Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruský ultranacionalista Vladimir Radčenko se po vypuknutí občanské války v Rusku zmocnil vojenské základny ve Vladivostoku a vyhrožuje světu odpálením jaderných střel. Korvetní kapitán Ron Hunter je odvolán z oslavy narozenin své dcery, aby nahradil nemocného prvního důstojníka na ponorce Alabama. Ta pod velením kapitána Franka Ramseye vyplouvá, aby v případě nouze zničila protivníkovy rakety. Už třetí den cesty však dojde mezi oběma muži k prvnímu konfliktu. O tři dny později přijde zpráva, že se Radčenko zmocnil kódů potřebných k odpálení raket. Sonar zachytí přítomnost ruské ponorky a vzápětí přijde zpráva nařizující odpálení raket. Alabama se ukryje v hloubce a unikne útoku Rusů. Kvůli tomu však radisté nedokáží zachytit další zprávu určenou kapitánovi Alabamy. Ramsey je odhodlán splnit první rozkaz a pohádá se kvůli tomu s Hunterem, který trvá na tom, že útok provedou až poté, co obdrží celou zprávu. (TV Nova)

(více)

Recenze (286)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pre vojnove filmy s ponorkami mam slabost, ale tento medzi spicku nepatri. Prakticky cela prva polovica v ktorej sa mame zoznamit s posadkou a fungovanim ponorky je dost vlazna. Reziserovi sa nepodarilo dostatocne navodit klaustrofobicku atmosferu a preto kym sa naplno nerozbehne ustredny konflikt medzi Washingtonom a Hackmanom, film dost nudi. Potom je to sice o triedu lepsi film, ale z konfliktu tak skvelych hercov v tak napinavej situacii sa dalo vydolovat ovela viac. Asi najviac ma bavil suboj medzi americkou a ruskou ponorkou. Bohuzial tvori len kratku vedlajsu liniu. Vysledkom je solidny nadpriemer, ktory pre fanusikov ponorkovych filmov rozhodne stoji aspon za jedno pozretie. 6/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se u toho nasmál. Nejlepší bylo, jak se Washigton s Hackmanem pořád v ponorce přetahovali o kormidlo. A to vše nebyla parodie, ale vážně míněné drama. Režisére Tony Scotte, zkuste někdy natočit parodii. Třeba Disaster Movie XY, protože cítím, že jsi kluk, co by parodie zvládal na jedničku. 20% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

kvalitní, ale bohužel v mnoha ohledech dost průměrnej film, jediný co vybočuje t průměru jsou výkony Denzela Washingtona a Gena Hackmana, ty hrajou svůj nadprůměr a táhnou celej film, bez nich by to dost špatný i když děj neni vůbec špatnej, ale je takovej nedotaženej, což je dost škoda, protože se z toho dalo vytřískat o hodně víc ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ale pro mě o hodně slabší než je Hon na ponorku. Výborní herci, ale nedostatek možností dokázat kvalitu jejich i scénáře. Tony Scott před svým začátkem svého vizuálního šílenství točil vcelku obyčejné snímky, ale měl štěstí na vojenská tématiku, která mu nejen sedla, ale dokázal do ní sehnat i adekvátní herecké osobnosti. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Osud planéty závisí na dvoch hašteriacich sa bossoch atómovej ponorky a jednom námorníkovi letujúcom drôtiky na vysielačke. To predsa nemohli myslieť vážne. Ale ak sa divák nezaoberá takýmito detailami, môže si film s dobrými hercami a heroickou hudbou vychutnať. Aj keď mu bude pripadať čudné, že na palube atómovej ponorky jeden z tých dobrých hercov dáva po hube druhému dobrému hercovi. Asi to má navodiť dojem, že Američania sa správajú ako kovboji od ponoriek až po kozmos. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Tarantino mal počas natáčania spor s Denzelom Washingtonom kvôli tomu, čo sa nazývalo "Tarantinov rasistický dialóg pridaný do scenára". O niekoľko rokov neskôr sa Washington Tarantinovi ospravedlnil a povedal, že „zakopal vojnovú sekeru“. (Arsenal83)
  • Jason Robards, který si zahrál roli admirála ve scéně, kdy probíhá vyšetřování onoho incidentu na palubě ponorky USS Alabama, skutečně sloužil u námořnictva během druhé světové války. Byl honorován vyznamenáním „Navy Cross“, které se uděluje se za učení ostatních zemí Paraliance, jak správně vést boj. (becki_tu)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony a Denzel hubí teroristy

Tony a Denzel hubí teroristy

25.09.2007

Krvavý příliv, Muž v ohni, Déja Vu. Už jste určitě pochopili, co se vám snažíme říct. Ano, Tony Scott a Denzel Washington jsou kámoši. A když spolu natočí film, nikdy to není průšvih. U Sony Pictures… (více)

Nový Scott opäť s Denzelom

Nový Scott opäť s Denzelom

26.04.2005

Denzel Washington si po Mužovi v ohni zahrá v ďalšom projekte Tonyho Scotta (na obr.), ktorým má byť romantický sci-fi thriller DEJA VU. Denzel stvárni agenta FBI so schopnosťou cestovať v čase do… (více)

Reklama

Reklama