Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nádherne obyčajný príbeh prvej lásky, milovania a coming outu je zasadený do prostredia nižšej sociálnej vrstvy. Tínedžeri Jamie a Ste sú kamaráti, susedia z jedného sídliska londýnskeho East-Endu. Obaja chlapci, ich rodinní príslušníci i najbližšie okolie musí čeliť novej skúsenosti, keď postupne vychádza na povrch, že Jamie je do Stea zamilovaný. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

ondey 

všechny recenze uživatele

Tssss, dovolím si klidně říct ta NEJKRÁSNĚJŠÍ VĚC!!! :) Je to neuvěřitelně britský :D Lindu Henry jsem žral v každé její scéně, jej ta mě dostala do kolen :D A závěrečná taneční scéna??? No kam se hrabe Hříšnej tanec, tady máte chuť vzít Lindu za hlavu a vrazit jí obrovskou pusu :)))) Nejkrásnější queer film, co byl kdy natočen. Cudnost těch dvou, nervozita, pavlač, máma, kabaret.... Děkuji Ti, MacDonalde, že nesmažíš krávy do housek, ale točíš filmy :) ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Ano, Beautiful Thing není nikterak dokonalý film, ale je velice příjemný a pohodový. Kluci sympaťáci (už kvůli Glenovi Berrymu, kterého znám z Vražd v Midsomeru (hrál v epizodě Destroying Angel), jsem se na tento film musel podívat). Moc mě potěšilo podbarvení písničkami mojí oblíbené Mamy Cass Elliot. Prostoupeno klasickým britským ironickým humorem a sociální dramatičností, kterou Britové umí perfektně podat a která v kombinaci s jejich humorem působí fantasticky. A pokud AngelAngie a Brygmi daly Beautiful Thing dvě hvězdičky, tak opravdu nechápu, za co daly třeba té trapárně Latter Days pět. ()

Reklama

imarvin 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla a tento film je veskrze jednoduchý. A to je jeho nejsilnějši deviza. Malá lovestory, kterých se kolem nás dějí spousty (nebo si to já aspoň myslím), a přesto neskutečně chytí u srdce. A závěrečný tanec?! wow! Jsem rád, že v záplavě všech výpravných a drahých filmů vznikají i tyto malé perly. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by to byl zrovna trhák, ale své kouzlo jistě má. I když se naše společnost označuje za tolerantní, je téma homosexuality a "coming outu" pořád žhavé, což ne každého potěší. Předpokládám, že se na film nebudou dívat odpůrci, i když to podle komentářů leckdy vypadá (zvlášť na konci seznamu řazeného podle hodnocení). Naštěstí se na ČSFD řeší jen filmové zpracování, které pokládám za to šťastnější. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Začínající láska dvou kluků na ošuntělém sídlišti je nenápadný film s nenápadným hereckým projevem hlavně ústřední dvojice. Kupodivu, mnohem výraznější jsou vedlejší postavy, ať už střelená černoška od vedle, která každou scénu strhne pro sebe nebo sobecká matka jednoho z hrdinů, která mi zjevem připomínala Helenu Fibingerovou ve vrcholné formě. I ten chlapík, kterého si najde - a na kterého bůhví proč zvysoka kašle, protože on je naprosto skvělý - je zajímavější charakter, než ti dva kluci - jeden ubitý násilnickým otcem a bratrem, druhý nevstřícnou matkou. _____ KOUSEK DĚJE Průšvih je hlavně konec, kdy postavy najednou násilně zlomí své dosavadní postoje, matka, která nadávala synovi kvůli orientaci, se najednou se vším smiřuje, černoška, která se baví tím, jak všechny štve proti sobě, naráz projeví pochopení, zakřiknutý chlapec se zčista jasna odhodlá k odvaze - bum, bác - a najednou, jako výraz totální scenáristické bezmocnosti, jak film zakončit, všichni tančí uprostřed sídliště a jsou plní pochopení, které se na ně sneslo nejspíš božím zásahem. ____ Tenhle film ztratil ke konci odvahu zůstat drsný. ____ P. S. Hele, nenatočili na tomhle sídlišti později Misfists ? /12. 7. 14./ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objevují melodie písní zpěvačky, původně ze skupiny Mamas & The Papas, "Mama" Cass Eliot, a to konkrétně "Make Your Own Kind of Music" a "Dream a Little Dream of Me", což je její nejznámější singl. V tomto snímku často zmiňovaná zpěvačka zemřela ve věku pouhých 32 let nikoliv na udušení sendvičem, jak je řečeno na balkóně, ale na srdeční slabost. (Michalechal)
  • Duha, která se objeví na nebi hned v jedné z úvodních scén, nastiňuje povahu filmu. LGBT (lesbicko - gay - bisexuálně - transsexuální) komunita má jako jeden ze svých symbolů vlajku v šesti barvách duhy. (Stanislaus)

Reklama

Reklama