Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruský ultranacionalista Vladimir Radčenko se po vypuknutí občanské války v Rusku zmocnil vojenské základny ve Vladivostoku a vyhrožuje světu odpálením jaderných střel. Korvetní kapitán Ron Hunter je odvolán z oslavy narozenin své dcery, aby nahradil nemocného prvního důstojníka na ponorce Alabama. Ta pod velením kapitána Franka Ramseye vyplouvá, aby v případě nouze zničila protivníkovy rakety. Už třetí den cesty však dojde mezi oběma muži k prvnímu konfliktu. O tři dny později přijde zpráva, že se Radčenko zmocnil kódů potřebných k odpálení raket. Sonar zachytí přítomnost ruské ponorky a vzápětí přijde zpráva nařizující odpálení raket. Alabama se ukryje v hloubce a unikne útoku Rusů. Kvůli tomu však radisté nedokáží zachytit další zprávu určenou kapitánovi Alabamy. Ramsey je odhodlán splnit první rozkaz a pohádá se kvůli tomu s Hunterem, který trvá na tom, že útok provedou až poté, co obdrží celou zprávu. (TV Nova)

(více)

Diskuze

dominus

dominus (hodnocení, recenze)

Tři nejmocnější lidé světa: americký prezident, ruský prezident a kapitán americké atomové ponorky. Velitel může být jen jeden, aneb partie dvou mužů v níž každý jeden věří, že on dělá to správné rozhodnutí. Celí film měl skvělou atmosféru díky Washingtonovi a Hackmanovi. Od začátku konfliktu víte kdo má pravdu, ale taky víte kdo má navrh. Ti obyčejní vojáci museli být z těch "palácových převratů" hodně zmatení.

Aqualung

Aqualung (hodnocení, recenze)

Jeden v velmi dobrých akčních filmů, který se odehrává v současnosti na jaderné ponorce, a je to jeden z možných scénářů, který se může odehrát.Podstatou je konflikt mezi etikou,racionalitou a vojenským způsobem uvažování.Patří zde i konflikt mezi mezi intelekty rozdílných kvalit.Hackman parádně zahrál vojenského zupáka, který je schopen dovést situaci do pekelných konců.Je mu v tom nakonec zabráněno, ale kdo vlastně měl pravdu?

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

... furt tam někdo běhá (teď nemyslím D.Washingtona, který tam v teplákách běhal kondičně marathon), nahoru a dolu. Já jsem dycky myslel, že v ponorce má každý svoje pracoviště a ne, že tam dělají i brigády.

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony a Denzel hubí teroristy

Tony a Denzel hubí teroristy

25.09.2007

Krvavý příliv, Muž v ohni, Déja Vu. Už jste určitě pochopili, co se vám snažíme říct. Ano, Tony Scott a Denzel Washington jsou kámoši. A když spolu natočí film, nikdy to není průšvih. U Sony Pictures… (více)

Nový Scott opäť s Denzelom

Nový Scott opäť s Denzelom

26.04.2005

Denzel Washington si po Mužovi v ohni zahrá v ďalšom projekte Tonyho Scotta (na obr.), ktorým má byť romantický sci-fi thriller DEJA VU. Denzel stvárni agenta FBI so schopnosťou cestovať v čase do… (více)

Reklama

Reklama