Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin. Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko. Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo "lidi ze staré školy" na vedlejší kolej. Dostat se k potřeným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval je úkol nad jiné těžký... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Pro změnu začnu tak, že si představím celý snímek bez Roberta Reforda... ééé...nebo raději ne. Kol a kolem poměrně příjemné pokoukáníčko, které nás provede snad po všech krizových zákoutích světa (Bejrút ve špičkové kondici) za doprovodu velmi chytlavého hudebního doprovodem HGW. Komplot CIA ad obliga v ceně. Příznivci stylovosti juchejte. Odpůrci polovičatosti o dům dál. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného, ale je to přesně ten špionážní trochuakčňák, který jsem potřebval vidět. Trochu přitažený za vlasy, ale ojebávání vládní agentury pro dobrou věc vždycky pobaví. Jak píše Xmilden – Redford tu rozehrává bskutku brilantní hru a kvůli té film stojí za zhlédnutí. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 8 | hudba 8 | humor 1 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 7 ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Agent Nathan Muir odchází do důchodu, ale poslední den práce, který chtěl spojit s vyklízením šuplíků, mu výrazně zamotá čínské zatčení jeho žáka Toma. Muir si rychle uvědomí, že agentura nikoho zachraňovat nebude a Tomovo zatčení je důsledkem Muirova podcenění jeho citu. Zkušený agent začíná pod tíhou odpovědnosti rozehrávat kolem sebe hru, v níž ze sebe před nadřízenými dělá zlehka nechápavého, ale jeho kontakty po světě již pod obchodní značkou CIA rozjíždějí soukromou akci na Tomovu záchranu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller bez kouzla, bez akce, zato se spoustou (většinou nezajímavých) keců. Nemluvě o tom, jak děsně je to natahované a závěrečná záchranná akce (dost jsem se na ni těšil) je vyloženým zklamáním. Na Scotta velmi slabé - to si dám raději 3x za sebou geniálního Posledního skauta... 60 - 70 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně ve východním Německu se objeví Tatra 603-2 z roku 1968, což by byl tehdy v NDR raritní kousek, protože vozy 603 nebyly téměř vůbec exportovány a za hranice ČSSR se dostaly jen díky nasazení na většině ambasád Československa jako reprezentativní vozy. (Maulincio)
  • Postavu Sandy z berlínské ambasády hraje Kimberly Paige, manželka bývalého velvyslance v Maďarsku, kde se berlínské scény natáčely. (Othello)
  • Budova, která je označená jako americká ambasáda v Hong Kongu je ve skutečnosti hlavní budova bankovního úřadu. (don corleone)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama