Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Matty 

všechny recenze uživatele

K pousmání obyčejný „revenge movie" drží nad vodou Scottův cit pro pěkně komponované obrázky. Tónování do žluté až oranžové filmu dodává dusnou jižanskou atmosféru. Atmosféru místa, kde všem praží na kebule a jsou tak trochu cvoci. Tonyho misogynismus je zde obzvlášť dobře patrný. Ženské hrdinky buď laškovně vystrkují pozadí, anebo schytávají údery v plné síle rozmachu. Jen škoda, že všichni ti upocení, ke konci i řádně (a právem) nakrknutí chlapi tolik žvaní a tak málo vraždí. 50% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Divný film, který mne opravdu nezaujal. Nějak jsem tomu ději a chování postav nevěřil a přišlo mi to prostě divný. Navíc Madeleine Stowe fakt jako mexičanka nevypadá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to fajn dievča... ale možno som si mal radšej zobrať jej matku.“ Mám rád filmy o pomste. Zrejme aj Tony Scott, veď o 14 rokov neskôr nakrútil ešte jeden (podstatne vydarenejšieho MUŽA V OHNI s Denzelom Washingtonom). POMSTA sa snaží. O to pokoj. Mužný Costner, krásne pláže, atmosféry dusných nocí a ešte horúcejších dní... vyložene bez debaty je aj charizmatický Anthony Quinn ako žoviálny ústredný zlosyn, ktorý nie je tak úplne zlosynom, čo je v trileroch vždy fajn, ak sú postavy zaujímavé a nie iba dobré/zlé. Bohužiaľ, 124 minút je na takýto jednoduchý príbeh až smrteľných; keď som si po hodine uvedomil, že sa to vlastne ešte ani poriadne nerozbehlo a nič mimoriadne sa, okrem jedného priestrelu hlavy, nestalo, zhrozil som sa. Napriek nematnej kamere matný film. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Snad až na samotný závěr ve mě POMSTA nezanechala moc hluboký dojem. Další věc je, že si nejsem uplně jístý Kevinem Costnerem v "revenge movie". 50% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Příběh o přátelství dvou mužů, které skončí - pozor, veliké překvapení - kvůli ženě a pokračuje to asi stejně překvapující cestou pomsty a zkázy. Jistěže je to ohrané jako elpíčko s největšími hity Beatles po mamince, ale ruku na srdce, dívali byste se na film o přátelství, které skončí kvůli rozdílným postojům ke koprové omáčce? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Začíná to, jako by to bylo od někoho, kdo točil Top Gun a končí to situací, při které by si Lister smutně kousal vlasy a na otázku, jestli se ještě někdy shledají, by se s hlavou v dlaních zmohl jen na plačtivé: „Nevím“.. Penisový mač ve smíšené trojhře, který v prvním setu zastřenými obrazy, Panovou flétnou a lehkým erotickým dusnem drží pozornost diváka, aby pak ve druhém přišla Scottova vendetní skreč.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těžko říct co je na tomto filmu tak vyjmečného, ale zkrátka se to nedá dost dobře vysvětlit, nýbrž je nutné zapojit trochu fantazie a nechat se unášet na vlně režijní invence Tonyho Scotta, který udělal z obyčejného příběhu strhující biják o pomstě s nádhernými kamerovými filtry, pravou láskou a úchvatně podbarvující hudbou. Brutální a nevídaně smutný hollywoodský film s těmi nejlepšími ingrediencemi. Legenda mého dětství. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Mám rád Anthonyho Quinna, Kevina Costnera, Madeleine Stoweovou i Tonyho Scotta, ale tenhle film nevyšel. Scénář a příběh by byl povedený, herci tu jsou taky skvělí, ovšem hrubě se to nevyvedlo. Nevím jak je to možné, že je tu vše k tomu aby to fungovalo a opak je pravdou. Škoda. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mohutné city a krvavý konec letitého přátelství. A všechny atributy, aby to klaplo. Výborný režisér, kvalitní kameraman, skvostné herecké obsazení, exotické prostředí. Jenže tahle variace na velké tragické drama selhává. A je jen zdlouhavou červenou knihovnou, nostalgické kvality však má i po letech. Přiznám se, že scény s nahou Madeleine jsem si v dobách dospívání přetáčel zpět. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Klasická verzia prvá polovica na 4*.druhá na 2*.takže priemer. 6/10 Directors Cut:Tie zmeny tomu ohromne prospeli a je to fakt vynikajúci film. Svižnejší, drsnejší, osudovejší, podvratnejší .Príbeh ostal zachovaný, ale to skrátenie o 20 minút tomu veľmi pomohlo. Plus nové scény tomu dávajú úplne iný drive. Mal som celkom rád aj kinoverziu (aj keď s výhradami), ale toto je iné kafe.8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když nevíte kudy kam, prostě natočte snímek o nějaké pomstě anebo co když už jste úplně zoufalí natočte film o pomstě a ještě jej tak pojmenujete. Škoda že se toho musel účastnit na začátku 90. let obrovsky populární Costner a čarokrásná Madeleine. Jinak pochopitelně nejslabší režisérův kousek. Tady si vybral Tony Scott velmi slabou chvilku. 40% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hodinu se nic neděje, jen si Cochran občas zasouloží s Mireyl. Pak spolu již nesouloží, jelikož se to nelíbí Tibbymu. Cochran se za to rozhodne Tibbymu pomstít. Následuje jediná zajímavá pasáž filmu, kdy Cochran potká vážně nemocného prodejce koní. Cochran stále nesouloží s Mireyl a stále mu sexuální pnutí leze na mozek. Následuje závěr hodný Pilcherové. Že Costner je schopen přijmout roli prakticky v čemkoliv, to vím, ale že i Quinn vleze do něčeho takového, to jsem netušila. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Romantický thriller o pomste s Kevinom, ktorý bol na vrchole svojich hereckých síl, je typický scottov film z obdobia jeho začiatkov - aj po stránke tématickej aj formálnej. Od melodramatických a romantických línií upustil a na akciu, drsnosť pritvrdil už o pár rokov neskôr. Z tohto filmu nie nepodobného (pomsta vyslúžilého hrdinu, dej situovaný v mexiku, magnát/milionár, ktorý je najprv priateľom a potom nepriateľom) oveľa lepšiemu Mužovi v ohni ostane v pamäti herecky dobrý (aj scenáristicky solídne napísaný) Quinn a záverečná polhodina, kedy sa to trochu rozbehne a záver, ktorý nie je úplne schematický. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľká zmena vo filmografii Tonyho Scotta. Spočiatku typicky ladená melodráma s krásnymi hviezdami sa zmení na dosť drsnú záležitosť, ktorú zrejme už nebudete chcieť nikdy znovu vidieť. Takže aj po rokoch stále platí, že to nechcem už nikdy znovu vidieť. Pozerať sa na trpiacu Madeleine je lákadlom iba pre Quinna a sadistických úchylov. Tie tri hviezdy si, na rozdiel od mienky väčšiny, podľa mňa zaslúži. ()

Reklama

Reklama