Reklama

Reklama

Zuřící býk od uznávaného režiséra Martina Scorseseho je životopisným snímkem boxerského šampiona střední váhy Jakea LaMotty, jemuž se během jeho krátkého pobytu na výsluní přezdívalo Býk z Bronxu. První, co se LaMotta v životě naučil, bylo krást a rvát se – být drsnější než ostatní. La Motta, který byl od přírody samotář a nikomu nevěřil, používal svou agresi v boxerském ringu jako prostředek k potlačení svých hluboce zakořeněných obav a emocionálních úzkostí. Jeho odhodlání a zuřivost, díky nimž se z mladého násilníka stal mistr světa ve střední váze, však zůstaly mimo ring neovladatelné. LaMottův vášnivý zápal pro vítězství mu nakonec zničil osobní život a miliony dolarů, které vydělal, promrhal svým nezřízeným životním stylem a pletkami s ženami, jejichž city sahaly jen tam, kde byla jeho peněženka. LaMottu nakonec opustila jeho krásná manželka Vicki, která už měla plné zuby nekonečného fyzického i duševního zneužívání. Dokonce i jeho bratr Joey, který boxera vždycky obdivoval, byl nyní znechucen. A když pak LaMotta přišel o svůj titul, začal se nezadržitelně řítit ke dnu. Ze zápasníka ve špičkové kondici se tak rázem stal odulý vepř, který skončil jako uvaděč striptérek ve špinavém nočním klubu – a nakonec i jako vězeň ve floridském nápravném zařízení. (Cinemax)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Konečne sa mi podarilo zohnať, dnes už v podstate nezohnateľný , original bluray disk.

sator

sator (hodnocení, recenze)

Ve věku 95 let zemřel legendární Zuřící býk, boxer Jake LaMotta

0

Jake LaMotta (vlevo) boxuje s Rayem Robinsonem v newyorské Madison Square... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Jake LaMotta (vlevo) boxuje s Rayem Robinsonem v newyorské Madison Square... | foto: AP/ČTK

MIAMI Ve věku 95 let zemřel v úterý legendární americký boxer Jake LaMotta. Někdejší profesionální mistr světa střední váhy přezdívaný Zuřící býk či Býk z Bronxu skonal v nemocnici v Miami na následky zápalu plic. Oznámili to jeho příbuzní.

LaMotta, Italo-Američan s rodným jménem Giacobbe, byl považován za jednoho z nejlepších boxerů své kategorie v historii. Držitelem mistrovského pásu se stal v roce 1949 po vítězství nad favorizovaným Francouzem Marcelem Cerdanem. Celkem absolvoval v profesionálním ringu 106 zápasů a 83 vyhrál, z toho 30 knokautem. S boxem skončil v roce 1954

Zdroj: https://sport.lidovky.cz/ve-veku-95-let-zemrel-slavny-boxer-jake-lamotta-fo9-/ostatni-sporty.aspx?c=A170921_095402_ln-sport-ostatni_oka

mojedatabaze

mojedatabaze (hodnocení, recenze)

Dlouho sem snimek odkladal kuli barve obrazu, a neveric vysokemu hodnoceni.

Nyni vsak jim vim ze ,...

"Bylo chybou, byt rasistou". :-D

                                 mojedatabaze 2012

Jevo

Jevo (hodnocení, recenze)

patrik221: Podľa môjho názoru je to lepšie ako Rocky, ale rozhodne to nie je film zameraný na box. Je to dráma o tom, ako sa z človeka, ktorý, ako šampión, má takmer všetko, no kvôli svojej hlúposti, mužskej pýche, žiarlivosti, paranoji stratil úplne všetko. To všetko v podaní neuveriteľného De Nira.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Ellrohir

Ellrohir (hodnocení, recenze)

já mám s tímhle filmem jeden problém - je příliš skutečný a (zřejmě velmi?) skutečná postava LaMotty je pro mě lidsky příliš odpudivá, než abych si ho mohl zamilovat tak, jako prosťáčka s velkým srdcem na dlani Rockyho, i když ten je vymyšlený...chápu že asi nemělo být úkolem filmu, aby si divák LaMottu oblíbil a že jeho síla tkví právě v onom dost syrovém zobrazení reality, ale nemůžu si svůj komentář odpustit...já holt ve filmu realitu nechci, realitu žiju, od filmu očekávám "pohádky pro dospělé" :) natočené je to však mistrovsky, o tom žádná

DannyBoy80

DannyBoy80 (hodnocení, recenze)

čekal jsem nějakou bomu, ale zas tak dobré to nebylo. Scorseseho filmy mi asi nesedi, snad krom Taxikáře. Prostě Wrestler i Cinderella Man byly lepší. Tak nějak je tam málo boxu a příliš zákulisních tlachů. Čekal jsem rozpitvání aspoň jednoho jeho přelomového zápasu. Tohle je lépe zpracováno i v Rockym.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

Chysta se ceske Bluray vydani - pokud ale dojde jen na dovezeni toho, co vyslo v Nemecku, tak to bude prvni disk jen s dabingem bez cz titulku! To je k predstava k posrani...

yodesenkla

yodesenkla (hodnocení, recenze)

Tak tenhle film je o podstatě duše bojovníka. Někteří lidé ji mají od narození a jiní ji prostě nikdy mít nebudou. Bohužel se to projevuje i jinak třeba v normalnim životě. Rober De Niro předved skvely vykon pro ktery se doslova obetoval. Jeden z filmu ktere clovek proste musi videt..

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Poslední dobou se těch samozvaných filmových expertů vyrojilo nějak moc - ahoj skocane, ahoj Dvoriku, atd. - není vám trapné psát vaše zcestné smyšlenky a domněnky do veřejné diskuse? Osobní názor prosím, od toho diskuse jsou - ale tyhle rádobychytré macho-bláboly si nechte od cesty, dík.

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Asi jo, já si taky myslim, že to je strašně nepovedenej film...

Dvorik

Dvorik (hodnocení, recenze)

Tak nudnej film jsem dlouho nevidel! Asi se tady vsichni zblaznili s tim hodnocenim.

skocan

skocan (hodnocení, recenze)

prestante uz filmum naddrzovat,kvuli roku ve kterym byli natoceny,uz to fakt prehanite.

play@peace

play@peace (hodnocení, recenze)

Geniální film. Při jeho sledování mě chytala hrozná depka, ale po jeho skončení mě hřálo u srdce. Určitě se může najít spousta rejpalů, kteří řeknou, že tenhle film je strašně nudil a že Rocky je mnohokrát lepší a akčnější (teď mám na mysli hlavně americké publikum). Ani se moc nedivím, že v Americe film propadl, protože lidi byli tenkrát zvyklí na dobráckého Rockyho než na chorobně žárlivého psychopata Jakea La Mottu.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Davson: ok, já myslel ten můj komentář, ale byla to spíš taková řečnická otázka, na tebe ani tak nemířená, protože tebe moje komenty už dávno nevytáčejí :-)

Davson

Davson (hodnocení, recenze)

Dan9K: protože mi ten člověk nepřímo říká, že když hodnotím Zuřícího býka kladně, jsem automaticky idiot bez vlastního názoru, který si hodnocení vytváří podle nějakých učebnic. Proto.

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

berg: No jasně, ale dřív mě štvalo, když někdo psal fakt kraviny k nějaký pecce. Zvlášt u Býka mi vadil sestup o každou další příčku, ale ted už ne...

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Silas: Na to se přece dá soustředit, i když ty cizí komentáře čtu, ne? To bys popřel celý princip čsfd ;)

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Dan: Ale mě to nenaštvalo, jen jsem si tak povzdechl... ;-)
Davson: Přesně, ale podobných jsem už taky párkrát četl. Fakt je asi nejlepší nečíst cizí komentáře a soustředit se na to, co mi ten film dává.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Davson: osobně nechápu důvod, proč by měl konkrétně ten můj koment někoho naštvat...

Davson

Davson (hodnocení, recenze)

Dan9K a jeho komenty mě už dávno nechávají chladným, minimálně od doby, co komentuje Mi Nü-Chai.... Mnohem víc mě vytáčí komentáře, jaký napsal cakja: "Moc nechápu, co ostatní přimělo dát tomuto filmu pět hvězdiček. To zas jednou dal někdo pět a ostatní slepě následují, snad aby si nezadali. Lidi, máte snad svůj vlastní rozum, ne?!..." - když čtu takovou nabubřelost a aroganci samozvaných chytráků, šahám po pistoli.

skocan

skocan (hodnocení, recenze)

no vydrzel sem to 25 minut,prvni zapas byl strasne stupidni,stejne tak jeho rozhovory z manzelkou dalsich 25 minut potom,nechapu jak to muze mit 90%

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Silas: to jsem rád, ale za tou poslední větou si stojím :-)

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Dan9K: Poslední věta - ROFL....no vlastně celej koment ;-)

Suki

Suki (hodnocení, recenze)

sa divim, ze to niekomu pripadalo ospale, ved to je jedne z najdynamyckejsich filmov ake som videl. Stale sa nieco dejea a kamera je vzdy pritom!

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

Komparsisti se to asi naučit museli:) Pokud to ale diváci (v rámci filmu) začnou recitovat s La Mottou, tak jsou podle mě dvě možnosti - buď to znají od něj, protože to říká každý večer, nebo je to obecně známá věc. Ten "Olivier" by mohl odkazovat na Laurence Oliviera.... což je jen můj malý nápad - nevím.

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Angerr: Byl 67. ;-) Ale i tak docela lítá, loni byl ještě na konci padestáky, poměrně nedávno nad 70... Rýmovanou řeč bych tipl na původní, proč by se to ti komparzisti nemohli naučit?

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

Zatím se v žebříčku drží, mi přijde. Kolikátý byl dnes před vysíláním?

Nevíte někdo, odkud pochází ta rýmovaná řeč, kterou De Niro dvakrát za film pronáší?:
hough I'm no Olivier / I would much rather... And though I'm no Olivier / If he fought Sugar Ray / He would say / That the thing ain't the ring, it's the play. / So give me a... stage / Where this bull here can rage / And though I could fight / I'd much rather recite /... that's entertainment.

Publikum to pak říká s ním, takže předpokládám, že to bude něco obecně známého.
Zkoušel jsem trochu hledat na Imdb podle "movie connections", ale bez úspěchu.

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

A sakra..už vidím ty komentáře: "Čekal/a jsem skutečnou bombu, o které tu všichni básníte, ale strašně mě to nudilo. Nechápu, co na tom vidíte..." : /

LeG!oN

LeG!oN (hodnocení, recenze)

jo jo, tohle je fakt pecka, nejlepší je Pesci, ve všech scorseseho filmech se ukazuje jako zakomplexovanej mrňous, což je přímo brilantní :-)

RagingBul

RagingBul (hodnocení, recenze)

Velký vzor pro filmaře. Nechápu proč to nedostalo oscara za film, režii,.......Prostě všechny nominace měly být proměněny. Opravdu brilantní kousek. De Niro opravdu exceluje a opět se maximálně převtělil do své postavy.

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Joker dostane vlastní film

Joker dostane vlastní film

23.08.2017

Studio Warner Bros. na Comic-Conu oznámilo 8 nových přírůstků do svého filmového vesmíru. Teď se ale objevily zprávy, že nepůjde o jediné adaptace comicsů od DC, které nás čekají. Warneři totiž… (více)

Drak přichází... opět

Drak přichází... opět

16.08.2007

Neděste se, tahle novinka není o pokračování Eragona (studio 20th Century Fox o dvojce fantasy zmetku naštěstí mlčí). Je o novodobé verzi klasiky, která udělala z Bruce Leeho mezinárodní hvězdu a… (více)

Reklama

Reklama