Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin. Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko. Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo "lidi ze staré školy" na vedlejší kolej. Dostat se k potřeným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval je úkol nad jiné těžký... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Podivný, trochu odvážný pokus o jakési skládání zážitků, vzpomínek i obrázků pěkně za sebe tak, aby nakonec vypadl špionážní thriller. To přece nemůže vůbec fungovat. Roztahané záběry z nesmyslně co nejatraktivnějších prostředí (Vietnam, DDR, Bejrút), které mají dát dohromady film akční. Samotný scénář by sám o sobě nevystačil ani na polovinu tohoto filmu, emočně rádobyhluboké vycpávky pak film vyloženě kácí. Redford Pitta neskutečně zastiňuje, takže se tu o žádné generační symbióze mluvit nedá, ale co by nás na tom mělo udivovat? ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak mě se tohle docela dost líbilo. Nesouhlasím s tvrzením, že je to úplná tuctovka, protože když to porovnám s mnohými dnešními akčními thrillery, tak má minimálně myšlenku a herce, kteří ve výsledku vypadají jako herci a ne nabušení a nepřemožitelní hrdninové. Musím samozřejmě vyzdvihnout kameru, která se mi moc líbila a samotný příběh. A stejně jako Tosimovi mi nevadilo, že je tam víc povídání než akce. U mě si snímek získal poctivé 4*. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Robert Redford a Brad Pitt. Dva herci, kteří ve své době platili za sex symboly a často jsou ve foto kolážích kladeni vedle sebe pro svoji podobu, se setkávají v jednom filmu a spolupráce jim vyšla velmi dobře. Retrospektivní líčení příběhu přináší často značně zajímavé zápletky a ukázky vztahu mezi hlavními hrdiny, stejně jako atraktivní vhled do prostředí, v němž bylo potřeba prostoru pro nějakou tu špionskou hru. Výsledné dojmy mám spíše neutrální, protože ne všechny pasáže mne bavily. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Podle traileru by se dal očekávat akční nářez - nečekjte nic podobného, asi byste se zklamali! Je to spíše netradiční špiónský snímek, který má všechno potřebné k tomu, aby zabavil diváka na svých 126 minut - od skvělé režie, hudby, kamery (scenáře samozřejmě :) až po skvělé setkání dvou generací - Brada Pitta a Roberta Redforda! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neskutečná oldschool pecka. Krásně navozené prostředí přelomu 80-90s, fantastický Redford, pár scénáristických vychytávek a x famózních dialogových scén a situací. Je potřeba na filmu docenit to, na čem si tady dal Tony Scott nejvíce záležet. Je to skutečně "Game", nic víc, nic míň. Obrovsky zábavná a atraktivní. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Scény z Berlína se natáčely ve skutečnosti v Maďarsku. (don corleone)
  • V momentě, kdy Nathan Muir (Robert Redford) vchází do své kanceláře poté, co mu tři zaměstnanci CIA prohledávali pracovní složky, je možné spatřit na věšáku vedle dvěří červenou kšiltovku, která patří režisérovi filmu Tonymu Scottovi. (žvanimírek)
  • Jedno z aut, které ve filmu řídí Tom Bishop (Brad Pitt), je Škoda 1000. (lskala)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama