Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gil je nadšený fanoušek baseballového týmu San Francisco Giants a nového hráče Bobbyho. Tomu se však příliš nedaří, stejně jako Gilovi, který vinou agresivní povahy přijde o práci. Když se stane svědkem toho, jak se Bobby porve se spoluhráčem Primem o dres s číslem jedenáct, rozhodne se Primovi sám domluvit. A když ho nepřesvědčí, zabije ho. Shodou okolností se Bobby vzápětí dostane do formy a Gil je přesvědčen, že je to jeho zásluha. Chce, aby to Bobby ocenil. Když však slyší jeho názor na podobné fanatické fanoušky, rozhodne se ho k vděčnosti přinutit. Pro začátek mu unese syna. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

kubilov 

všechny recenze uživatele

The Fan byl kasovně i vesměs podle recenzí propadák. Jde o další z filmů Tonyho Scotta, který proslul skvělými filmy, ale i naprosto průměrnými až podprůměrnými omyly, právě zde pak jde o tu druhou možnost. Robert De Niro má zajímavou roli, ale nějak mi k ní příliš nesedí, na druhou stranu Wesley Snipes si zde střihl jedno z těch svých lepších představení, kterých má ale v kariéře dost poskrovnu. Z dalších postav zaujme například Benicio Del Toro, který se také na hráče baseballu hodí až překvapivě dobře. Ačkoliv jde o veskrze průměrný thriller, ze začátku to tak vůbec nevypadalo, protože občas mi Scottova režie sedne opravdu dobře, což se povedlo zrovna zde, zvlášť když rozjezd byl vlastně nejlepší částí celého filmu. Za Gimme Shelter si 3* obhájím. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tendle film je lepší než jsem si o něm dřív myslel. Když jsem ho viděl v době jeho uvedení, tak mě to přišlo jako blbost. Viděno po 24 letech to poskytlo docela super zážitek, De Niro hrál jako o život a moc se mi líbila i kamera a styl Tonyho Scotta šel poznat při první scéně, měl nezaměnitelný styl. Celkově jde o docela silnej zážitek. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Scottov pokus o psychologický thriller s fanatickým De Nirom mu podla mňa celkom vyšiel, ale s niekým menej charizmatickým to mohlo dopadnúť podstatne horšie. Pozerám, že film bol dosť velký prepadák aj v USA, inde vo svete to neprekvapuje, fanatizmus bassebalových fanúšikov je skoro pre každého vrátane mňa nepredstavitelná záležitosť. VIDENÉ ZNOVA 7/2017: Názor ostáva v podstate rovnaký, len spätne ešte oceňujem Scottov cit pre atmosféru pri zobrazení akejkoľvek tematiky a aj doby, to mu bolo myslím vždy vlastné. Čiže deväťdesiatky ako vyšité a pre fanúšikov tohto športu povinnosť. Možno ale pre nich tento film znamená podobné quilty pleasure, ako pre horolezcov Cliffhanger. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Podceňovaný psychologický thriller z dílny Tonyho Scotta, ve kterém herecky září Robert De Niro v roli psychopatického fanouška, ale nijak špatně si nevedl ani Wesley Snipes. Scottovy proslulé hrátky s kamerou a kamerovými filtry, solidní Zimmerův soundtrack, místy dost mrazivá atmosféra a neposlední řadě zajímavý námět jsou tím, čím tenhle film baví a co ho zaslouženě posílá s hodnocením někam k 75%. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Znám jenom několik málo herců, který dokážou utáhnout celej film od začátku do konce a dostat ho svym výkonem na vyšší level. A mezi takový herce patří rozhodně Robert De Niro. Sice třeba ve srovnání s Taxikářem tady hrál tak na půl plynu, ale na film to bohatě stačilo. Wesley Snipes měl tehdy taky zrovna nějaký lepší období, takže odehrál svou roli celkem se ctí. Trochu mě zklamalo, že moji oblíbenci Richard Riehle a John Carroll Lynch se ve filmu ukázali dohromady asi tak na 10 vteřin. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Wesley Snipes chtěl původně ztvárnit Gila Renarda, kterého si poté zahrál Robert De Niro. (Rugero)

Reklama

Reklama