Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Recenze (661)

Lima 

všechny recenze uživatele

Scott ať dělal, co dělal, z tak špatnýho scenáře nemohl prostě vytlouct více. Jodie Foster asi věděla moc dobře, proč do toho znova nejde. Jediné, co stojí za zmínku je, že v roli znetvořeného Masona Vergera spolehlivě NE-poznáte Garyho Oldmana. Jeho manželka, když to viděla, tak se s ním chtěla rozvést :o)) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to pěkně polopatě: u "Lecterovské trilogie" platí - co režisér, to unikátní podání. Ale pokud míníte kázat o neskutečných nechutnostech, které tu jsou k vidění, rád bych všechny přítomné upozornil, že v knize se dočkáte daleko větších chuťovek. Ale zhodnoťme si dílko Ridleyho Scotta - ke všeobecnému zklamání se neshledáme s Clarice Starlingovou v podání božské Jodie, ale "jen" s Julianne Mooreovou. Ona to možná nakonec není taková škoda, protože závěr knihy a filmu se diametrálně liší, a nerad bych viděl one and only Clarice jednat podle filmového scénáře. Prostě by to nějak nebylo ono. Co ale je přesně ono, je prostřední část filmu, do posledního detailu kopírující předlohu - úchvatná Florencie, Palazzo Vecchio, Sál Lilií, geniální přednášky z historie umění, malý ostrý Harpy:), prostě brilantní. A s Florencíí souvisí poslední věc, ke které se tu míním vyslovit, a to soundtrack. Hodně ambientní hudba a ruchy Hanse Zimmera vám, za laskavého přispění filmových monologů Hannibala Lectera, prožene mráz po zádech, aby se v závěru mistr rozloučil nádhernou operní árií na text Danteho La Vita Nuova, Vide Cor Meum (kterou uvidíte v už opěvované Florencii). Nicméně právě Vide Cor Meum pochází od Patricka Cassidyho;) Dear Clarice, I have followed with enthusiasm the course of your disgrace and public shaming... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jak je vidět, tenhle snímek rozděluje fanoušky lidojeda, jehňátek a jedné krásné agentky přesně na dva tábory :-) Já sám se musím přidat k těm, kteří obdivují krásu Itálie (taky zajímavou kameru) a zápletku s "nejhledanějším zločincem světa." Chamtivost je hrozná. Nechutné scény se dají celkem v pohodě přežít (možná také proto, že nejsou samoúčelné) a podle mě tím pádem vzniklo více než důstojné "pokračování" prvního filmu... Jo a ještě něco: Julianne Moore NENÍ krásnější než Jodie Foster!!! ;-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vařil Hannibal kašičku na zeleném rendlíčku. Agentovi FBI dal kus mozečku, agentovi CIA zase smaženou ručičku. Tomu dal, tomu nic, tomu málo, tomu víc a agentka FBI Clarice Starling frrr do komůrečky a nepapala od Hannibala nic. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Snaha tvůrců šokovat diváka za každou cenu se tentokrát ve většině pokusů minula účinkem. Rádoby efektní a hrůzostrašné záběry nezakryjí nedostatky ve scénáři a slabší kostru celého příběhu, jenž byl asi opravdu natočen, jen aby se z dojné krávy vydojilo co nejvíce dolarů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ale pane Lectere, to je ale hnus. Nemůžu přece čekat, že si autoři nedovolí víc než před skoro deseti lety co se natočil první díl? Ale tohle je opravdu masakr. Hannibal Lecter prostě jede, na filmovým plátně je to všecko jeho, všecko všecičko, možná malý kousek nechá té Moorové, ale jináč je všecičko jeho, a jestli se mu bude chtít, vycucne i jí a bude to taky jeho, protože to co tady předvádí, tak mi v Mlčení jehňátek přišlo ještě hezké a ohleduplné. Možná proto je to takový průměr, ono to šokuje ale ničím nepřekvapí, v něčem zápaďáci za louží udělali chybu, ale v čem? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $87miliónovTržby USA $165,092,268Tržby Celosvetovo $351,692,268║ Aj keď obsahovo to už nie je na takej úrovni ako Mlčanie jahniat, stále to má čím upútať hlavne keď sa na tomto projekte podieľal vizuálny mág ako Ridley Scott, samozrejme že nechutností a napätia sa tu dá užiť dostatočne. Pred predstaveným v kine sa pracovníci kina rozprávali v mojej blízkosti o tom ako predošlí deň z premietania filmu utekali ľudia preč, som nevedel čo si mám o tom myslieť, či film bol tak zle natočení prípadne tam sú až tak nechutné scény... pri pozeraní filmu som na to prišiel a sledoval ako od polovice filmu unikali z kinosály ďalší ľudia. /videl v kine: 80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejdříve silné zklamání a 2* vystřídalo po letech příjemná chuť skvělé atmosféry, feelingu Lectera a odvahy Scotta. Bohužel více jak na o jednu hvězdičku lepší hodnocení to prostě nešlo, ale na mozek se těžko zapomíná:) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Mamet, Steven Zaillian .. Dr. Hannibal Lecter podruhé. A prosím nesrovnávat s Mlčením jehňátek, vyhnete se možnému zklamání. Ten film je úplně JINÝ, osobitý a přesto neméně kvalitní a zajímavý. Mnohé scény jsou velmi šokující a hodně brutální, jak se na žaludek kanibala sluší. Největší klad zde leží v režii, která spolu s hudbou překrývá i některé nedostatky. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Mlčení jehňátek je můj nejmilejší thriller a na Hannibala jsem se těšil opravdu těch deset let. Srovnával-li bych, je to dost slabší. Ve filmu skoro není napětí, převažuje černý humor - ten mám také rád, ale v jehňátkách bylo obojí. Na druhou stranu je tu Anthony a navíc docela dobrá atmosféra ve Florencii - dokud je film zde, je to docela fajn, moc se mi líbila postava italského policisty. Závěrečná scéna mi přijde docela vtipná (alespoň celé kino se smálo) a doufám, že Scott ani nechtěl, aby to bylo strašidelné (spíše je to pěkně halucinogenní). Vyloženě trapný mi přišel ten motiv s lidožravými prasaty. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hopkins byl opět skvělý a Gary Oldman také nebyl k zahození. Toto hodně lidmi dost opovrhované pokračování mi celou dobu přišlo výborné, až bohužel konce Ridleymu trochu ujel (ovšem jinak je jeho režie brilantní). Nevím čím to bylo, ale konec měl nastat po odchodu z prasečince. Potom už to byl jen odvárek a to kvůli atmosféře a celkové soudržnosti filmu (pojídání Liotty mě jinak bavilo). Julianne Moore jsem nikdy moc nemusel a ze všech sil preferuji Jodie, ale nic nemůže být dokonalé. Pro mě velká spokojenost, akorát "Červený drak" už neměl nikdy přijít. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Dear Clarice - Sir Anthony Hopkins [6:02] ,2. Aria de Capo - J.S. Bach [1:48] ,3. The Capponi Library - Hans Zimmer [1:14] ,4. Gourmet Valse Tartare - Klaus Badelt [6:50] ,5. Avarice - Hans Zimmer [3:54] ,6. For a Small Stipend - Hans Zimmer [0:55] ,7. Firenze di Notte - Martin Tillman/Mel Wesson [3:09] ,8. Virtue - Hans Zimmer [4:37] ,9. Let My Home Be My Gallows - Hans Zimmer [10:00] ,10. The Burning Heart - Hans Zimmer [4:24] ,11. To Every Captive Soul - Hans Zimmer [6:55] ,12. Vide Cor Meum - Patrick Cassidy [4:20], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dr. Lecter se vrací v krvežíznivém stylu, ale spokojenost tentokrát nepanuje. Nejhorším možným startem je veškeré počínání Clarice, která mě s tváří unylé Julianne nutila usnout každou svou replikou na téma "střílela jsem na ženu s dítětem". Díky dokonalému Hannibalovi a překvapivě zdatně sekundujícímu Liottovi je ze zdánlivě zbytečného filmu nakonec dostatečně napínavý thriller, ale zdlouhavá hluchá místa ho odsuzují k nálepce násilím přišitého sequelu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď s vami budem hovoriť, spoznáte to podľa toho, že sa na vás budem pozerať.“ Tyrania! 450-stranový a 10 rokov písaný Harrisov veľko-román je lepší, ale i tak stvoril Ridley Scott s výdatnou pomocou producentov De Laurentiisovcov a Branka Lustiga, riadne sexuálne zafarbený úchylný masakér, ktorého viacero scén vstúpilo do análov (resp. mozgu... doslova). Nádherná atmosféra/výprava (florentská časť, Masonova rozľahlá farma, akvárium s úhorom), ľudožravé prasatá (!), hriešny trubadúr Giancarlo Giannini a jeho črevá (na DVD v bonusoch na vás čakajú EŠTE KRVAVEJŠIE vystrihnuté scény), rafinovaná Mathiesonova kamera, vtipné dialógy ("Chce ju znásilniť, zabiť alebo zjesť?" - "Asi všetko dokopy, len neviem, v akom poradí."), úžasná Zimmerova hudba (úvodné titulky, prestrelka na rybacom trhovisku, beh lesom) a delikátne zvrhlý scenár Zailliana/Mameta. Je toho skrátka veľa, čo ma zaujalo (ale tiež chápem, čím a prečo fanúšikov MLČANIA JAHNIAT tento tvrdý sequel pohoršil). Universal s MGM sa s tým neondejú a šokujúco prekračujú v mainstreame (ktorým vysokorozpočtový triler JE) neprípustné až neprijateľné hranice. Noblesný, romantický, psychologický. HOROR! Hopkins to bravúrne podojil (fakt nie každý 64-ročný herec inkasuje za jediný film 15 milliónov). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokracovani skvelyho Mlceni jehnatek je uz bohuzel o dost slabsi a jedna se o nejslabsi film z trilogie. Hlavne za to muze slabsi scenar. Jodie Foster vystridala Julianne Moore a i kdyz neni spatna, v porovnani s Jodie to je o nicem, ale ona v podstate nema moc co hrat. Anthony se opet snazi, ale uz nepredvadi tak uzasnej vykon, ucast Gary Oldmana je vcelku zbytecna, jelikoz stejne neni v tom humusackym naliceni poznat a Ray Liotta neni nejhorsi. Dalsi problem je, ze tvurci se slabsi scenar snazi zamaskovat nechutnejma scenama, ktery misty pusobi trochu navic a jsou tu jen pro efekt, nicmene jsou hezky. Kdyby se film krapet zkratil a byla vetsi pozornost soustredena na Julianne a jeji patrani po Hannibalovi se vic propracovalo, mohl bejt vysledek daleko lepsi. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Hannibala jsem viděl jako druhého, ale stejně poprvé až v roce 2006. A čekal jsem od něj hodně, i když jsem si nemysel, že uvidím druhá Jehňátka nebo Vetřelce, ale Ridley mě opět překvapil. Natočil sice pár filmů dnes již spoustou pokládaných za klasiky, jenže mně se od něj líbil jenom Vetřelec a Legenda. Hannibal mi přišel dost nudný, oproti atmosférickému dramatu Mlčení a zábavné kriminálce Drakovi. Julianne Moore jsem sice nikdy nemusel (Big Lebowski je zvláštní výjimka) a i zde mi zážitek ničí ještě víc už jen srovnáním s božskou Jodie Foster. A to je podle mě největší chyba, že tu Jodie není (asi to byla výmluva, když zde odmítla hrát kvůli pojídání lidského masa). S ní bych se smířil i s placatým a zdlouhavým scénářem a nezáživným dějem. Kdyby sehnali dobrýho scénáristu, mohl vzniknout kvalitní film. Takhle je z něj jen průměr slabej asi jako káva zdarma pro zákazníky. Co se týká brutality, asi jsem už trošku otupěl, protože mi právě přišlo, že se jí snažili vyhnout kvůli co největším masám diváků. Kromě toho sekání ruky na konci byl až neuvěřitelně beznásilný. A to sekání vypadalo spíš jak špatnej vtip. A ještě taková drobnost, nemyslím, že by u FBI povolili vlasy delší jak po ramena. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Není to odbré jako mlčení jehňátek, ale rozhodně nesouhlasím s většinou hodnocení zde. Slušné obsazení, jistá režie Ridleyho Scotta a výborná atmosféra..... ()

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama