Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Recenze (616)

golfista 

všechny recenze uživatele

Dobře vymyšlená zápletka i konečná pointa. Vytrvalé tempo filmu vám nedá vydechnout. Jeden z nejlepších akčních thrillerů konce století. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Inteligentné, coolovo hi-tech a s prďáckymi kamerovými filtrami. Zkrátka všetko, čo treba v tomto žánri k uspokojivej zábave. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní hi-tech thriller s cool vychytávkami a slabší rozbředlou druhou polovinou. Smith opravdu skvěle... ehm, běhá! :-) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film který je rozodně nadstandartem v žánru - patřičný poměr akce, napětí, hereckých výkonů, dobře technicky zvládnutý, prostě vše, co čekáte od Jerryho Bruckheimera. Z druhé strany - film není ničím výjimečný a naprosto dokonale zapadá mezi jinné dobře zvládnuté akční thrillery, takže na něj brzy po shlédnutí zapomenete. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Bruckheimerovský přechod z analogu na digitál, který lze i po letech aplikovat jako blockbusterovou léčbu na přílišné přehlcení u čím dál více z racionality vytržených globálních a lokálních krizích. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, byl jsem z něj celkem na větvi. Přece jen zápletka byla hodně atraktivní, děj se odvíjel v solidním tempu a Jon Voight coby záporák číslo jedna byl opravdu na úrovni....Ale s odstupem času nějak nechápu proč mě Nepřítel Státu tak uchvátil, vždyť nic extra světoborného nepředvedl...Pro mě nejlepším filmem Tonyho Scotta zůstává Poslední Skaut, ale protože to, co vidíte na plátně, poměrně přesně vystihuje moji oblíbenou hlášku "Paranoia je jediný racionální přístup ke spiknutí světa", dávám nakonec 70%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Chytrý, rychlý a díky Smithovi i charismatický hitchcokovský thriller typu "kočka a myš". 80% Zajímavé komentáře: Dudek, canakja, castor, plagjokla ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný hi-tech thriller, na němž mi ale nejvíce vadila hlavní postava. Obecně nemám Willa Smithe jako herce rád, navíc tady mě štvalo, že se výborný právník, který úspěšně utíká před vycvičenými agenty, v některých chvílích (když se to scenáristovi hodí) chová a mluví jako nedouk, který nevychodil ani základní školu. Nejenom proto mi film přišel příliš povrchní a bez potřebné hloubky, kterou by skutečný inteligentní thriller přímo vyžadoval, tudíž silnější tři hvězdy budou pro tuhle nenáročnou a líbivou akční záležitost bohatě stačit. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, který nezaostává za podobně laděným skvělým Uprchlíkem, jen je namícháno více akce a techniky. Závěrečná přestřelka ve stylu Pravdivé romance i s Tomem Sizemorem jako jedním z aktérů ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nadstandartní thriller s dobrými hereckými výkony a patřičnou dávkou napětí. Jerry Bruckheimer je na tenhle žánr opravdový odborník a mistr nad mistry. Will Smith jen potvrdil oprávněnost svého zařazení mezi největší hvězdy Hollywoodu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, co jsem taky měl čekat jiného. Filmy Tonyho Scotta mi nikdy neseděly a nevyjímá se to ani Nepříteli státu. Přiznávám, že příběhově je vysoce na úrovni, což o to, ale fakt je, že filmy s politikou jsou myšlenkově hodně vysoko a pokud člověk nad takovýmto filmem nepřemýšlí, tak z toho většinou ani nic nemá. Vydržel jsem až do konce a většinou jsem měl co dělat. U filmu jsem se totiž nudil, akční scény mi nepřišly dost akční a jediné, co stálo za pozornost byly herecké výkony. Tak nějak bych to nejspíš zhodnotil hned po shlédnutí. Tony Scott má to štěstí, že jeho filmy mají jisté kouzlo, které hned po shlédnutí zhodnotit nejdou. Sice jsou si všechny dosti podobné, ale i tak mají co nabídnou a to hlavně v dnešní době. --- Jak ti chutná pstruh? - Jako ryba. - To je ryba! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Špionážny thriller o tajných vládnych technológiách čo nestráca svoje čaro ani 10rokov od svojho vzniku. Na tento druh žánru si výnimočne drží po celý čas nastavené tempo a hlavne napätie, čo nás nenechá ani na chvíľu na pochybách, že sledujem bravúrne prevedené strhujúce dielko od majstra remesla ako je Tony Scott. Potom pod jeho vedením nám celá plejáda známych hercov na čele s Willom Smithom, len potvrdzuje so svojim hereckým prejavom prešpikovanosť scenára a ich úlohy sa preto stávajú konzistenčné, vystužujúce zbesilý dej. "Strhujúca jazda čo ani na moment neskĺzne do zbytočných premrštených prestreliek či suchých dialógov!" Silnými opornými špecifikami sa popri réžii stávajú, hlavne hudba od Trevora Rabina/Herry Gregson-Williamsa a vizuálne prevedenie len výborne ruka v ruke dopĺňajú bez tak už gradujúci dej do poslednej minúty. ║Rozpočet $90miliónovTržby USA $111,549,836Tržby Celosvetovo $250,649,836║ po slabšom rozbehu v USA, keď cez premiéru sa tržba vyšplhala "len" na 20milionov, sa z filmu postupne vďaka pomalému klesaniu v rebríčku Box Office stal nakoniec jeden z najväčších hitov roka 1998 či už v USA alebo Celosvetovo __/videl v kine: 95%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavá hitech věcička ukazující dopad a dosah technologií. Dobrý filmeček !!! Výborní herci. Jako obvykle Will Smithe a stále dobrý Gene Hackman. Dobře a rychle točené, žádná nuda. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Akcni thriller pri jehoz sledovani az mrazi v zadech - to vazne je technika na takove urovni, jak je zde prezentovano - neni - je totiz jeste na vyssi. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Marconi .. Nabušené, nadupané, vizuálně úžasné. Kamerové filtry, hi-end vychytávky všeho druhu, prostě špičková režie Tony Scott v produkci Jerry Bruckheimer. Klobouk dolů, pánové. 85%. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Dnes prý už je technika mnohem dál a kvůli utajení nemohla být zobrazena - tak to potom tedy zapomeňte na soukromí. Výborně udělaný thriller, který se mi ovšem začal více líbit, až když se objevil Hackman, což je docela po dlouhé době. Zatímco jeho můžu, tak Smithe nemusím. A navíc Hackmanova postava je tu skvělá. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Paranoia? No možná, ale tenhle strhující politický thriller roste z obav vytýčených v Orwellově 1984, oči Velkého bratra zírají otevřené dokořán... PS: Zajímavá je provázanost s Coppolovým filmem Rozhovor / The Conversation, kde Gene Hackman o čtvrtstoletí dříve sehrál velmi podobnou roli... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Možná ne uplně na pět ale rozhodně mě to hodně vzalo. Navíc skvělé herecké obsazení v čele s excelentním Willem Smithem, který se své role obyč sympatického právníka co miluje svoji rodinu a svůj mixer zhostil excelentně, a Jonem Voightem. Velice mě potěšila rolička Jasona Lee protože ho mám fakt rád. Tony Scott se mi opravdu zamlouvá a je dobře že do Nepřítele státu nepropašoval v Holywoodu dost používaný patos. Na závěr musím vyzdvihnout atmosféru, která je opravdu hutná a ještě jednou herce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Klasický příběh (nespravedlivě obviněný a pronásledovaný…) podpořený špionážními technologiemi, který nenechá ani po letech člověka v klidu. Akce, napětí, W.Smith, G.Hackman a originální vyústění, dělají z filmu stále velice dobrou podívanou. Fakt, že tohle je ,,parketa“ T.Scotta není třeba víc rozebírat! PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ *** ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama