Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine DeneuveSusan Sarandon a David Bowie září v gotickém příběhu o nehynoucí kráse, nekonečné vášni a nehorázně ceně, kterou za ni museli zaplatit. Několik set let stará upírka z Egypta jménem Miriam a její milenec, upír John, loví obyvatele New Yorku, kteří s oblibou navštěvují tamní kluby. Miriam svým milencům může propůjčit dlouhověkost, ovšem nemůže jim zaručit nesmrtelnost. A tak, když John začne nečekaně rychle stárnout, svede Miriam Sarah - lékařku, která se věnuje předčasnému stárnutí... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Skvělý Tony Scott jak ho neznáte. Áčková až artová filmařina s dosti netradičně a po většinu filmu velmi decentně pojatou upíří tématikou. Toto vše okořeněné smyslnými hereckými výkony Catherine Deneuve a Susan Sarandon, které si střihly hned několik scén, jež si hlavně pánové zapamatují, vystupňovaným finále a všudypřítomnou podmanivou hudbou. Marně pořád přemýšlím, proč nedat plnej....dobrej hlod..... 89% ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční upírský film. Velmi originálně přistupuje k upírskému tématu, a ač scénář není až tak dobrý, špatný není a případné nedokonalosti zachraňujě brilantní atmosféra a kamera s dlouhými záběry a málo střihy (kdo by to čekal zrovna od Tonyho Scotta). Ke všemu navíc výborné obsazení (Denevue, Sarandon a Bowie, který je jako upír zcela přesvědčivý). Jako režijní debut velice povedené. Jak by asi film vypadal v režii Ridleyho? ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Skvělý rozjezd obstarala píseň Bela Lugosis´s Dead (naštěstí notně zkrácená), následovalo několik minut, v nichž se zmateně střídaly krátké záběry a po zbytek filmu sledujeme příběh upírky Miriam, která se se svým nelehkým údělem musí poprat jak umí. Celý film je stylizován do dekadence a temnoty a vytváří úžasnou atmosféru, charismatičtí David Bowie a Catherine Deneuve stejně jako několik hezkých záběrů potěší. Proto mě zklamalo, jak se vyvíjel příběh, který mi připadal zdlouhavý, nudný a ve výsledku o ničem. Jsem trochu na rozpacích, když mám snímek hodnotit. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tuhle hororovou artovou psychotičnost natočil Tony Scott, který většinu své pozdější kariéry zasvětil tupoučkým efektním akčňárnám? Pro mě tedy docela šok - a to jak v pozitivním (jak dobrý film The Hunger je), tak v negativním (k jakým filmům to Tony později dotáhnul) slova smyslu. Každopádně na tento film se vyplatí kouknout - nejenom pro tu závěrečnou scénu se "zombie" upíry, kterou osobně považuju za jednu z nejhezčích a nejatmosféričtějších hororových sekvencí vůbec. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Lesbicko-upírska story európskeho strihu v depalmovskom kabáte? V réžii epileptického videoklipára Tonyho Scotta? S obnaženou štyridsiatkou Deneuve odetou do "fuck me, I'm stylish as hell" kostýmov? A vyschnutým, po krvi lačným dôchodcom Bowiem? Popretkávaná citáciami Hitchcocka? Damn! Shit! Now that is whack! ()

Galerie (99)

Zajímavosti (15)

  • Na filmu spolupracovat slavný maskér Antony Clavet, který se proslavil svou prací pro italské vydání módního časopisu Vogue. (Pavlínka9)
  • Film se odehrává ve Spojených státech, ale natáčen byl převážně v Londýně. (Pavlínka9)
  • Poslední film ve kterém si zahrála Bessie Love. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama