Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie v Beverly Hills čelí rozmáhajícím se loupežným přepadením, po kterých lupiči vždy zanechají dopis s označením písmena z abecedy a uvnitř obálky nějaká čísla. Policisté Andrew Bogomil, Billy Rosewood a John Taggart musí, kromě řešení případu, čelit i hlouposti svého nadřízeného Harolda Lutze. Lutz se chce velmi zalíbit starostovi města a to situaci poněkud komplikuje. Billy Rosewood má známého u federálů a požádá o pomoc. To má za následek, že Lutz Bogomila suspenduje a Rosewooda a Taggarta přeřadí k dopravní policii. Cestou domů je Bogomil těžce postřelen a na místě činu zločinci opět zanechávají dopis. Tuto zprávu se dozvídá Axel Foley, policista z Detroitu a Bogomilův přítel. Neváhá a pod záminkou řešení svého případu okamžitě odlétá za Bogomilem a hodlá zjistit, kdo to jeho příteli způsobil. Rosewood a Taggart mu budou pomáhat. Vzhledem k tomu, že ke zločinu byly použity naprosto neobvyklé náboje, Axel a jeho přátelé brzy zjišťují, kdo je vyrobil. Jejich kroky vedou do střeleckého klubu vlastněného Maxwellem Dentem, který má mnoho oblastí zájmu a mimo jiné je i naftovým magnátem. Manažer klubu Charles Cain přiznává, že náboj vyrobil, nicméně odmítá jakoukoli vinu na loupežích. Bogomilova dcera Jan pracuje v pojišťovně a zjišťuje, že Dent má finanční potíže. Neplatí pojistky kromě jediné, a tou je pojištění jeho závodiště koní. Axel v Bogomilových věcech nalézá důkazy, že Bogomil byl Dentovi na stopě, ale zatím neví, co Bogomil zjistil a kvůli čemu se ho pokusili zabít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy alias Axel Foley se chce zase předvést - to je zřejmé. Hodlá všem ukázat, kterak je stále mladý a neklidný ... a stejnou měrou akční jako výřečný. Leč chyba lávky - jeho kousky už nepůsobí ani zdaleka tak impulzivně a přirozeně, neboť je zčásti vzal pod svá ochranná křídla KALKUL ... a někde v zákulisí začal promptně propočítávat, kolik mu pokračování úspěšné komedie vynese. Pořád se jedná o vcelku solidní 3*, ale prvotní nadšení pro věc je definitivně pryč ... a nezdá se, že by se ještě někdy chtělo v Beverly Hills zastavit. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak ti nevím, proč má tohle pokračování o poznání horší hodnocení než jednička. Mně to přijde snad ještě větší zábava... Je to hlavně tím, že už hlavní hrdiny známe z jedničky a tady se opět na plátně objevili uplně všici. Axel to šéfuje a okecává ještě daleko víc než v jedničce a i tý akce mi přijde, že je tady víc. Za mlada sem vůbec netušil, kdo je to režisér a ani kdo je to (kdo to byl :o( ) Tony Scott. A jako pár filmů se mu hodně povedlo a tenhle teda jeden z mých nej. Prostě černočerná kvalitka s bílejma zubama :o) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Palebný síly není nikdy dost." Proměna ňoumy Billyho v ozbrojeného tvrďáka byla tím nejlepším, co mi druhá návštěva Beverly Hills nabídla. Samozřejmě provokatér Axel se svým čerstvě ukradeným barákem byl taky skvělý, ale od něj se to tak nějak dalo očekávat. I ex-prezident Ford Taggart se poměrně rozjel, takže jsem měl chuť okamžitě vytáhnout z kapsy raketomet a jít s nimi válčit do města, ve kterém vládne byrokracie, hraje skvělá hudba, poldové se nadšeně honí s autodomíchávačem a blondýny metr osmdesát rostou na stromě. Tam se mi prostě líbilo. Už zase. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si, že ani jednička nebyla žádná pecka. Jen se prostě ukecanej černoch s dusivým smíchem trefil do vkusu, protože kombinoval humor s hezky nasnímanou akcí. Dvojka je rychlejší a dražší, ale vlastně chybí cokoliv, co by bylo pořádně zapamatovatelné. Svůj typicky dravý vizuální styl ještě Tony Scott úplně neprodal, nicméně mu pokračování pomohlo nahoru. Už regulérní hitmaker tehdy zvedal adrenalin pozvolna, Eddie Murphy, který se poslední dvě dekády spíš jen plácá v podprůměrných komediích, tentokrát nekoulí očima při smrti kamaráda, ale neúspěšné popravě policejního šéfa. Bridget Nielsen proslavily první čtyři filmy její kariéry, pak to s ní šlo z kopce. Nehraje, jen se tváří drsně. Judge Reinhold se naopak přiblble tlemí, aby výraz za okamžik vyměnil za vyděšeného jelimana, jeho zápal pro zbraně pak působí hrozně nepatřičně. A tak bychom mohli pokračovat dál.. Prostě práce s postavami je tristní. Akce nestrhne, navíc je často nepřehledná. Škoda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Podle me nejlepsi dil serie, ale na tech 5* to stejne nebude. Pribehove asi nejzajimavejsi dil, i kdyz uz tu nejsou zadny zmatky z toho, ze je Eddie v jinym meste, vsichni uz ho znaj a hlavni dvojka poldu s nim hned spolupracuje. Nutno uznat, ze od prvniho dilu se dost zlepsily, takze to Reinhold nakonec rozjede s dvema brokarnama a raketometem, coz je fajn. Skoda zaporaka, Prochnow by byl paradni, jenze bohuzel nedostane prakticky zadnej prostor, misto nej tu vic vyvadi Nielsen, ktera je tu absolutne zbytecna. Narozdil od prvniho dilu tu uz Eddie hraje paradne a zaroven predvede daleko vic ultimatnich okecavacek. A taky je videt, ze Scott je hlavne akcni reziser, protoze tenhle dil je asi nejakcnejsi, nejsviznejsi a zkratka nejzabavnejsi. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně, kdy Axel Foley (Eddie Murphy), Billy Rosewood (Judge Reinhold) a John Taggart (John Ashton) jedou v autě a prudce zatáčejí doleva, spadne z vozu maják. V následující scéně je však opět na střeše. (Chip89)
  • Když Axel Foley (Eddie Murphy) během úvodních titulků vychází ze svého bytu, na dveřích jsou vidět vyškrábaná písmena “AF“ (Axel Foley). (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama