Reklama

Reklama

Reefer Madness

(festivalový název)
  • Česko Mařena šlukuje (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

"Hrajte rychleji...rychleji...ještě rychleji." - Kultovní protimarihuanová filmová agitace Reefer Madness vypráví příběh skupiny mladých lidí, kteří si kvůli jednomu zahulení pokazí celý život. Film odhaluje doposud utajovaný účinek kouření marihuany, jímž je úplná ztráta myšlení. Uvolněné mravy života narkomanů kolem jejich krku obtočí smyčku, na které končí jejich životy. Uvidíte několik vražd, sebevražd a znásilnění způsobených zdánlivě neškodnou rostlinou. Reefer Madness se nepodařilo najít si diváky až do sedmdesátých let, kdy se stal vděčným zdrojem veselí právě mezi kuřáky marihuany. (Festival otrlého diváka)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Film si vedl dobře v malých klubech a nezávislých kinech, kde se objevovaly různé zkrácené verze filmu. Od roku 1972 pak byl ve videopůjčovnách. Premiérová kina však zájem neprojevila. (Zetwenka)
  • Úplná verze filmu ležela ladem až do roku 1972, kdy byla opět uvedena pod záštitou Národní organizace pro reformu zákonů o marihuaně, aby ho využila při kampaňi na dekriminalizaci marihuany, (Zetwenka)
  • Film v kinech nevydržel ani rok a pak byl stažen, protože nebyl schválen Produkčním kodexem. A nebyla šance na schválení, neboť zobrazoval pomůcky k užívání drog a jejich metody, což byl v Kodexu jeden ze zákazů. (Zetwenka)
  • Krátce po dokončení film koupil nechvalně známý producent Dwain Esper, který do snímku doplnil několik oplzlých scén, přejmenoval ho na Reefer Madness a pustil ho do oběhu v kinech uvádějících nízkorozpočtové bulvární filmy. (raininface)

Reklama

Reklama