Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine DeneuveSusan Sarandon a David Bowie září v gotickém příběhu o nehynoucí kráse, nekonečné vášni a nehorázně ceně, kterou za ni museli zaplatit. Několik set let stará upírka z Egypta jménem Miriam a její milenec, upír John, loví obyvatele New Yorku, kteří s oblibou navštěvují tamní kluby. Miriam svým milencům může propůjčit dlouhověkost, ovšem nemůže jim zaručit nesmrtelnost. A tak, když John začne nečekaně rychle stárnout, svede Miriam Sarah - lékařku, která se věnuje předčasnému stárnutí... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Spomedzi 17tich Scottových celovečerných filmov je Hlad určite jeden z tých lepších (aj keď možno nie v prvej top 5-ke), rozhodne je to jeho "najartovejší" film, tiež je zaujímavý ako jeden zo zaujímavejších a lepších zárezov v spracovaní upírskej tematiky a tiež treba podotknúť, že aj keď je to číry formalizmus, na debut pomerne slušné (a tá formálna stránka na rok vzniku veľmi slušná); sarandonová má sexepílu na rozdávanie, maskérstvo pri bowiem je na úrovni benjamina buttona - lenže toho robili digiálne a tuto to je poctivá ručná práca, čím sa to automaticky ešte o level vyvyšuje; ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz průměrné drama s nějakými hororovými prvky. Nic není úplně dotažené, všechno je tak nějak napůl. Ať již jde o vraždy, lesbickou lásku, vykreslení postav... Vše je mdlé a unylé. Jestli chcete vidět pořádný horor, raději sáhněte po Smrtelném zlu 2. Pokud však chcete vidět trochu jiný upírský film, který není jen akční vybíjenou ve stylu Blade, tak by vás Hunger mohl potěšit... Možná. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tony Scott nastartoval svoji kariéru, stejně jako brácha Ridley, uměleckým kouskem (s dějem až na druhé koleji), který především ukazuje neskutečný cit pro vizuálno. Tonyho prvotina působí sice jako dlouhý videoklip nějaké gothicmetalové skupiny, ale občas prosákne i nějaká ta myšlenka nebo náznak jinak jednoduchého příběhu. Slušný Scottův rozjezd a už tenkrát jistě i předzvěst nemalého režisérského talentu. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ano, souhlasím s tím, že tento film je zvláštní. Není pro každého a znám minimum lidí, kterým se líbí. Jejich smůla :) Můj názor na tento film je velmi podobný s komentářem uživatele "kleopatra". Co celý film drží pohromadě je vynikající hudba, bez které by film nebyl tak průrazný. Bohužel mě zklamaly určité střihy, kterých jsem si všimla právě díky špatnému ukončení hudební sekvence. Jinak si film pohrává se zajímavým tématem odlišným způsobem než mnoho jiných filmů tohoto žánru a v dnešní době, kdy je upírské téma široce rozšířené, jsou tyto filmy pojmuty úplně jinak. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční upírský film. Velmi originálně přistupuje k upírskému tématu, a ač scénář není až tak dobrý, špatný není a případné nedokonalosti zachraňujě brilantní atmosféra a kamera s dlouhými záběry a málo střihy (kdo by to čekal zrovna od Tonyho Scotta). Ke všemu navíc výborné obsazení (Denevue, Sarandon a Bowie, který je jako upír zcela přesvědčivý). Jako režijní debut velice povedené. Jak by asi film vypadal v režii Ridleyho? ()

Galerie (99)

Zajímavosti (15)

  • Na filmu spolupracovat slavný maskér Antony Clavet, který se proslavil svou prací pro italské vydání módního časopisu Vogue. (Pavlínka9)
  • David Bowie prohlásil, že kvůli specifické chraptivosti svého hlasu chodil každý večer na most George Washingtona a z plného hrdla vyřvával všechny punkové písničky, na které si vzpomněl. (Matty)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama