Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin. Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko. Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo "lidi ze staré školy" na vedlejší kolej. Dostat se k potřeným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval je úkol nad jiné těžký... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další skvělý špionážní snímek od Tonyho Scotta. Obsazení je taky dost slušné. Děj je rozdělen do několika časový pásem. Něco je v současnosti, ale většina filmu se odehrává v minulosti. Zaměřuje se na Roberta Redforda s Bradem Pittem, kteří hrají CIA agenty. Pitt se dostane do problémů a Redford se ho z nich jako jeho bývalý mentor snaží vysekat. Vedení ale tuto snahu nepodporuje a hází mu klacky pod nohy. Sledujeme jeho začátky v Německu a v Libanonu v 70. letech. Časem začne Pittovo chování dávat větší smysl. Některé momenty jsou vážně dobré. "Zahajte operaci Hostina." ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Největším problémem filmu jsou retrospektivy brzdící hlavní dějovou línii. Jenže právě na retrospektivách je tento film založen. Kdyby nebylo zručného Tonyho Scotta (pro ty jeho tech-machrovinky mám slabost) a Brada Pitta ve Škodě 1000MB, tak to snad v půli vypnu. Oproti Jasonu Bourneovi nemá Spy Game šanci. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Why would I ask somebody else to kill a horse that belonged to me?“ Case officer poslední den před odchodem do penze staví Langley vzhůru nohama a dělá s vlastními city to, od čeho své rekruty vždycky odrazoval. Co na tom, že po sérii lží, flagrantním zneužití pravomocí, padělání listin a posílání SEAL teamů do akce na základě falešných rozkazů přišel nejen o svůj penzijní fond na dožití v teplých krajích, ale už možná neuvidí ani cent z důchodu. Však mu zůstalo Porsche, no ne? Pokud tedy nepůjde do dražby kvůli náhradě škod.. Průměrná délka záběru 2,7 sekundy je tak akorát, aby nebyla překročena hranice už epilepticky neúnosné scottoviny, nicméně ostřílený veterán Redford by si ten Jeden den Kondora zasloužil po scénáristické stránce o něco přesvědčivější.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už několikrát mi tenhle snímek v televizi utekl a já jsem rád, že jsem ho konečně mohl vidět. Za což musím mimochodem poděkovat edici DVD z novin Blesk. SPY GAME je jinak špičkový špionážní thriller s výtečným hereckým duem v hlavních rolích. Redford ukazuje, že je i na stará kolena pořád hláškující frajer a Brad Pitt zase ukazuje, že vypadá jako kdyby byl Redfordův syn. Kamerové hrátky Tonyho Scotta navíc filmu dávají neuvěřitelně líbivý look. Nejvíc na mě zapůsobila scéna rozhovoru na střeše (nápis FUJIFILM) a proto dnešní poučka do diáře režiséra zní: "Chcete-li natočit rozhovor kvalitně a dynamicky, natočte ho z vrtulníku." ;-) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ke scenáři můžu mít výhrad, kolik chci, ale faktem je, že Scott je znamenitý řemeslník, jeho režie je dynamická, děj se rychle řítí kupředu. Proto mi ty dvě hodiny utekly jako voda a neměl jsem díky častým flashbackům pocit dějové roztříštěnosti. Musím pochválit také výpravu, bejrútské reálie s ulicemi plnými chaosu vypadaly opravdu přesvědčivě. A herci? Redford je i s přibývajícími léty pořád borec a pan Herec. A Pitt......je prostě Pitt. Opět si místama neodpustil ty svoje typické herecké manýry, ale on už jiný nebude :o) Celkově vzato nadprůměrný thriller, ale pouze tak na jedno zkouknutí. Tři a půl*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Natáčalo sa od 5. novembra 2000 do 16. marca 2001 vo Veľkej Británii, USA, Kanade, Maďarsku, Českej republike, Nemecku, Libanone, Izraeli, Hong Kongu a Maroku. (MikaelSVK)
  • V momentě, kdy Nathan Muir (Robert Redford) vchází do své kanceláře poté, co mu tři zaměstnanci CIA prohledávali pracovní složky, je možné spatřit na věšáku vedle dvěří červenou kšiltovku, která patří režisérovi filmu Tonymu Scottovi. (žvanimírek)
  • Budova, která je označená jako americká ambasáda v Hong Kongu je ve skutečnosti hlavní budova bankovního úřadu. (don corleone)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama