Reklama

Reklama

Vetřelec

Trailer 2

Vesmírná loď Nostromo míří zpět na Zemi, astronauti spí. Náhle dojde k jejich automatickému probuzení – nikdo neví, co se děje, protože jsou ještě velmi daleko od cíle cesty. Prostřednictvím centrálního počítače zjistí, že přijímače zachytily signál SOS z blízké planety. Posádka je povinna věc vyšetřit. Vyslaný modul má s přistáním velké problémy. Přesto někteří na průzkum. V jeskynním komplexu objeví podivný organizmus, který vypadá jako kolonie vajíček. Počítač mateřské lodi mezitím dešifruje zprávu jako varování, ne jako volání o pomoc. Všichni jsou okamžitě odvoláni. Jenže jedno z vajíček se otevře a jakási hmota ve tvaru chobotnice se během setiny sekundy přisaje na přilbu jednoho z astronautů, přesněji řečeno na jeho obličej. Přes odpor Ripleyové, že je proti bezpečnostním předpisům brát na palubu cokoli neznámého, otevře Ash dveře a všechny vpustí. Po nějaké době je nalezen cizí organismus na podlaze, sám odpadl. Vypadá to, že se postižený těší dobrému zdraví. Při společném jídle však stolující zažijí hrůzné představení. Před jejich očima vyleze z astronautova břicha nějaký tvor, a než stačí kdokoli cokoli podniknout, bleskovou rychlostí zmizí v obrovských prostorách lodi. Začíná noční můra – monstrum postupně likviduje posádku a zdá se, že je nezničitelné… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 814)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Světová klasika ve všech zde uvedených žánrech. Na tehdejší dobu jedinečné triky (ta figura vetřelce ale i některé kulisy od H.R. Gigera nahánějí hrůzu dodnes). Atmosféra neuvěřitelným způsobem graduje a na konci jsem měl při prvním sledování nervy tak našponované, že kdyby na mě někdo nečekaně promluvil, tak se asi sesypu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První setkání filmových diváků s vetřelcem. Temná procházka nekonečně prázdným vesmírem s Ridley Scottem, který brnká na všechny divákovi smysli a vychutnává si jeho očekávání. I po neskutečných 30ceti letech tento film nestárne, protože sází na "nesmrtelnou" hororovou pravdu, že se divák bojí nejvíce toho, co nevidí. Možná si někdo vychutnává pohledy na kapající sliny, plavající vetřelce nebo jiné pochoutky, ale už v žádném díle není tak silná a nepříjemná atmosféra jako právě tady. Ani chvílemi levnější prostředí nezamrzí, protože prostě nedostanete šanci myslet a budete se bát. Jeden ze stěžejních sci-fi snímků filmové historie, naplno využívající mechanizmů hororů. Ridley Scott si zaslouží potlesk. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na Nostromu mají krysu a Jones na ni asi stačit nebude.. Legenda filmů o likvidátorech lidské rasy from Outer Space, kterou doporučuji slabším náturám sledovat celou s Facehuggerem přicuclým na obličeji. Scott ve své preciznosti nechá vesmírnou loď tepat napětím a Jerry Goldsmith docela úspěšně zkopíruje sám sebe z Pattona. Jen si řvěte, stejně vás nikdo neuslyší... Krvavý porod Chestburstera musel být ve své době opravdu šokující, ovšem v otrlém světě dneška to už bohužel zamává s málokým.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dnes již skutečná klasika a mezník v žánru akční sci-fi. Atmosféra se buduje velmi velmi pomalu, díky tomu je závěrečných dvacet minut jedna velká nervová katarze. Výprava a triky jsou nadčasové a ani mnohý dnešní film jimi neoplývá. Herecké obsazení je výborné, zvláště sympatická Sigourney Weaverová jako Ripleyová podala mimořádný herecký výkon, skvělé výkony předvedli také Tom Skerritt jako Dallas a Ian Holm jako Ash. A Ridley Scott se stal legendou. ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 11 000 000 $ Otvárací Víkend: 5 312 945 $ (v 757 Kinách) Tržby USA: 80 931 801 $ Tržby Celosvetovo: 104 931 801 $Výborná hudba,geniálna atmosféra a napínavá posledná polhodina akú som v rámci žánru zatiaľ videl.No aj tak som sa miestami nudil a pristihol sa ako ma to nebaví.A to by sa pri takom kulte stávať nemalo. ()

Galerie (290)

Zajímavosti (256)

  • Vnitřek vetřelčího vajíčka je vyplněn ovčím žaludkem. Ocas facehuggera je z ovčích střev. (Varan)
  • Na filmy Vetřelec a Vetřelci navazuje hra „Aliens: Colonial Marines“. (asdfasdf)

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Nový Vetřelec našel herečku do hlavní role

Nový Vetřelec našel herečku do hlavní role

17.11.2022

Pětadvacetiletá herečka a vycházející hvězda Cailee Spaeny (Mare z Eastttownu, Zlý časy v El Royale) jedná v současnosti o hlavní roli v chystaném rebootu filmového Vetřelce. Projekt pochází od… (více)

Reklama

Reklama