Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absurdní muzikálová science-fiction komedie o podivné misi vesmírného obchodníka v ještě podivnějším vesmíru. Sluneční soustava AMERICKÉHO ASTRONAUTA totiž spíše připomíná Divoký západ devatenáctého století plný zpustlých barů, vesnických tanečních soutěží a individuí obchodujících s prazvláštním zbožím. Zda se Samuelu Curtisovi podaří naplnit svou misi mezi Jupiterem a Venuší, industriální planetou sexuálně frustrovaných dělníků a světem aristokratických žen, záleží nejen na jeho obchodním umu, ale též na jeho schopnosti protančit a prozpívat se neveselými chvílemi meziplanetárního cestování. A samozřejmě také na tom, jak dlouho si dokáže krýt záda před nemilosrdným šíleným profesorem, který je mu již dlouho v patách. (Paradižnik)

(více)

Recenze (12)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Docela velké zklamání. Sice se na tom mém zážitku určitě nějak podepsala i verze, kterou jsem měl staženou, ale i mi to tolik nesedlo. Pár absurdních scén mě pobavilo, stejně tak i ty neméně absurdní písničky, ale všech těchto nápadů mohlo být víc, protože to na mě celé působilo spíš nudně, mdle a zbytečně dlouze. Od režiséra geniálního Stingray Sama jsem skutečně víc, podobně šílenou absurdní jízdu s obrovským množstvím skvělých nápadů, ale tady jsem měl pocit, že to prostě uvízlo někde na půl cesty. Bohužel. Ale někdy v budoucnu tomu dám ještě šanci znova, protože jsem k dispozici měl jen dost mizerné české titulky, které vynechávaly určité části a po půl hodině se úplně rozskočily a tak jsem to celé musel dávat z odposlechu... Slabé 3* ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Absurdní to je, vtipné trochu též, (některy) hudební čísla celkem odfláknuty (i když stejně mi asi v paměti zůstanou), jiny zas dokonaly, ale taneční většinou dokonaly. Chvilu sem si řikal, jestli to není od Jarmusche, ale pak mě to přešlo. Bez titulků poloviční zážitek, ale i s mou chabou angličtinou se to jakž takž dalo. Každopádně je o snímek nadprůměrnej a stojí za pofšimnutí. Už jenom ten ujetej děj. Ale i ta minimalistická výprava, která mi místy připomněla verneovky jak od Zemana... ()

Reklama

Composter 

všechny recenze uživatele

Atmosféra tohoto ujetého sci-fi muzikálu by se dala krájet. Výprava vskutku minimalistická, ovšem ani Jeunet by se za ni nemusel stydět. Super-charismatický hlavní hrdina Curtis pronásledovaný úchylným profesorem, který se mu mstí tím, že vraždí všechno, co mu přijde do cesty (a samotného Curtise mu jeho filosofie zakazuje zabít, protože jej nenávidí...), musí dopravit mladého "adonise" z dělnické kolonie na Jupiteru na Venuši, kde má nahradit zesnulého "Don Juana" v roli sexuálního utěšitele žen (Venuše je obývána pouze ženami). Písně super, srandy kopec - velmi zapamatovatelný biják. Zbožňuju. Doporučuji si někde sehnat CD kapely Billy Nayer Show. Chci vidět v kině! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že i artová scéna má své vlastní parodie. Tato stylová černobílá podívaná, odehrávající se ve vesmíru, je něco mezi Jarmuschem, westernem a bizarním muzikálem se zatraceně dobrou, žánrově rozmanitou muzikou, na pomezí blues, folku, punku a starého dobrého rocku. Jen si nejsem jistá, že to osloví zas tak moc diváků, atmosféra je sice parádní, ale táhne se to jak sopel a ten zvláštní druh humoru asi také nesedne každému. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Netradičný filmový zážitok. Veľmi obskurné a vo svojej absurdnej nelogickosti to prekonáva všetky hranice. Film, ktorý je postavený na logike spravme presný opak toho, čo by divák očakával. Každá scéna tak končí úplne nepredvídateľne a nelogicky a to nielen čo sa týka dramaturgie ale niekedy aj štýlového spracovania, až sa z toho stane hra a vás to baví. Keď nakoniec doletia hrdinovia na planétu so ženami a začnú svojou zbraňou všetkých premienať na kôpky piesku, tak ste vystavený totálnej bezradnosti a neviete či sa máte bláznivo rehotať, alebo rovno odísť urazený z kina. Nazval by som to antihumor. Tanečné a hudobné čísla sú výborné! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama