Bílý tygr

Biely tiger

Akční / Drama

USA, 1996, 90 min

Richard Martin

Je to celkom dobrý akčný film s Gary Danielsom, ktorý patrí medzi jeho najlepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o policajtovi, ktorý pri nevydarenej akcii proti čínskym obchodníkom s drogami príde o partnera a zároveň najlepšieho kamaráta a tak sa rozhodne sám chytiť vraha. Spracovanie sa mi páči, síce sa tu nájdu aj niektoré slabšie miesta, ktoré dej spomalia, ale inak som spokojný. Akcie je tu celkom dosť a páči sa mi. Bojový štýl Garyho Danielsa mám rád a tento film je v rámci jeho prezentácie snád´ najlepší. Ešte v prvej polovici toho až tak moc nepredvedie, pretože tu sa akcia viac zameriava na konfrontáciu medzi mafiánmi, prípadne mafie s políciou, ale v druhej polovici je to už štandardný akčný film s dostatkom súbojov a prestreliek. Súboje majú vydarenú choreografiu a ani o niečo vyšší počet strihov im v ničom neubližuje a prestrelky sú skôr štandardné, no pozerá sa na ne dobre. Najviac sa mi páči celé finále na lodi, kde nechýba ani moje obľúbené tiché zneškodňovanie protivníkov alebo súboj s ochrankou v hazardnom klube, no všetky Danielsove súboje sa mi tu páčia. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, no aj tak tu ide prakticky iba o Danielsa, hlavného záporáka Tagawu, ktorý je opäť výborný a Juliu Nickson. Réžia a technická stránka sú dobrým štandardom, ktorý robí z filmu sledovateľnú záležitosť pre všetkých. Biely tiger je reprezentatívny film Garyho Danielsa, takže pre toho, kto sa chce zoznámiť s jeho tvorbou je tento film asi najlepšia voľba. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 75%.(15.12.2007)

Boli časy, keď stačil svalnatý bloňďák, erotická scéna, zákerný šikmáči a niekoľko spomalených záberov a ten správny "kung-fu film" bol na svete. A tym bloňďákom nemusel byť vždy len Michael Dudikoff... Gary Daniels sa snaží, potí, kope... Robí všetko čo má, aby v určitej generácii vyvolal nostalgiu a úsmev. Neopakovateľná atmosféra deväťdesiatych rokov...(7.5.2010)

Z těch béčkových akčňáku určitě vykukuje...Celkem dobré souboje,Gary Daniels mě baví také,Cary-Hiroyuki Tagawa-tak ten nezkazí žádnou svou zápornou roli,občas sem se teda musel zasmát některým výrokům,ale jinak sem se bavil.(7.4.2008)

• Lacike

Namet je v pohode. Policajt Gary Daniels sa snazi chytit obchodnika s drogami kvôli tomu, ze mu zabil partaka. Hlavny hrdina je sympatak, ktoremu fandite. Cary-Hiroyuki Tagawa je klasicky bezchybne zahrany demonicky zaporak, ktoremu prajete smrt a este tu mame krasnu devu znamu z druheho Ramba, Juliu Nickson, ktora ukaze aj svoje prednosti. Lenze neakcne sceny su dost natahovane a cele to patranie je dost zdlhave az som sa nudil. Akcnych scen tu proste nie je dost na to, aby to zahnalo nudu. Vacsinu z nich tvoria bitky a asi tri mensie, priemerne natocene prestrelky. Nastastie bitky su fakt prvotriedne (su dynamické a prehladne natocene) a Gary Daniels sa v nich predvedie v spickovej forme. Takze ked mate slabost pre Garyho, tak vdaka skvelým bitkam odporucam tento film aspon raz vidiet. 5/10.(9.10.2011)