít děti, čekat děti, starat se o děti, mít všelijaké vztahy a nějak v nich žít, obvykle jakési klišé je, čili z tohoto úhlu v klidu. Jmenuje se to Matky, je to o matkách. Co divák čekal, netuším, mě jako matku obsah nestresoval. Predevším chválím sympaticky přirozené herecké projevy, doslova nevídaný jev. Průser byl mizerný zvuk, za který srážím, jinak nic, co by mě v rámci odpočinkového žánru výrazně pohoršilo. Kdo vnímá dnešní dobu, ví, že na instáč práskají instapindy vše, je to děsné, debata na dlouho, ale co už naděláme. Tvářit se, že to neexistuje, bylo by naivně pokrytecké. Buďme tedy rádi za ženy normální, s přirozeně hezkým obočím. Chudera, třikrát zbouchnutá neplatičem Neužilem, taky není nic, co bych v řadách svých znamých nikdy nepotkala, Sandra ji vystřihla skvěle, znuděných bohatých ženušek workholiků taky známe požehnaně a vystreslá těhule, bez chuti na manželíčka, se střelenou megerou matkou v zádech, také není laciné sci-fi. Jednoduché, ale bez afektu. Vlastně docela příjemný film, s několika potřeštěnými momenty, celkově mi počin připadá lepší, než řada našich komedií, které jsou na jedno, rychlou jehlou ušité, brdo. Vagnerka, Gábi i Petra fajn, chlapi taky, Mauréry je šílená celá a pan Preiss? Klasicky výborný. V pohodě. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No z tohto filmu mam fakt zmiesane pocity a urcite i sklamanie,pri takom hereckom obsadeni som cakal minimalne najlepsiu tohtorocnu cesku komediu,lenze vela zabavy a vtipkovania si tu neuzijete,skor by som to prirovnal k miernej drame,vztahy,manzelstvo,zivot,deti,hadky,sklamania,plac a podobne zalezitosti su hlavnym obsahom,parkrat som sa pousmial,no smiech nehrozi,takze pre mna priemer a som si isty,ze druhykrat si to uz nepustim...:-) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Laciný prvoplánový humor v podání rodinného klanu. 1)  Kdypak si konečně filmoví tvůrci uvědomí, že udělat film bez děje, aby se na něj dalo koukat, je práce pro mimořádně (!) talentované filmaře a ne pro ten profesní mainstream, který svou produkcí zavaluje kina a obrazovky. Chybějící příběh prostě nelze nahradit mikropříběhy, i když si očividně spousta "tvůrců" myslí, že ONI to zvládnou. No, nezvládli dříve, nezvládají teď a vsadím se, že ani v budoucnosti se to nezlepší. Co je dovoleno pánovi, není dovoleno kmánovi. A těch (kmánů) je spousta._____ 2)  Úhledný a podle fotek i přitažlivý 33letý režisér Vojtěch Moravec nepřekročil ve filmovém debutu svou ponurou minulost režiséra dvouhvězdičkových telenovel (Mise, Sestřičky Modrý kód, Slunečná, Einstein - případy nesnesitelného génia, Modrý kód, Ohnivý kuře). Režisérova žena, moje oblíbená herečka (spíš typově než výkonem) 38letá Sandra Nováková se ve svém scenáristickém debutu rovněž nepředvedla a to ani ve spojení s další debutantkou Vandou Zaplatílkovou-Hutařovou._____  3)  Známé herecké tváře a občas i vtipné scénky nesmažou divákovy rozpaky. K poznání a sebereflexi dochází pozdě (po svatbě a ne před ní), přičemž katalyzátory tohoto procesu jsou nebohé děti. Postavám (i hercům) je přes 30 let a v tomto věku objevují život ve dvojici nebo s partnerem (často až po svatbě a s čerstvě vyrobenými dětmi)._____ 4)  Výstižný koment: castor***, Gemini***, Big Bear**, Vančura**. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (9)

  • „Myslím, že se tady povedlo dát dohromady fantastické obsazení. Mám strašnou radost, že jsem měla možnost se na place potkat se všema holkama. Moc si jich totiž vážím jako hereček a mám je ráda i lidsky,“ uvedla Hana Vagnerová, která hraje roli Sáry. (SONY_)

Reklama

Reklama