Reklama

Reklama

What's a Nice Girl Like You Doing in a Place Like This?

(studentský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie / Drama
USA, 1963, 9 min

Režie:

Martin Scorsese

Scénář:

Martin Scorsese

Obsahy(1)

Prvý krátkometrážny film Martina Scorseseho, ktorý natočil počas štúdia na Newyorkskej filmovej škole. Príbeh sa odohráva v New Yorku a prostredníctvom monológu hlavnej postavy nám prezentuje časť života spisovaťeľa Harryho, ktorý sa stáva posadnutý obrazom svojej ženy maliarky... (JohnFarst)

Recenze (16)

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak jednoznačně je v tomto Scorseseho studentském filmu patrná značná dávka originality. Hraje si nejen s narací a vypravěčským stylem, ale i s technickými finesami, například světlem a stínem. Tenhle jednadvacetiletý klučina zkrátka věděl, co chce v životě dělat. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tento krátky snímok natočil Martin Scorsese počas štúdií na filmovej fakulte univerzity v New Yorku. Keďže poznám jeho tvorbu a až teraz som videl tento príbeh spisovateľa posadnutého obrázkom, je mi jasné, prečo sa stal režisérskou legendou už za svojho života. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Je to síce len nejaký študentský film "nejakého Scorseseho", ale má to prekvapujúco vynikajúci námet a prevedenie, perfektnú hru strihu,celé je to nápadité a vtipné...Myslím, že má talent:) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

už v krátkometrážní prvotině Martina Scorseseho jsou dobře patrné náznaky jeho velikosti, ale samotný příběh o posedlosti obrazem se zvláštním koncem mi moc nesedl.. tu hlubokou myšlenku, kterou to očividně má skrývat, jsem v tom nenašel.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je studentský film Martina Scorseseho, snímek, který je jedním z jeho prvních kousků, navíc nejspíš nejstarší dochovaný. Je na tom vidět, že technika nebyla profesionální a dokonalá, ale stejně tak je vidět, že Scorsese měl nápady a dokázal prezentovat postavy i v omezeném čase, nemluvě pak o tom, že příběh má smysl a jedná se o celkem zajímavé individuální drama. Kde je místo člověka mezi přáteli? ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Co to kurva všichni melete o obraze? Spisovatel se do něj zakoukal? Ani hovno. Scorsese jenom chce, aby si ho ten ňouma maloval sám. Poslechni si lidi, ale pak udělej, co chceš ty. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

9.3. 2010 - no nic moc. Čekal jsem trochu více lepších scén a lepší příběh. Na to, že zde začíná kariéra Martinu Scorsesemu, rozjezd je docela pomalý, ale nebojte on se rozjede k takovým výkonům jako jsou mafiánské filmy a nejen ty, spousta dalších pecek. Vezmu ale v potaz to, že to je jen 9 minut a minuty běží opravdu rychle. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

I banální příběh „smutný muž potkal ženu a dopadlo to zvláštně“ dokázal mladý Scorsese rozehrát zábavně a s vtipem. Scény v jeho filmové prvotince hladce navazují, takže rychle vtáhnou do ne zrovna napínavého děje. Škoda mírně přemoudřelého závěru. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

kraťásek ze Scorseseho studentských let, o spisovateli co začne být posedlý obrázkem. Scorsese v 9ti minutách dokáže to na co jiní nedosáhnou ani za celou svou bídnou režisérskou kariéru ()

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

No začiatky bývajú ťažké. Aj sám veľký Scorsese musel nejak prejsť školu a tak natočil tento krátky filmík o paranoidnom spisovateľovi, ktorý je učarovaný obrazom svojej ženy. Zábavné su scény "to isté mi hovoril aj kamarát" a samozrejme koniec. Čo som nepochopil je názov What´s a Nice Girl Doing in a Place Like This? ale snáď na to raz prídem. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Začátky jsou těžké a zrovna snadné to neměl ani takový borec, jakým je Martin Scorsese. Jako prvotina fajn, ale nic extra, spíš prázdno. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Začátky jsou možná tak dobré, protože víme, kam to došlo... Je to mile naivní kraťas, ale vcelku o ničem. 50% ()

Reklama

Reklama