Reklama

Reklama

Útočníci z Marsu

(neoficiální název)
  • USA Invaders from Mars (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mimozemská invaze začíná... Na planetě Zemi přistává mimozemská loď. Toto přistání vidí malý chlapec, ale nikdo mu nechce věřit. Vetřelci začínají pomalu ovládat místní obyvatele, a tak chlapci nezbývá nic jiného, než se s prosbou o pomoc obrátit na armádu. Ta se musí postavit hrozbě z vesmíru, která by mohla znamenat konec lidstva. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Fantaskní a výrazně militantní alegorie na studenou válku. Pro někoho chvílemi možná až příliš doslovná. Invaders from Mars jsou na velmi slušné technické úrovni (nápaditá a barevná výprava spojená se skvělou kamerou Johna F. Seitze), jen ten design mimozemšťanů je opravdu legrační - hlavně když běhají. Přitom jinak je to chvílemi docela mrazivá, z pohledu dítěte zcela hororová podívaná. Veliká škoda, že si tvůrci vybrali až pohádkově bezpečné řešení, jak příběh zakončit. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

To je taková škoda, co se s filmem zhruba v jeho polovině stalo! První půlka i přes toho nesympatického spratka byla vynikající, atmosférická, něco ve stylu Invaze lupičů těl, a já se tetelil blahem, jak se lidé začínají postupně chovat víc a víc divně, vzadu na krku mají něco zvláštního a mimozemská invaze plíživě začíná. Jenže přibližně v polovině dojde k velkému zkratu, začne nudný dětský film o emzácích a Marťani samotní (gumoví panáci s šéfujícím Krangem z Želv Ninja) jsou už jen smutnou třešničkou na zpackaném dortu. Konec sice je příjemně otevřený (jak píše Lima, i já viděl americkou verzi), ale dojem to skutečně nevylepší. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Film, krásně zapadající do 50.let, do doby, která tak přála béčkovým scifárnám, plným zlých mimozemšťanů. V tomhle případě se nějaký frontální útok ufonů nekoná, spíše je tu rozvedeno téma mimozemské infiltrace (jako třeba v klasice Invaze lupičů těl ) za pomocí implantovaného zařízení do mozku lidské oběti. Celý příběh je vyprávěn z dětského pohledu chlapce,který jedné noci uvidí z okna přistávat létající talíř, který se zakope pod zem. Chlapcovi rodiče, kteří se na místo přistání jdou podívat, se tam propadnou do země (k základně mimozemského šmejdu) a za pomocí implantované sondy do mozku jsou na dálku ovládáni ufony k záškodné činnosti. Chlapec na všechno přijde a za pomoci jednoho vědce (který chlapcovi uvěří, že viděl přistát ufony...muhehehe) se mu podaří zmobilizovat armádu k zásahu proti mimozemským vetřelcům. Ti většinu filmu nejsou vůbec vidět, teprve v poslední třetině se ukážou v celé své kráse. Vypadají docela legračně. Navlečeni jsou do jakési kombinézy, mají tři prsty a na očích vypouklé klapky se štěrbinou. Jejich vůdce sídlí v akvárku, pouze velká vypouklá postříbřená hlava s rameny, ze kterých vyrůstají dvě chapadélka. Film má dva různé konce. Verze určená pro evropský trh končí zlikvidováním ufonů, ta americká končí tím, že se chlapcovi všechno jenom zdálo a po té, co se probudí, vidí z okna opět přistávat létající talíř, tentokrát jakoby už v reálu. Já viděl tu americkou...... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako 1000. komentár si musím vybrať nejaký ťažký wtf. Invaders ním určite sú. Klasické (čiže z dnešného pohľadu v akomkoľvek zmysle slova neuveriteľné) scifi o útoku mimozemšťanov. Aj v porovnaní s tými, čo som videl, sú jeho masky niečo neskutočne vtipné. Menzies nezabúda ani na povinné zamyslenie sa, na konci nás dokonca čaká šokujúca pointa. Treba povedať, že veľmi vydarená, dáva filmu nový rozmer. Ale tie masky....prečo tu nie je galéria? ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Solidní tisící variace invaze Marťanů za využití "hacknutých" lidí. Tento můj popis je možná trochu mimo mísu, protože byla jedna z prvních. Co mě mile překvapilo asi nejvíc: Říkal jsem si podle zjevu a chování chlapečka, jehož očima vlastně příběh vnímáme, že ho budu po pár minutách nenávidět -- ale kupodivu ten kluk docela dobře hrál. P.S. koukám, že si zahrál v remaku r. 1986 :) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Melodie, která hraje, když tanky a nákladní auta jedou bojovat proti mimozemšťanům, je „The Army Goes Rolling Along“, oficiální píseň americké armády. (Marek06)
  • Děsivý chorál zazpívala sborová skupina složená z osmi mužů a osmi žen. Navíc byl v postprodukci dále posílen o ozvěnu. (Marek06)

Reklama

Reklama