Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři nejlepší kamarádky jsou sebevědomé, chytré, užívají si, probírají spolu chlapy, vztahy a sex. K tomu se ale taky starají o děti, nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. Hedvika (Petra Hřebíčková) žije tak trochu ve zlaté kleci, její manžel workoholik (Jiří Langmajer) moc doma není, a tak není divu, že ji okouzlí mladý zpěvák David (Vladimír Polívka). Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s Kamilem (Václav Neužil) bez peněz, prostě upracovaná a uhoněná matka dvou dětí. Zato Eliška (Gabriela Marcinková) má skvělého kluka (Štěpán Benoni), nesnesitelné rodiče, je těhotná a je jí špatně úplně ze všeho. Ale hlavně mají jedna druhou… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (227)

Mitin 

všechny recenze uživatele

Pro takovou věc je cringe vzdálený výraz. V Matkách je nejspíš celá scéna českých profláklých herců, kterým z úst nevychází nic připomínající realitu. Nemluvě o tom, že poměr počet známých herců/kvalita hereckého výkonu je pod bodem mrazu. Celý film je postavený na relatable scénách, stereotypech a klišé, ale v běžných situacích by se nikdo nechoval stejně. Samozřejmě že zde máme zastoupené všechny typy vztahů, matek, rodičů, fáze těhotenství a tak si můžeme každou postavu a vztah založit na tom nejextrémnějším příkladu, co nás napadne. Z některých scén mi bylo fyzicky špatně a začal jsem zpochybňovat realitu, ve které je tenhle film číslo 1 na Netflixu v Česku a že něco takového vůbec vzniklo. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měla v plánu se filmu kvůli názvu, který mi způsobuje kopřivku, vyhnout. Kino mě minulo, Netflix už ne. A vlastně jsem za to ráda, protože to bylo ve finále o dost lepší, než jsem čekala. Nebýt některých extrémně nepřirozených scén a docela trapných rozhovorů, asi bych šla s hodnocením ještě výš. Bylo to na dobré cestě... 3,5* ()

Reklama

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Víte co je blbý? Jít do kina a zapomenout si brýle. Na druhou stranu, snímek Matky není zrovna dílo, u kterého by moje zhoršená schopnost zraku nějak uškodila. Pokusů o vtip, tam bylo hodně, já se zasmála všehovšudy 3x a to hlavně proto, že tam obsadili roztomilého pejska. Tváří se to jako filmová komedie ze života... no to potěš, jestli takový život s dětma opravdu je. Během celého filmu jsem přemýšlela spíše o životech lidí v sálu a o tom, jestli se mi změní smysl pro humor, až se stanu mámou a budou mi vtípky o stříkání mléka připadat opravdu ze srdce humorné. Byla jsem v kině s maminou a ta si film užila a tím pádem to byl i pro mě hezký večer. Nejspíše jen nejsem pro tenhle film cílovou skupinou. Příště si snad už brýle nezapomenu a kvalita filmu bude odpovídat kvalitě mého vidění :D ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

prekvapivo vyzretý debut pojednávajúci komplexne, neprvoplánovo, empaticky a vkusne o téme materstva a ženstva v modernej veľkomestskej spoločnosti. nekonvenčý formálny prístup dokonale dopĺňa precízne štruktúrovaný a s ľahkosťou rozprávaný príbeh štyroch princípov bytia matkou, darí sa mu ísť do hĺbky aj bez straty odstupu, lavírovať medzi psychologickým napätím a inteligentným humorom. to všetko podkresľuje veľmi progresívne dramaturgicky vystavaný soundtrack. no skutočnou osou a piliermi sú herecké výkony na svetovej úrovni, každá zo štyroch hlavných predstaviteliek si zaslúži českého leva. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nooo, ja som tento film asi nepochopil, alebo neprecítil, alebo čo. Asi na to treba ešte dorásť, alebo prežiť, lebo emócia ma nezasiahla, dej mi prišiel rozbitý a ako keby to chcelo niečo povedať, ale nie každému. Snáď si to našlo publikum, lebo ako komédia to nefunguje ale vôbec. jedna celkovo a jedna za tie dve dobré dramatické scény. 2 z 5 ()

Galerie (106)

Zajímavosti (9)

  • V úvodu filmu, kdy Jirka (Jakub Prachař) natáčí Sáru (Hana Vágnerová) při porodu, nakráčí v nemocnici na porodní sál jen tak v civilu bez roušky, pláště apod. V jednom záběru je dokonce vidět, jak se natahuje přes sterilní stolek. Je to z aseptického hlediska nesmysl. (Winster)
  • „Myslím, že se tady povedlo dát dohromady fantastické obsazení. Mám strašnou radost, že jsem měla možnost se na place potkat se všema holkama. Moc si jich totiž vážím jako hereček a mám je ráda i lidsky,“ uvedla Hana Vagnerová, která hraje roli Sáry. (SONY_)
  • Natáčení mělo začít už na jaře roku 2020, ale kvůli pandemii koronaviru se natáčení odložilo na polovinu léta. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama