Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agenti protidrogové jednotky Mike Ryan a John Grogan (Gary Daniels, Matt Craven) nejsou jen kolegové z práce, ale také dobří přátelé. Jejich přátelství však jednoho dne ukončí král drogové mafie Chow (Cary-Hiroyuki Tagawa), který během jednoho policejního zásahu Grogana brutálně zavraždí. Nelítostný Chow vyvinul novou umělou drogu, kterou chce zaplavit celé Spojené státy. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je právě Mike, který ovšem nemyslí na nic jiného, než na krvavou pomstu. (videofil)

(více)

Recenze (8)

mzss1 

všechny recenze uživatele

U mě je to spokojenost. Gary Daniels je sympaták, hezky se pere, jeho osoba dokáže zaujmout, takže hodně filmů má dobrých, ikdyž v poslední době nemá kliku na režii. Proto budeme doufat, že se někdy ještě v dohledné době oběví s nějakým nadprůměrným akčnákem, který pobaví akční fandy všeho druhu. Nyní k filmu. Úvod obsahuje zhruba 10 minut, přenesl jsem se přes to, když mě úvod nezaujal vůbec. Pak se jde konečně na věc. Dojde k zavraýdění nejlepšího partáka ve službě. Daniels proto přísahá pomstu a na vlastní pěst vzhůru do boje. Spracovaní, nebo jak bych to nazval je trochu rozporuplné. Myslím to tak, že Gary hned ví kam má jít, kde hledat padoucha atd. Hned třeba si svěří svůj vlastní život do rukou neznámé ženy, kterou hned potká, ale tyhle mezery nějak extra nesoudím. Příběh je opravdu jednoduchý, ale hlavní je to ostatní co mě bavilo. Dobrá volba Danielsovi postavy, skvělé souboje, dokonce přehledně natočeny, i nějaký ten výbuch, což je někdy dost amatérsky natočeno, ale nevadí. Nuda zde krom úvodu nehrozí. Nejvíc se mi líbilo finále na lodi, kde Gary zneškodnil dost padouchá a boj s hlavním záporákem byl dlouhý a měl sem tam i dobré nápady. Nějaké scény bych ve filmu vynechal, mohly upravit trochu scénář, víc se zaměřit na příběh a tak. Hudba průměr, nebo jsem ji ani nezaznamenal, ale nebyla moc potřebná zde. Herecké obsazení celkem zaujme. Gary Daniels výborný jako vždy. Hlavní záporák Cary-Hiroyuko Tagawa výborný jako vždy. Zbytek celkem ujde. Jak to mám ještě dál zestručnit. Prostě starý dobrý béčko, které je především zaměřené na bojové scény s Garym a charakteru postav, těch hlvaních, má to rychlý spád. Chyby a nedořešenosti příběhu, scénáře atd to má, přeci jenom je zde obyčejná akci, nic víc zapamatovatelnějšího, ale přesto je to výrazný nadprůměr a mě to bavilo. Určitě se k tomu někdy ještě vrátím. Celkově hodnotím na dobrých 74% = **** ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Gary Daniels sa aj napriek svojim bojovým kvalitám nikdy nedostal do vyššej ligy a jeho filmy až príliš často pôsobili podstatne amatérskejšie, než by bolo vhodné a ako by si zaslúžil, ale práve Biely tiger pôsobí zo všetkých najprofesionálnejšie a vlastne je asi aj najlepší, jednoducho slušné akčné béčko deväťdesiatych rokov. Zápletka je klasika, špičkový agent, ktorý pri policajnej akcii príde o svojho partnera, najlepšieho priateľa a tak urobí všetko preto, aby dostal toho, čo za to môže, ale dejovo to predsa len nie je úplne ideálne. Pátranie po šéfovi mafie nie je zase až tak atraktívne podané, rovnako ani mafiánovo postupné získavanie moci, všetko je to len úplne nenápaditý priemer, ktorý síce nenudí, ale dejovo tu jednoducho nemá moc čo zaujať. Ale už od začiatku sa na to pozerať bez problémov dá a v druhej polovici je to už svižná žánrová zábava. Nesklame ani obsadenie, Gary Daniels patrí medzi mojich nedocenených akčných obľúbencov a tu ma baví možno aj najviac, jeho pomocníčka Julia Nickson je tu skôr navyše, zase jej postava nie je až tak dôležitá, ale jej prítomnosť poteší, Matt Craven ako partner hlavného hrdinu očakávane nemá moc priestoru, ale získal si ma a tak tú pomstu som Danielsovi veril a ako hlavný záporák žánrový klasik Cary-Hiroyuki Tagawa. Spokojný som aj po akčnej stránke, najväčšiu pozornosť si získajú samozrejme súboje, ktoré síce mohli byť natočené aj o trochu lepšie, občas sklame nejaký horší strih alebo nevhodný uhol kamery, ale na prehľadnosti im to aj tak neuberá, choreografia sa mi páčila, Gary Daniels tu predvedie plno parádnych chvatov a občas poteší aj nejakou slušnou zlomeninou. Prestrelky sú už len žánrový nevýrazný priemer, rovnako ako nejaké tie naháňačky, ale neurazia. Najviac sa mi páči celé finále na lodi, ktoré ponúkne sériu kratších súbojov, prestreliek alebo nejakých tých likvidácií alebo súboj v hazardnom klube. A režijne je to opäť len ten žánrový priemer, ktorý v ničom nenadchne, ale aspoň ani neurazí. Takže celkovo rozhodne najkvalitnejší film s Gary Danielsom, ktorý ponúkne dostatok slušných súbojov, takže jeho fanúšikovia by si ho nemali nechať ujsť. 72% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Prumernej film z prumernym nametem nic extra reprezentativniho Gary si svuj standart odvede v tisickrat vylouhovanym pribehu o pomste policajta za smrt partaka Tagawa jako zaporak to jisti takze takhle Gary uz zmaknul i lepsi kousky ale da se to no a samozrejmne ze pro fanousky povinost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Namet je v pohode. Policajt Gary Daniels sa snazi chytit obchodnika s drogami kvôli tomu, ze mu zabil partaka. Hlavny hrdina je sympatak, ktoremu fandite. Cary-Hiroyuki Tagawa je klasicky bezchybne zahrany demonicky zaporak, ktoremu prajete smrt a este tu mame krasnu devu znamu z druheho Ramba, Juliu Nickson, ktora ukaze aj svoje prednosti. Lenze neakcne sceny su dost natahovane a cele to patranie je dost zdlhave az som sa nudil. Akcnych scen tu proste nie je dost na to, aby to zahnalo nudu. Vacsinu z nich tvoria bitky a asi tri mensie, priemerne natocene prestrelky. Nastastie bitky su fakt prvotriedne (aby nie, ked ich choreografoval sám Gary, su dynamické a prehladne natocene) a Gary Daniels sa v nich predvedie v spickovej forme. Takze ked mate slabost pre Garyho, tak vdaka skvelým bitkam odporucam tento film aspon raz vidiet. 5/10. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Boli časy, keď stačil svalnatý bloňďák, erotická scéna, zákerný šikmáči a niekoľko spomalených záberov a ten správny "kung-fu film" bol na svete. A tym bloňďákom nemusel byť vždy len Michael Dudikoff... Gary Daniels sa snaží, potí, kope... Robí všetko čo má, aby v určitej generácii vyvolal nostalgiu a úsmev. Neopakovateľná atmosféra deväťdesiatych rokov... ()

Zajímavosti (1)

  • Pôvodne sa film začal natáčať v Hongkongu pod názvom Tiger Storm. Keď však producentom došli financie, rozhodli sa natočený materiál predať spoločnosti Keystone, aby ho skompletizovala. Tá však všetok natočený materiál vyhodila a začala natáčať film odznova. Z pôvodného projektu tak ostal len hrdina, v podaní Garyho Danielsa. (beso74)

Reklama

Reklama