Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poprvé v životě mi NASCAR nepřišel jako nejtrapnější automobilové závody na světě, a to samo o sobě není špatný výsledek. Robert Duvall jako skoro geniální konstruktér a mechanik, který má svoje "děti" rád. Cruise je taky dobrý, ale kdo je lepší? Že by Nicole Kidman? A ona to je Nicole Kidman, jako obvykle:) Ale jen s tímhle by Days Of Thunder byl filmem na jedno zkouknutí, tak proč ty čtyři hvězdy? Kvůli soundtracku od Hanse Zimmera, který je naprosto famózní. A Show Me Heaven je taky skvělá věc - kvůli textu a kvůli procítěnému projevu Marii McKee jsem ochotný přežít i ten hrozivě osmdesátkový sound. 70% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film som kedysi mal veľmi rád. Teraz som sa k nemu po rokoch vrátil a stále ma baví rovnako. Neviem to nejako logicky odôvodniť. Takéto typy filmov nevyhľadávam, ale mám rád Cruisa, Kidmanovú a aj Duvalla. Pre mňa je to ten druh filmov, ktorý nie je hlúpy, ani zbytočne patetický. Je namiešaný zo správnych ingrediencií. Má skvelé tempo, fungujúce napätie a parádnu Zimmerovú hudbu. Také milé ohliadnutie sa za dobou, kedy sa filmy robili trošku inak. Tá špinavosť mi dnes trestuhodne chýba. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Plochá a lehce předvídatelná podívaná na závody NASCAR, spoléhající na hvězdu Cruise a dramaturgický cit pro věc Tonyho Scotta. Závodní sekvence mají dostatek kinetické energie a je to rychlé jak stíhačky v Top Gun. Ostatně Tom je i tu opět jednička. Syžet je navržen tak, aby divákům předal vzrušení z vítězství; chce, abychom vyskočili z našich křesel, mávali pěsti a řvali na hrdiny aby rozdrtili své protivníky. Trochu erotické mlhy do toho vnese doktorka Kidman. Nicole si tu ještě nestačila vyžehlit vlasy a tak celkově nad tím jen pokrčím rameny. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Beriem, že je moja chyba, že toho o pretekoch Nascar veľa neviem. Na druhej strane toho tak veľa ani nie je. Taká tupá rozbíjačka aút, ktoré jazdia stále dookola a dookola. Ale dnes už nebohý Tony Scott to vedel dobre podať a v závese s takým úžasným hercom ako je Duvall, to prosto fičí od začiatku po koniec. Na mladé duo Cruise-Kidman si ale treba trošku dlhšie zvykať. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Začátek devadesátek se nesl ve znamení předávání generací klasických akčních hrdinů (Stallone, Arnold) do podoby mladých frajírků (Cruise, Depp...). Bouřlivé dny v sobě skrývají klasickou devadesátkou nářezovku, kde se jede ve velkém stylu patosu, klišé a laciných dějových zvratů od začátku do konce, ale...Vždyť tady je to všechno tak dobře natočené, všechno má ten správný spád, neskutečně to odsejpá, neustále se něco děje, závody jsou natočené opravdu špičkově, k tomu všemu klasická Zimmerová hudba. Pro milovníky automobilivých závodů musí být tento film povinně v TOP10, bez toho se prostě nedá žít, vůně nafty a spálených gum je tu cítit na kilometry daleko. Jestli si něco označí označení "moto Top Gun" tak určitě tento film. Hlavní je, nebrat tu nic vážně, a prostě se nechat unášet celým filmem a vším tím závoděním. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (42)

  • Produkce filmu začala i přes fakt, že nebyl dokončen scénář. Často se stávalo, že scény byly tvořeny v den jejich natáčení. Jednou musel dokonce Tom Cruise číst scénář z papíru na předním skle svého auta, což vedlo k menší nehodě. (HellFire)
  • Většina aut byla ve skutečnosti značky Chevrolet. Aby vzhledem připomínaly závodní auta, byla speciálně upravena. Faktem bylo, že se při natáčení závodů často zničily. V jednom bodě byla polovina z 35 použitých aut v opravně. (HellFire)

Související novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama