Pomsta

USA, 1990, 124 min

Tony Scott

Jack Nitzsche

• Tosim

Madeleine Stowe je sice půvabná, ovšem jinak je to řezničina bez ladu a skladu...(14.7.2003)

• Matty

K pousmání obyčejný „revenge movie" drží nad vodou Scottův cit pro pěkně komponované obrázky. Tónování do žluté až oranžové filmu dodává dusnou jižanskou atmosféru. Atmosféru místa, kde všem praží na kebule a jsou tak trochu cvoci. Tonyho misogynismus je zde obzvlášť dobře patrný. Ženské hrdinky buď laškovně vystrkují pozadí, anebo schytávají údery v plné síle rozmachu. Jen škoda, že všichni ti upocení, ke konci i řádně (a právem) nakrknutí chlapi tolik žvaní a tak málo vraždí. 50%(7.6.2008)

• Renton

Scénář: Jim Harrison, Jeffrey Alan Fiskin .. Jeden z nejslabších filmů o pomstě. Ani Tony Scott to nezachránil. Smutné a to doslova..(28.5.2005)

• Superpero

Divný film, který mne opravdu nezaujal. Nějak jsem tomu ději a chování postav nevěřil a přišlo mi to prostě divný. Navíc Madeleine Stowe fakt jako mexičanka nevypadá.(5.9.2007)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,645,616Tržby Celosvetovo $16,000,000/45%/(9.8.2005)

• tron

„Je to fajn dievča... ale možno som si mal radšej zobrať jej matku.“ Mám rád filmy o pomste. Zrejme aj Tony Scott, veď o 14 rokov neskôr nakrútil ešte jeden (podstatne vydarenejšieho MUŽA V OHNI s Denzelom Washingtonom). POMSTA sa snaží. O to pokoj. Mužný Costner, krásne pláže, atmosféry dusných nocí a ešte horúcejších dní... vyložene bez debaty je aj charizmatický Anthony Quinn ako žoviálny ústredný zlosyn, ktorý nie je tak úplne zlosynom, čo je v trileroch vždy fajn, ak sú postavy zaujímavé a nie iba dobré/zlé. Bohužiaľ, 124 minút je na takýto jednoduchý príbeh až smrteľných; keď som si po hodine uvedomil, že sa to vlastne ešte ani poriadne nerozbehlo a nič mimoriadne sa, okrem jedného priestrelu hlavy, nestalo, zhrozil som sa. Napriek nematnej kamere matný film.(14.10.2005)

• movie

Snad až na samotný závěr ve mě POMSTA nezanechala moc hluboký dojem. Další věc je, že si nejsem uplně jístý Kevinem Costnerem v "revenge movie". 50%(3.5.2009)

Příběh o přátelství dvou mužů, které skončí - pozor, veliké překvapení - kvůli ženě a pokračuje to asi stejně překvapující cestou pomsty a zkázy. Jistěže je to ohrané jako elpíčko s největšími hity Beatles po mamince, ale ruku na srdce, dívali byste se na film o přátelství, které skončí kvůli rozdílným postojům ke koprové omáčce?(16.7.2008)

Těžko říct co je na tomto filmu tak vyjmečného, ale zkrátka se to nedá dost dobře vysvětlit, nýbrž je nutné zapojit trochu fantazie a nechat se unášet na vlně režijní invence Tonyho Scotta, který udělal z obyčejného příběhu strhující biják o pomstě s nádhernými kamerovými filtry, pravou láskou a úchvatně podbarvující hudbou. Brutální a nevídaně smutný hollywoodský film s těmi nejlepšími ingrediencemi. Legenda mého dětství.(15.11.2003)

Kevin Costner - (Michael J. Cochran) +++ Anthony Quinn - (Tiburon ´Tibby´ Mendez) +++ Madeleine Stowe - (Miryea Mendez) +++ Miguel Ferrer - (Amador) +++ John Leguizamo - (Ignacio, Amadorov bratranec) +++ Sally Kirkland - (Rockova hviezda) +++ Hudba: Jack Nitzsche +++ Produkcia: Kevin Costner +++ Nemecka Cinema - 0%(23.9.2006)

• sud

Mám rád Anthonyho Quinna, Kevina Costnera, Madeleine Stoweovou i Tonyho Scotta, ale tenhle film nevyšel. Scénář a příběh by byl povedený, herci tu jsou taky skvělí, ovšem hrubě se to nevyvedlo. Nevím jak je to možné, že je tu vše k tomu aby to fungovalo a opak je pravdou. Škoda.(14.10.2006)

HUDBA: Jack Nitzsche(1.9.2007)

Na Tonyho Scotta velice šedivé, průměrné a předvídatelné. Costner skvěle rozjel svou kariéru a na přelomu osmdesátých a devadesátých let natáčel jeden výborný film za druhým (posledním byl Dokonalý svět a Wyatt Earp), ale Pomsta k nim určitě nepatří. Některé pasáže jsou velice dobré a Costner hraje dobře, ale film je v některých scénách nudný a nezachrání to ani charismatický mafioso Anthony Quinn.(12.12.2009)

• paascha

tak nějak vo hovně, drahoušci, i když se Kosťa snažil, až z něj cákala krev(4.7.2011)

Líbilo. Hodně. Chyby, vyčítané v ostatních mnou zde čtených komentářích, mi většinou závažné nikterak nepřijdou. Solidní thriller s hodně vypjatým koncem. Koňská dávka drsnoidního smutku. Dle mě silně nedoceněný film. 9/10(27.12.2006)

• Indiana

Tohle že je jeden z pěti nejoblíbenějších filmů Quentina Tarantina? Až na standartně skvěle hrajícího Kevina Costnera to stálo za hovno.(22.10.2005)

Romantický thriller o pomste s Kevinom, ktorý bol na vrchole svojich hereckých síl, je typický scottov film z obdobia jeho začiatkov - aj po stránke tématickej aj formálnej. Od melodramatických a romantických línií upustil a na akciu, drsnosť pritvrdil už o pár rokov neskôr. Z tohto filmu nie nepodobného (pomsta vyslúžilého hrdinu, dej situovaný v mexiku, magnát/milionár, ktorý je najprv priateľom a potom nepriateľom) oveľa lepšiemu Mužovi v ohni ostane v pamäti herecky dobrý (aj scenáristicky solídne napísaný) Quinn a záverečná polhodina, kedy sa to trochu rozbehne a záver, ktorý nie je úplne schematický.(4.7.2011)

For ME 69%(17.8.2007)

Pomsta, ač jí nedávám plné hodnocení je mou srdeční záležitostí již několik let. Všechny ingredience tu fungují v tak skvělém poměru, že už to snad ani lepší být nemůže. Sympaťák Kevin Costner, charismatický a chladný Anthony Quinn a překrásná Madeleine Stowe. Brutální a smutné, ale zároveň procítěné dílo s jedinečnou romantikou.. 80%(4.6.2011)

• Chrustyn

Šíleně nudný film, který je až k smrti zdlouhavý. A přitom téma pomsty je takřka zárukou alespoň průměrné kvality. Ale ne vždy se to povede a je o to větší škoda, že na tomto tématu pohořel tak dobrý režisér jako je Tony Scott.(7.5.2007)

<< předchozí 1 2 3 4