Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin. Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko. Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo "lidi ze staré školy" na vedlejší kolej. Dostat se k potřeným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval je úkol nad jiné těžký... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trochu prekombinovaný špionážny triler, ktorý stavia na oblúbenosti hlavných predstavitelov. Po dokonalom Nepriatelovi štátu je to trochu sklamanie, ale v televízii som mu odpustil všeličo. Ako je možné, že tak krásna žena ako Catherine McCormack hrá v tak málo mainstreamových filmoch? Po druhom vzhliadnutí oceňujem Scottovo zobrazenie občianskej vojny v Libanone a pár režisérskych vychytávok. Stále je to ale iba triler, ktorý sa snaží viac baviť ako upozorňovať na neduhy nášho sveta. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tony Scott stoupá v mém osobním žebříčku stále výš a výš. Jeho Nepřítel Státu patří k mým oblíbeným thrillerům. Po Nepříteli Státu jsem shlédnul Muže v Ohni, který se mi líbil snad ještě více než příběh právníka Deana. Nedávno se mi do rukou dostalo další Scottovo dílo. Film zde patřící k elitě snímků s červeným čtverečkem. Příběh vyprávějící o zákulisí operací nadnárodních špionážních společností. Nebudu chodit okolo horké kaše, Spy Game se mi líbil. Robert Redford hrající agenta CIA v poslední den služby vypadá skutečně jako "old school" CIA tatík. Po celou dobu prakticky nevyleze z budovy (krom vzpomínek), což ale vůbec nevadí, neboť část v kancelářích je stejně důležitá/zajímavá jako ta mimo ně. Brad Pitt v roli "skautíka", naverbovaného právě Robertem Redfordem skutečně hraje, i když si občas neodpustí ty své pohledy. Nejsilnější částí, která na mě zanechala největší dojem se odehrává v Bejrůtu. Tady hrají všichni opravdu až na doraz a celá Bejrůtská část je promyšlená do největšího detailu. Chudinská část a všeobecný terorismus jen podtrhává emocionální vypětí, číšící z každého druhého záběru. Nutno podotknout, že ve vzpomínkových flashbacích jsem měl více než Redforda v olibě Brada Pitta. Ovšem v kancelářské části jsem fandil Redfordovi. --- Tony Scott prostě s filtry kamery umí. Ať už namodralé prostředí kanceláří, nazlátlý Vietnam či studené Západní Německo, které při natáčení z nemalé části nahradila Praha. Střih je jako vždy u Scottových filmů zběsilý a zároveň efektní, leč oku lahodící, což je dobře. Harry Gregson-Williams složil pro něj netradiční hudbu, ale k filmu se nebývale hodící. Soundtrack si musím sehnat. --- Proč přeci jen nedám plné hodnocení? Možná kvůli konci, který byl hodně urychlen. Možná kvůli nepříliš výrazné Catherine McCormackové. Přesto si myslím, že čtyři hvězdičky je vysoké hodnocení a Spy Game si takové zaslouží. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Největším problémem filmu jsou retrospektivy brzdící hlavní dějovou línii. Jenže právě na retrospektivách je tento film založen. Kdyby nebylo zručného Tonyho Scotta (pro ty jeho tech-machrovinky mám slabost) a Brada Pitta ve Škodě 1000MB, tak to snad v půli vypnu. Oproti Jasonu Bourneovi nemá Spy Game šanci. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mohl to být fajn špionážní thriller, kdyby děj v současnosti byl o notný kus zajímavější, smysluplnější a přehlednější - takhle spíš jen otravuje když neustále přerušuje ty mnohem zajímavější flashbacky na vývoj Pittovy špionské kariery. Chápu o co se Tony Scott snažil, ale struktura filmu se mu rozpadla pod rukama, bez pořádného scénáře ji ani neměl na čem pořádně vystavět. 6/10 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hehehe, producenti stavili na ženské obecenstvo a obsadili najväčších fešákov minulej a súčasnej generácie. No dobre, teda, budiš . . . okrem toho celkom napínavý a prepracovaný špiónsky mainstream, ktorý sa dá stráviť a rozhodne sa dá pozerať (a keď už nejakú riadnu komerčnú akčnú zábavu - tak jedine t. scotta, ten to fakt vie) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Část filmu se měla natáčet v Izraeli, ale kvůli válečnému konfliktu v roce 2000, se přesunulo natáčení do Maroka. (don corleone)
  • Budova, která je označená jako americká ambasáda v Hong Kongu je ve skutečnosti hlavní budova bankovního úřadu. (don corleone)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama