Plakáty
Emil, Vrabec a Mišo sú traja priatelia, ktorých najväčšou vášňou je podávať športku. Každú nedeľu, ako mnoho iných nadšencov, očakávajú výsledky a dúfajú, že raz sa im podarí vyhrať slušný obnos peňazí. Každý z nich má svoj sen - Emil túži po „Jave 250“, Vrabcovi by stačil aj „Pionier“ a Mišo dúfa, že sa raz vyberie na svoju veľkú cestu okolo sveta. Ani jeden z nich však doteraz nemal šťastie v hre. Tento stav sa rozhodnú radikálne vyriešiť. Každý z nich vynaloží maximálne úsilie na to, aby získal čo najviac peňazí na podanie športky - pravdepodobnosť výhry sa tým automaticky zvýši. Ale to nie je tak jednoduché, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Situácia medzi priateľmi sa ešte viac vyhrotí po tom, ako sa v televíznej estráde zoznámia s atraktívnou Evou Dvorčíkovou. Tá je už dlhší čas platonickou láskou Michala, ale ten dosiaľ nenabral odvahu, aby sa jej prihovoril. A keďže v láske je povolené všetko, chlapci sa rozhodnú losovať. Ten, ktorý vyhrá, získa právo bojovať o Evinu lásku... (oficiální text distributora)
Kulmon
Příjemná komedie o trojici kamarádů, kteří nedělají nic jiného, než sní o tom, že vyhrají ve Sportce a v jednom kuse toho vymýšlí, kde na vzít na sázky. Zajímavost: Emil se filmu objeví jako komparsista filmu Kariéra Jožka Púčika. Příběh Púčika zfilmoval režisér Lacko ve stejném roce s Jozefem Kronerem v hlavní roli. Ten se v této epizodce mihl i v tomto filmu.(12.6.2011)
genetique
O dva roky neskôr si Ján Lacko zopakoval námet, ktorý zobrazuje náruživosť, naivnosť a prostomyseľnosť nášho národa. Tentokrát ide o zobrazenie roztomilej, rozkošnej a roztopašnej mladosti a najmä davového šialenstva za vidinou jednoduchého a vysokého peňažného príjmu, a čo všetko je pre to schopný človek obetovať, to všetko v humorne ladenom zmysle. 65%.(12.5.2009)
Ony
Musím uznat, že vizuálně je tenhle film na úrovni (mimo jiné super scéna s metařem) a jeho světáckost a důsledná nemravnost jsou zarážející (satira to asi je, ale nikoli padesátkově „pozitivní, konstruktivní“). Hrdinové investují veškeré peníze do pití a hazardu, provozují trestnou činnost, nechce se jim na vojnu a navštěvují Lotos Club, a to vše bez náznaku toho, že by se s nimi divák neměl ztotožňovat (i když mě osobně tedy od sympatií odrazovala posedlost tou slípkou v belasom svetríku). Na druhou stranu scénáristicky a dramaturgicky je to špatné a nedostatek původního humoru je příliš často kompenzován vtipy typu "někdo chytá ryby, a vyloví starý klobouk".(22.4.2012)
Turiec
Jedna už z klasických slovenských komédií. O obrovskej náružlivosti - športke a bezstarostnej mladosti.(15.3.2004)
YURAyura
Vyborna slovenska komedia - tak sa jazdi na cierno a balia baby.... ;]](11.8.2005)
ScarPoul
Výborná komédia Jána Lacka, ktorá rozpráva o trojici kamarátov a ich spoločnej túžbe a posadnutosti - stávkam na športku. Túto rovnakú premisu neskôr Lacko použil vo svojom dospelejšou a komediálne vyšperkovanejšom filme Skalní v ofsajde. Šťastie príde v nedeľu ma ale potešilo. Pre mňa je to film, ktorému určitú naivitu odpustím a ktorý si dokážem do sýtosti užiť. Či už je to skvelo zahranými postavami, jednoduchým príbehom obohateným o vtipné situácie a čo je hlavné máme možnosť vidieť starú Bratislavu - tak ako ju už nepoznáme. Je to krásna nostalgická spomienka - ktorá pripomína časy dávno miulé, a zároveň baví svojou jednoduchosťou - možno práve preto nestarne a možno práve preto je aj dnes pútavá, zaujímavá a zábavná. Lacko sa vo veselohrách vyznal. Podobne ladené filmy sa netočili na Slovensku často, preto je tento veľmi príjemným spestretním slovenskej kinematografie.(17.3.2012)
celuloid
Je to velice milý film, který vůbec nezestárnul. Naopak vyniká nad současnými filmy jak po stránce filmařské tak i estetické.(11.10.2007)
klúčik
Keď chce niekto vyhrať v športke, musí urobiť aj nemožné...a o tom to je!!!!! 80%.(20.1.2006)
sator
Texty písní: Jiří Suchý.(4.11.2011)
vojo
Bláznivá komédia, ktorá stále "funguje", veď kto by nechcel chytiť v športke prvú cenu a získať lásku svojich snov.(24.7.2008)
Joski
Klasická komédia z obdobia tvrdého totáča. Napriek dobe čisto podaný príbeh troch nerozlučných kamarátov. Ako bonus pre nás neskôr narodených, film zachytáva atmosféru vtedajšej Bratislavy a okolia. Potešenie nielen pre pamätníkov. 80%(18.10.2011)
Edhelharn
to nem moj anten, to susedov anten:-) dobry praca dobry placa :-)(29.11.2009)
Dr.Cilka
Ak by som musel vybrat moj najoblubenejsi slovensky film, bol by to tento :)(10.8.2011)
Prochy
Slováci mali robiť takýchto filmov viac.(13.12.2009)
Scar
Skrátil som si ním chvíľu, s nezaujatým postojom, bez predsudkov a odporúčaní. Môžem povedať, že som nečakal takú kvalitu. Nadýchal som sa z neho starej americkej réžie a kamery, ako by to američania aj natáčali. Jediné, čo ma držalo v našich zemepisných šírkach boli kulisy mesta, čo považujem za kus umenia, vytiahnuť z Bratislavy tak pekné zábery. Nechcem tvrdiť, že by sme tento film mohli porovnávať s Krstným otcom, chcem len pochváliť odvedenú prácu na réžii, kamere, hudbe, výprave,... na Slovenské pomery. Veľmi reprezentatívne.(2.2.2011)
benda02
pěkná kulturní vložka za posledních pár dní, sic nás na tomto filmu, který se promítal pod širým nebem bylo sotva deset, náležitě jsem si to užíval...(15.6.2011)
menzel
Spolu so Skalnými v ofsajde a Výletom po Dunaji najlepšia slovenská komédia.(27.7.2011)
| Na DVD od: | 07.10.2011 SME |
|---|