Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin. Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko. Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo "lidi ze staré školy" na vedlejší kolej. Dostat se k potřeným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval je úkol nad jiné těžký... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne, v Americe se o budoucnost loutkařského řemesla nemusejí bát. Jejich vláda tímhle stylem vychová mnoho dalších generací a Hollywood zcela jistě najde další slavné tváře, kteří statečně skočí do kalné vody. Jen si tak pro sebe říkám; co nového mně asi tak mohou tyhle příběhy přinést? Ráčej odpustit, pane velkotovárníku Scotte, ale větší duši má i moje trekové kolo... ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení – nečekal jsem od tohoto snímku téměř nic a dostal jsem tolik. Napětí, permanentní očekávání, jak to všechno dopadne, pohled do zákulisí CIA a do světa tajných a špiónů, komplot, nějakou tu "love sekvenci" etc. Hodně mi taky seděl způsob předložení příběhu – děj běžící hned ve dvou liniích (ve vzpomínkách a v reálu) zaručoval dvojnásobnou dávku napětí. Vše dobře zahráno a natočeno. Mile překvapily různé kamerové hříčky (najíždění a "odbíhání" kamery atd.) Shrnuto a podtrženo: SPY GAME má pro mě prostě šmrnc. Příjemná zábava, která však je schopná dát i trochu víc (bez toho, aby si na to VÍC hrála). A navíc: já to těm hercům fakt věřil. Rád si tuto SPY GAME za čas zopakuji. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Frost Beckner, David Arata .. Film má tři roviny - první drama je v kancelářích CIA, kde mazaně exceluje Robert Redford, druhé prožívá Brad Pitt v čínské věznici a poslední je jejich společné, aby se doplnily motivace postav. Tony Scott přidal spoustu vizuálních vychytávek. Bez herecké kreace skvělého Redford a klipovité režie by to byl spíše jen průměrný špionážní thriller.. 75%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mankote, táhne se to jak nudle z nosu, napínavé je to jako pondělní porada s managementem o dalším směřování firmy, a ty občasné flashbacky moc zajímavé a napínavé akce neposkytují - spíš to vypadá, že na co kluci sáhli, to zpackali. Nenašel jsem tam jedinou povedenou a pořádně dokončenou operaci. Navíc ve flashbacích vypadají oba špioni stejně staří jako v době hlavního vyprávění příběhu, i když by tam měl být rozdíl tak cirka 15 let. A ta neustálá snaha, aby oba vypadali podobně, měli stejnou barvu vlasů, oblečení... Akční kamera, ale jinak je to celé o ničem, pořád jsem čekal ještě nějaký twist na závěr, že to celé není jenom o záchraně mladého, blbého agenta z čínského vězení do důchodu odcházejícím agentem, v němž se najednou po letech probudilo svědomí - ale je. O to víc je to blbé, protože chybí větší prokreslenost postav, aby bylo jejich chování věrohodné, navíc je v tom tolik logických děr, že by to ani pejsek s kočičkou nezalátali. Fuj, to byl blbý film a zbytečně strávený čas u něj. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ke scenáři můžu mít výhrad, kolik chci, ale faktem je, že Scott je znamenitý řemeslník, jeho režie je dynamická, děj se rychle řítí kupředu. Proto mi ty dvě hodiny utekly jako voda a neměl jsem díky častým flashbackům pocit dějové roztříštěnosti. Musím pochválit také výpravu, bejrútské reálie s ulicemi plnými chaosu vypadaly opravdu přesvědčivě. A herci? Redford je i s přibývajícími léty pořád borec a pan Herec. A Pitt......je prostě Pitt. Opět si místama neodpustil ty svoje typické herecké manýry, ale on už jiný nebude :o) Celkově vzato nadprůměrný thriller, ale pouze tak na jedno zkouknutí. Tři a půl*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Nathanovo auto je Porsche 912. Vyrábělo se po krátkou dobu na konci šedesátých let. (Othello)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama