Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (286)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ten film vůbec není špatně natočen. Ale že se Demi Moore snaží stylizovat do role drsné vojandy, zejména v jejím full-contact souboji při jedné z akcí, to fakt nevydejchávám. Moore byla spoluproducentkou a mám pocit, že si Ridley Scott do toho nechal kecat víc, než bylo záhodno. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Demi Moore mě zatím nepřesvědčila o tom, že je dobrá herečka a ani tady to nedopadlo:) Ale protože zbytek filmu, který mimochodem slouží jako další z důkazů, že NAVY SEALs nejsou normální, je velice efektní a Viggo Mortensen recituje D. H. Lawrence se skutečným zaujetím. Nehledě na to, že Anne Bancroftová jako obvykle svým, nutno říci letitým, osobním kouzlem přebíjí všechny ostatní zúčastněné, pokládám ve výsledku G. I. Jane za celkem povedený film. BTW hudbu dělal Trevor Jones a místy to opravdu stojí za to. 60% a nebudete to potřebovat vidět víckrát. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nedovolil bych si zesměšňovat ženy v armádě, tak jako to předvádí kolega uživatel Radek99 už jen proto, že mimo kruhy CSFD si například u vysokých důstojníků a velitelů bojů v Afgranistánu a Iráku speciální jednotky námořní pěchoty, složené výhradně s žen zvané Lvice získaly obrovský respekt a uznání. Dokonce bych G.I. Jane nenazýval ani feministickým filmem, ano jistě je to glorifakce ženy a co jako ? Někdo se ženám v armádě a boji vysmívá, jiný je považuje za frajerky je to - 1 :1. Na G.I. Jane mě, ale dostává něco úplně jinýho. Vývoj vztahu mezi Demi Moore a Viggem Mortensenem. To je něco fasicnujícího oba sledovat. Na film se divám častokrát a pokaždé musím přemýšlet jak vlastně Viggo vnímal Demi, co se mu honilo hlavou, když si to napochodovala na jeho drsný výcvik. Kdy s ní pohrdal, kdy jí obdivoval, kde přesně a proč se stal zlom a začal jí respektovat. Měl jí rád ? A co si myslela Demi o Viggovi, když jí setřel, když jí to dal vyžrat, ale když se jí hned další den zastal. To, že Demi dostala od kritiků za svou roli zlatou malinu za nejhorší herecký výkon mě vůbec nezajímá, protože pro kritiky a odborníky se filmy netočí a kdyby nebylo herců a filmů, zřejmě by většina těch kritiků a odborníků skončilo na úřadech práce, protože hodnotit práci někoho jinýho je lehký, ale sám něco dělat...... . Tak jsem si ulevil a ještě se trošku vrátím k filmu. Hrozně se mě líbí dynamika příběhu, která ani na chvíli nepoleví. Skvěle a naprosto bezchybně natočený akční scény. Zkrátka se celkově jedná o jeden z nejlepších akčních snímků, kde nechybí pořádně porce drsňáctví, kvalitní herecký výkony a originálně pojatý vzájemný vztah dvou hlavních hrdinů. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V podstatě se od Demi Moore v posledních letech nedá asi nic víc čekat, než tyhlety rádobyáčkové slátaniny. Před filmem je vždycky plno vzruchu, člověk má dojem, že půjde o veledílo, které posbírá aspoň 5 Oscarů, a pak se nestačí divit, jak ho zase napálili. Ještě víc mě ale zaráží účast Ridleyho Scotta na téhlo stupiditě. On to přece nemá zapotřebí, tak proč ? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na G.I. Jane jsem koukal z doporučení. A to i přesto, že jsem si ten film neoblíbil už v době, kdy jsem jako malej capart chodil do půjčovny pro VHSky a byl tam pečenej, vařenej, prakticky každej den. Ono se mi častokrát stalo, že to, co se mi nelíbilo v mládí, se mi může líbit v dnešní době a tak jsem to zkusil. A výsledek je, že to nedopadlo o nic líp. Demi Moore mi v její roli vůbec nesedí. A to i přesto, že do ní dala viditelně naprosto všechno. Brutální záhul při tréninku nebo oholení hlavy...To všechno chtělo hromadu psychického úsilí, za které si Demi určitě zaslouží respekt. Dokonce i její vztah s Viggo Mortensenem byla docela chuťovka. Je vidět, že si to oba herci vysloveně užívali. Nicméně příběh, včetně akce, mě vůbec nebavil a na něm to taky celý ztroskotalo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $48,169,156Tržby Celosvetovo $97,169,156║ Nič prevratné ale Rydley Scott si splnil aspoň slušný priemer touto tréningovou sondou v sklúčenej ženskej duši. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Možná jeden ze slabších filmů Ridleyho Scotta, ale přesto velmi kvalitní podívaná se skvělou a alespoň z počátku krásnou Demi Moore. Ve vedlejší roli potěší rozhodně nejvíc Viggo Mortensen, kterého možná několik fanoušků LOTRa ihned nepozná v jeho knírku, ale brzy mu přijdou na chuť. Bohužel je GI Jane filmem bez překvapení a náboje, který by diváka nutil pochybovat o hlavní postavě a jejím "poslání". ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V dalším dílu Sama v armádě uvidíte: módní poradce nám poradí, který odstín khaki bude letos frčet; rady kadeřníků, který účes v armádě bude letos nejvíce in (trendy je prý dohola); ukážeme si, jak se správně obléct na full-contact souboj; a samozřejmě na závěr si potvrdíme, že ONA to dokáže... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Což o to, Ridley natočil ucházející film, o tom žádná. Ovšem těžce netrefil obsazení hlavní role. Demi Moore svým výkonem sice strhává, bohužel však ne obecenstvo, ale kvality snímku. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Jones: 1. Goodbye ,2. The Homecoming ,3. Mama Told Me (Not to Come) ,4. Feel Like Makin' Love ,5. Dimples ,6. Two Wrongs Won't Make Things Right ,7. The Future Is a War ,8. Conspriacy ,9. Time to Reflect ,10. Endurance ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh nijako zvlášť nespasí ani solídny (ale na Scotta slabý) vizuál, ani akčné sekvencie, ktoré chytia dych len zriedkakedy. Demi Moore na svojich hereckých schopnostiach zmenila snáď len to, že sa oholila a s touto (ne)pokrývkou hlavy vyzerá ešte lepšie, ako jej vtedajší manžel Bruce Willis. Viggo Mortensen sa príliš nevytiahol a tak česť hereckého cechu zachraňuje aspoň len drobná rola Anne Bancroft. Úspech v kinách to bol značne diskutabilný, snímka nezarobila ani sto miliónov na celom svete, ale stála 50. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Poručíku O’Neilová, jestli chcete mít nějaký názor, tak platí ten můj." Nemám nic proti tomu, aby se holky rovnoprávně zpotily při výcviku v armádě a užily si přitom zvláštní formu demokracie zvanou buzerace. Taky mě dost bavilo, když na mě zelené mozky křičely svá moudra s důrazem na svou neomylnost. Nakonec jsem to vymývání mozků přežil a tak jsem si mohl užít, když je buzerován někdo jiný. Jen to chtělo větší grády, ale to by pak mohlo být vnímáno jako kritika US Army a to hraničí s velezradou, které se Ridley Scott evidentně nechtěl dopustit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice je tenhle film dost kritizovanej, ale podle mě svojí kvalitu má. Ale zase na druhou stranu je pravda, že podobných příběhů už jsem viděl několik, i když se film snaží tvářit děsně originálně, ale opravdu tomu tak neni. Ovšem jinak ten výcvik a všechno kolem toho je docela zajímavý a závěrečná akcička slušně zpracovaná. Ale opravdu největším kladem filmu je Demi Moore, tohle byl zřejmě její nejlepší výkon co kdy předvedla, byla fakt úplně famózní, ale její výkon, hlavně ke konci trošku sráží pár nesmyslných scén a dialogů a konec, kterej je jedno veliký klišé ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Ani se mi nechce věřit, že tenhle paskvil natočil jinak vcelku zručný Ridley Scott. Námět je hloupý, zpracování velice neumětelské a pohled na mužatku Mooreovou může některým nerozhodnutým jedincům trochu narušit dojem o vlastní sexuální orientaci. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nezazvonil zvonec a útlaku žen v NAVY SEALS je konec.. Scott jen o úlisný knír Vigga méně patetický než v Gladiátorovi vypráví příběh o loutce politiků v boji za práva žen, která si přestřihla nitky a jakožto něžná orchidej mezi bodláky se drsným výcvikem změnila v bodlák plešatý. Dobře, chápu poselství, ale mnohem více budu vždycky obdivovat sílu a odvahu žen v nevyhnutelných situacích, než tady tu dobrovolnou spartakiádu se spolkem zelených gum, mezi kterými čaruje král buzerplacu V.Mortensen s vizáží sňatkového podvodníka střiženého členem Village People. Seno, sláma, Latte, káva, seno, sláma, Latte, káva… A teď si jdu pustit na kabelovce přímý přenos ze slyšení amerického senátu, projednávajícího diskriminaci mužů v šicích dílnách. Předpokládám, že to v půlce přeruší, až zjistí, že ve Státech už vlastně žádné dílny nemají.. ()

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama