Reklama

Reklama

Noc orla

  • Velká Británie Night of the Eagle (více)
Trailer

VOD (1)

Žena se dá na černou magii, aby tím pomohla manželovi s jeho akademickou kariérou. Ten se jí to ale rozhodne zarazit a vypustí přitom do světa temné síly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

gumli 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý klasický horror.Niekoľko veľmi dobrých záberov a veľmi originálnych.Film je založený na novele od Fritza Leibera The Conjure Wife.Žena profesora Taylora je čarodejnica a ten jej všetky veci na praktizovanie čarodejníctva spáli,ale tým nahnevá proti sebe temné sily.Aj bez špeciálnych efektov je atmosféra filmu dosť napätá a zlovestná.Je tam všetko čo taká horrorová klasika má mať.Aj herecké výkony hlavných dvoch osôb sú výborné. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si dám líbit. Parádní atmosféra, skvělé herecké výkony a dobře napsaný scénář. Film mi dost připomínal THE NIGHT OF THE DEMON Jacquese Tourneura a řekl bych, že je i o něco lepší. Jsem zvědavý, na jaké poklady britské kinematografie ještě narazím, protože Britové duchařské a mysteriózní horrory prostě umí a ještě nikdy jsem neviděl, že by to skončilo nějakým průserem. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, kterému však něco chybí (možná víc akce), narozdíl od Karlose80 mě výkony hlavních představitelů nechaly zcela chladným (naopak tvrdím, že Janet Blair hrozně přehrává, Wyngarde se mi spíš líbil). Zarazí špatný střih na začátku filmu (scéna, kdy profesor před tabulí mluví ke studentům). Atmosféru to má ovšem slušnou. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

K Night of the Eagle jsem přistupoval s poměrně velkými očekáváními, zejména kvůli jménu scénáristy... A Richard Matheson opět nezklamal... Inteligentního scénáře se naštěstí chytl zručný režisér, který dokázal z tohoto kusu vytvořit skvělý, atmosférický horor plný napětí, s lehkým nádechem gotiky... Atmosféra je úžasná, triky až překvapivě na vynikající úrovni, hudební doprovod skvělý, takže jediné, co mi trochu kazilo požitek z filmu, byla lehce přehrávající Janet Blair v hlavní roli... Ale to je malý kaz na kráse tohoto skvělého, lehce pozapomenutého filmu, který by se s hrdostí mohl stát po boku svých slavnějších bratříčku, The Innocents (1961) či The Haunting (1963)... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá britská 60s gotická záležitost. Film koketující s černou magii, okultismem, čarodějnictvím a woodoo praktikami. Co film dělá podle mého soudu tak úspěšným? Tak především jeho inteligentní scénář, parádní mysteriozní atmosféra s mnoha vzrušujícími a mrazivými momenty napětí a luxusními speciálními efekty, černobílý obraz a kamera, hrůzostrašný zvukový doprovod a vynikající výkony ve dvou hlavních roli. Nechápu proč oba herci Wyngarde i Blair nehráli ve více filmech. To byl přímo ideální pár v tomhle filmu! Scéna na hřbitově nebo ona závěrečná s obrovským orlem, to jsou skutečně nezapomenutelné okamžiky, stejně tak jako na smrt vyděšená tvář hlavního představitele. Film má pozvolnější tempo, ale když už vás chytne, tak vás nepustí, a to téměř až do samého konce. Opět jeden zapomenutý klenot ze samotného filmového dna. Podobné filmy; "Night of the Demon", "Black Sunday", "Haunting", "City of the Dead", "Devil Rides Out" atd. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama