Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine DeneuveSusan Sarandon a David Bowie září v gotickém příběhu o nehynoucí kráse, nekonečné vášni a nehorázně ceně, kterou za ni museli zaplatit. Několik set let stará upírka z Egypta jménem Miriam a její milenec, upír John, loví obyvatele New Yorku, kteří s oblibou navštěvují tamní kluby. Miriam svým milencům může propůjčit dlouhověkost, ovšem nemůže jim zaručit nesmrtelnost. A tak, když John začne nečekaně rychle stárnout, svede Miriam Sarah - lékařku, která se věnuje předčasnému stárnutí... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tony Scott nastartoval svoji kariéru, stejně jako brácha Ridley, uměleckým kouskem (s dějem až na druhé koleji), který především ukazuje neskutečný cit pro vizuálno. Tonyho prvotina působí sice jako dlouhý videoklip nějaké gothicmetalové skupiny, ale občas prosákne i nějaká ta myšlenka nebo náznak jinak jednoduchého příběhu. Slušný Scottův rozjezd a už tenkrát jistě i předzvěst nemalého režisérského talentu. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Lesbicko-upírska story európskeho strihu v depalmovskom kabáte? V réžii epileptického videoklipára Tonyho Scotta? S obnaženou štyridsiatkou Deneuve odetou do "fuck me, I'm stylish as hell" kostýmov? A vyschnutým, po krvi lačným dôchodcom Bowiem? Popretkávaná citáciami Hitchcocka? Damn! Shit! Now that is whack! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa obrazov a hudby, sprevádzajúcich úvodné titulky, som sa bál vizuálneho osemdesiatkového gýča plného dlhých tesákov, krvi a cool postáv v koži. Hlad je ale hneď od ďalšej scény úplne iný. Je to najintímnejší a najfilozofickejší Scottov film, ktorý pripomína atmosférou, tvorenou kontrastom svetla a tmy, postáv zahalených v tieňoch a povlávajúcich záclon skôr bráchov slávny sci-fi opus zpred roka, ako jeho ďalšie pop záležitosti. Boj dvojakej krvi v tele Sarandonky môžeme chápať ako jej čerstvo objavenú bisexualitu, resp. homosexualitu, ešte nie tak tolerovanú spoločnosťou, ako dnes. Ale je to hlavne príbeh lásky, prekliatej večnosťou a túžbou ovládať a o túžbe človeka po večnej mladosti, ktorú upíri nezdieľajú. Scott dokázal v každej dekáde niektorým zo svojich filmov svojim výrazným autorským štýlom zobraziť atmosféru doby, byť pri tom cool a zároveň trochu gýčovitý. Po tomto diele nemohol prísť s odlišnejším filmom, akým bol Top gun. Pokiaľ nebudete často žmurkať, všimnete si Willema Dafoea. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jakýsi americký pokus o umělecký film evropského typu. Z počátku rozvíjí tento debutový snímek Tonyho Scotta několik zajímavých myšlenek a motivů - progeria, zrychlené či zpomalené stárnutí, testy na opicích, které ale záhy bohužel opouští, stejně jako některé důležité postavy. Vizuální stránka je zajímavá, celý film se odehrává ve stínu. To je v pořádku, méně už oceňuji neustálé opakování motivů jako je holubice a povívající záclony. V tomto směru bych trochu ubral. Každopádně atmosféra filmu je perfektní, neustálé zvukové ruchy a hudební podkres tvoří dokonalý mix. Tempo a styl vyprávění se mi skutečně líbily. __ Přiznávám, že film jsem si sehnal hlavně kvůli účinkování Davida Bowieho:) ale i bez něj by to byl zajímavý film, který stojí za zhlédnutí. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Tonyho zapomenutý debut působí atmosférou trochu jako takový upíří Blade Runner, s nímž má podobný styl svícení scén a znepokojivý hudební motiv. Začátek je slibný, Tony rozehrává upíří orgie spolu s rytmickým střihem v kombinaci s krásnou výtvarnou stránku věci a načrtává charaktery postav. Bohužel ani ne před půlkou film začíná ztrácet dech vinou scénáře a vyšumí tak nějak do ztracena. V hlavě vám tak uvízne fakt jen ten prolog a říkáte si, že s promakanějším scénářem z toho mohl Tony vytřískat mnohem větší žrádlo. Každopádně jako důkaz režisérského talentu stačilo Tonymu natočit tenhle film a reklamu na Saab a už se ozýval Bruckheimer/Simpson s TOP GUN. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (15)

  • Poslední film ve kterém si zahrála Bessie Love. (Pumiiix)
  • David Bowie prohlásil, že kvůli specifické chraptivosti svého hlasu chodil každý večer na most George Washingtona a z plného hrdla vyřvával všechny punkové písničky, na které si vzpomněl. (Matty)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama