Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Křehká, vnímavá, tak trochu jiná, možná i divná May v krutém světě, osamělá, bez přátel, jen se svou panenkou za sklem.. Pozoruhodná věcička, více psychologické drama než horor, pravdou je, že ve finále to už horor fakt byl.. Angela Bettisová v hlavní roli výborná, v jejích očích se dalo číst, z každého jejího gesta bylo patrné, jak moc si přeje mít osobu blízkou, bylo mi jí nesmírně líto.. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

„Slunko svítí, ale oči vidí jenom temnotu, bytost vytržená v chladnou samotu. Zaslepena hedvábným závojem lítosti, prokleta v osidla bezvládné věčnosti,“ aneb skličující souboj s chorobou jménem osamění. Zvláštní hra s lidskou opuštěností, blouznění pod záštitou teenagerky, žánrové rozpolcení (romance, psychologie, drama i jakýsi moderní post-horor). Když jsem kdysi prvně viděl fotogalerii May, očekával jsem zvláštně avantgardní podívanou, křehce odlidštěnou koláž bizardních obrazů a gotické morbidity. Ovšem skutečnost byla jiná. Roztomile ostýchavá Angela Bettis, dráždivě hašteřivá Anna Faris, hořko-sladká kolísavost děje a příběh více či méně evokující podobnost s Carrie (shodou okolností v televizní předělávce z téhož roku si Angela střihla hlavní roli), bez zásadních zvratů a zlomů. Postrádal jsem mnohem více chladu, temnoty, jež by umocnila onu sžíravou depresi. Čekal jsem mnohem více lehkosti, nenucenosti, mnohem víc zvláštnosti a emocí. Přesto mě mile překvapil padnoucí a dobře odhadnutý hudební doprovod Jaye Barnese Lucketta a trošku i samotný, rozporuplný závěr (jednoznačně očekávané bytostní rozpolcení, které ovšem činí těch 70 minut před tím ještě nudnějšími, než mnohdy doopravdy jsou). Přestože samota člověka uzavírá, naopak rozkrývá a umocňuje mnohá tajemství z nejhlubších zákoutí naší osobnosti, která by měla zůstat skryta. Jednoznačné vítězství myšlenky obsahu nad finální formou a ani mé okamžité zalíbení v kouzelné Angele nevytáhne May výš jak na 3 hvězdy. Tudíž za mě [6/10]. ()

Reklama

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o zakřiknuté dívce bez přátel, která se jednoho dne rozhodne, že nadále už nechce být sama a že si sestaví dokonalého přítele. Tak začne obcházet ulicemi a začne čtvrtit své mladé spoluobčany. Tento horror je šíleným způsobem roztahaný a po celých těch 95 min. se skoro nic neděje. Jediným kladem tohoto filmu je Angella Battis v roli May, která předvedla opravdu pozoruhodný výkon. A ještě musím vyzdvihnout závěrečnou scénu, kdy May dokoná své dílo a lehne si vedle svého “dokonalého přítele“ a ten ji vezme za ruku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Občas mezi hororovými dramaty narazím na něco, co mě doopravdy zaujme. May je velice zvláštní film a vlastně se ani moc nedivím, že u diváků vyvolal opravdu rozporuplné pocity. Hororového toho na něm ve skutečnosti moc není, ale režisér Lucky McKee dokázal na filmové plátno přenést kus své zvrácenosti, která určitě stojí za pozornost. Největším testem však projde divákova trpělivost, protože samotná zápletka má dost pomalý a únavný rozjezd. Ti, co očekávají čistokrevnou hororovou jízdu, by od toho měli dát raději ruce pryč! Bizarní on tento film skutečně je, ale především se musíme vžít do pocitů samotné May, která to už od dětství neměla úplně jednoduché a hlavně její hlava není vůbec v pořádku. Pokud přistoupíme na tuto hru a budeme mlčky sledovat její postupné krůčky v dospívání, budeme následně odměněni opravdu zvrhlým a hlavně morbidním koncem. Její nesmělost se promění v hotové šílenství a touhu získat cenné trofeje. Poslední půlhodinka se tak pro ty trpělivé stane skutečnou odměnou, která podstatně vylepšila můj celkový pohled na tento film. Když k tomu připočítám i obstojné herecké výkony, nakonec zklamán neodcházím. 60% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Sugestivní sonda do života jedné psychotičky... Bizarní, těžce uchopitelný film (se skvělou (!) Angelou Bettisovou), který samozřejmě není žádným laciným béčkovým horrorem ani povrchní podívanou pro teenagery, ale spíše těžkým psycho(pato)logickým dramatem - trýznivým thrillerem, bez servítků obnažujícím duši a mysl psychicky nemocné, citlivé a upřimné, v >reálném< světě však nešťastné bytosti, neustále >bité životem< ke všemu svému trápení a osamělosti... "Nikdo nechce být sám," říká May a nakonec ze vší té marnosti umí najít už jen tu >SVOJI< cestu... Ano, May se tolik snažila, May není panenka, May je opravdová... "Tolik krásných částí, když si neumíš najít přítele, udělej si ho..." ...May už není sama... - Za pozornost stojí i skvělá hudba (Alien Tempo, Experiment 13, Jaye Barnes, Luckett), podmanivým způsobem dokreslující depresivní atmosféru filmu. - - - P.S. Na ČSFD až nepochopitelně podceněný film (viz IMDb: 6,8). Pozn.: Tenhle film opravdu potřebuje originální znění, ev. s titulky! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)
  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)
  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)

Reklama

Reklama