Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

golfista 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi automobilové závody, Toma Cruise a Nicol Kidman, pak je to od vás asi za pět. Pokud jste "normální" divák je to lehký nadprůměr z prostředí automobilových závodů. Postava Toma Cruise přichází ze závodů nižší kategorie do první ligy - NASCAR. Přechod není bez problémů, ale jeho hvězda utěšeně stoupá až k očekávanému závodu sezóny. Film nepatří mezi špičku filmografie Tonyho Scotta, nicméně je to stále nadprůměr. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Přesněji 2 a půl hvězdičky. Předvídatelné, nijak extra zábavné a příliš topgunovské. A Nicole taky¨není takovej kus jako o deset let později. Ta zraje jako víno - což se o Bouřlivých dnech říct nedá. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poprvé v životě mi NASCAR nepřišel jako nejtrapnější automobilové závody na světě, a to samo o sobě není špatný výsledek. Robert Duvall jako skoro geniální konstruktér a mechanik, který má svoje "děti" rád. Cruise je taky dobrý, ale kdo je lepší? Že by Nicole Kidman? A ona to je Nicole Kidman, jako obvykle:) Ale jen s tímhle by Days Of Thunder byl filmem na jedno zkouknutí, tak proč ty čtyři hvězdy? Kvůli soundtracku od Hanse Zimmera, který je naprosto famózní. A Show Me Heaven je taky skvělá věc - kvůli textu a kvůli procítěnému projevu Marii McKee jsem ochotný přežít i ten hrozivě osmdesátkový sound. 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejný tým, co dělal Top Gun se vrhnul opět do práce a zůstal i podobný koncept. Jasně místo stíhaček tu jsou závodní auťáky, ale oboje zní sexy ne ? Jo a ještě holka se změnila, místo Kelly je Nicole, to asi aby Tomášek netrpěl v postýlce stereotypem. Ostatně co jsem četl, tak Tomík s Nikolkou během natáčení Bouřlivých dnů, prožívaly skutečně bouřlivé dny jen místo závodního okruhu to byl postelovej okruh. Radši se vrátím ke konceptu, máme tu hrdinu - frajírka, pak druhýho soka rovněž frajírka, chlapecká přátelství, dobrej fóreček s děvkou, Toynho typickej režisérskej barevně kýčovitej rukopis, pár kvalitních závoďáckých záběrů, slovní vatičku mezi nima a nenáročnou oddechovku jak prase. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Z celého filmu mě nejvíce zaujala titulní píseň od Marie McKee "Show Me Heaven". Jinak zbytek filmu je jen slabší průměr. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně mi tenhle film připomínal Top Gun. Akorát tu ale stíhačky vystřídaly káry Nascar. Jinak to bylo přesně ve stejném duchu. Osmdesátková muzika, mladej frajírek Tom Cruise, starej co mu pomáhá bejt nejlepší a láska, bez které by se to v tehdejší době vůbec neobešlo. Celkově vzato příjemnej akčňák, kterej se Tony Scottovi opravdu povedl. Když bych ale mohl, vypustil bych tu romantickou část, která mě otravovala stejně, jako v Top Gunovi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $82,670,733Tržby Celosvetovo $157,920,733║ Slušný priemer, ktorý splní svoj účel, pokiaľ aspoň trošku máte radi závodné trate a frajerov za volantmi. Hlavne Tom Cruise sa objaví v ďalšej jemu tipickej frajerskej postave a potom aby sa z neho človek neprejedol. /60%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

A je tu opet dalsi typicky Cruisuv film, tentokrat v rezii mistra akce Tonyho Scotta. Bohuzel film je jen prumernou exkurzi do zakulisi automobilovych zavodu. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejcruisovštějších filmů, jejž nesmím brát vážně, abych ho mohl v klidu zhlédnout. Při troše nadhledu se ale stačí soustředit na, jako obvykle, slušně hrajícího Roberta Duvalla, naprůměrnou hudební kulisu, podle mého názoru Nicole Kidman v nejpůvabnější podobě a slušný, i když určitě ne autentický, průhled do světa automobilových závodů a film lze bez problémů dosledovat. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hrozná blbost s děsnými dialogy a kromě Roberta Duvalla špatně hrajícími herci. Jedinné na co se dalo koukat byly ty závody, jinak fakt nuda. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Last Note of Freedom ,2. Deal for Life ,3. Break Through the Barrier ,4. Hearts in Trouble ,5. Trail of Broken Hearts ,6. Knockin' on Heaven's Door ,7. You Gotta Love Someone ,8. Show Me Heaven ,9. Thunderbox ,10. Long Live the Night ,11. Gimme Some Lovin' ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela pohodovej film z doby, kdy Cruise jeste vypadal jak mladik a Scott netocil s rozklepanou kamerou. Pribehove se sice o nic extra nejedna, aspon ne nic, co by tu jeste nebylo, navic by film misty potreboval trochu sviznejsi tempo a misty pusobi lehce stereotypne, na druhou stranu, zavody jsou natoceny fakt perfektne a Cruisova postava neni looser, co se dostane na vrchol, ale uz od zacatku je videt, ze na to ma a stridave vyhrava a prohrava, coz je fajn zmena. Jinak Cruise to zahral moc dobre, ostatni jsou taky v pohode, akorat ta Nicole je tady vicemene zbytecna. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jsou dva filmy v kariéře Toma Cruise, na které nedám dopustit - tohle je ten první... Days of Thunder 100% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Z různých přistupů k tomu jak točit automobilní-závodní žánrový snímek je asi nejvíce funkční umělecký (LE MANS, VANISHING POINT, TWO LANE BLACKTOP), zatímco dramatická zpracování (RUSH, FORMULE 1) většinou dopadají všelijak, především pomíjivě (ostatně artový přistup k tvorbě pomohl nejednomu sportovnímu filmu - viz. DOWNHILL RACER, ANY GIVEN SUNDAY...) . Nejinak tomu je u DAYS OF THUNDER. Je to sice snímek Tonyho Scotta, což znamená, že vypadá a zní velice dobře a hezky se na něj dívá, ale platí to stejné co u všech Scottových snímků - je jen tak dobrý jako jeho scénář a ten je v tomhle případě hodně vlažný (byť za ním stojí Robert Towne) a dramaturgicky trochu rozplizlý. Lze se ale konejšit typickou devadesátkovou hudbou Hanse Zimmera plnou epických rockových kytar, velmi dobrým castingem (Duvall, Rooker, Reilly) a celkem vtipným misscastingem (Randy Quaid coby majitel závodního teamu). A především sebevědomým Tomem Cruisem, který hned ve dvou scénách ujistí diváckou veřejnost, že má skutečně ohromný péro, ale jinak ho tu zdatně přehrává i Duvallův pes. 55% (Doporučují ke shlednutí jen pokud chcete vidět vše od Tonyho Scotta anebo se chcete 107 minut dívat na vynikající záběry Warda Russella) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby se Vám podařilo dostat jezdce na pohřeb jinak než jako nebožtíka, vstoupíte do historie." Nerozeznám od sebe závodní okruhy v Daytoně, Charlotte nebo Indianopolis, na závody Nascar bych se nikdy nešel mačkat s tisíci fanoušky kolotočovýho závodění a infantilní egomaniaci na dráze mě prostě nezajímají. Jenže z pohledu závodníků celá ta nudná akce vypadá o dost zajímavěji, nástup Dr. Lewické mě pobavil a pro chlapácký stříkání testosteronu jsem měl vždycky velký pochopení. A taky rád vyhrávám a miluju sportovní filmy, takže jsem si přes veškerý výhrady Bouřlivé dny několikrát prožil a to s minimálními následky na své zdraví. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Pokus o druhý Top Gun (odmyslete si pouze náborové účely; vše ostatní je tu zas, jen místo letadel zde máme závodní auta), který ve všech ohledech nevyšel. Zůstala jen docela pěkná písnička Marie McKee. [Tímto si neodpustím malou propagační agitku: Pokud máte rádi příjemný pop rock pro každou příležitost, zkuste sólové album Robina Zandera z kapely Cheap Trick. Show Me Heaven je tam taky, i s hostující Mariou, ale přestože zní snad ještě lépe než originál, zdaleka to není největší klenot desky.] ()

Související novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama