Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin. Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko. Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo "lidi ze staré školy" na vedlejší kolej. Dostat se k potřeným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval je úkol nad jiné těžký... (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně ve východním Německu se objeví Tatra 603-2 z roku 1968, což by byl tehdy v NDR raritní kousek, protože vozy 603 nebyly téměř vůbec exportovány a za hranice ČSSR se dostaly jen díky nasazení na většině ambasád Československa jako reprezentativní vozy. (Maulincio)
  • Ve scéně, ve které Nathan Muir (Robert Redford) licituje po telefonu o výši úplatku, asiaté, jenž mají být uplaceni, sledují v televizi s velkým zájmem úvodní znělku amerického seriáluPobřežní hlídka (od r. 1989). (Posheidon)
  • V momentě, kdy Nathan Muir (Robert Redford) vchází do své kanceláře poté, co mu tři zaměstnanci CIA prohledávali pracovní složky, je možné spatřit na věšáku vedle dvěří červenou kšiltovku, která patří režisérovi filmu Tonymu Scottovi. (žvanimírek)
  • Průměrná délka záběru je 2,7 sekundy. (Othello)
  • Nathanovo auto je Porsche 912. Vyrábělo se po krátkou dobu na konci šedesátých let. (Othello)
  • Postavu Sandy z berlínské ambasády hraje Kimberly Paige, manželka bývalého velvyslance v Maďarsku, kde se berlínské scény natáčely. (Othello)
  • Scéna, ve které Nathan (Robert Redford) přikáže Tomovi (Brad Pitt), aby se do pěti minut dostal na balkon domu na náměstí, je převzata z knihy Victora Ostrovskyho, bývalého agenta Mossadu. Zmínil to v ní jako část testu při výcviku. (Othello)
  • Jedno z aut, které ve filmu řídí Tom Bishop (Brad Pitt), je Škoda 1000. (lskala)
  • Ve filmu se mihne i Tony Scott. Je to muž v červené čepici, který je vidět u Nathanovy kanceláře. (Elisebah)
  • Část filmu se měla natáčet v Izraeli, ale kvůli válečnému konfliktu v roce 2000, se přesunulo natáčení do Maroka. (don corleone)
  • Ve filmu se několikrát objeví cigarety Morley. Jde o fiktivní značku cigaret, kterou používali v Aktech X. (don corleone)
  • Scény z Berlína se natáčely ve skutečnosti v Maďarsku. (don corleone)
  • Budova, která je označená jako americká ambasáda v Hong Kongu je ve skutečnosti hlavní budova bankovního úřadu. (don corleone)
  • Jako malý pozdrav Kmotrovi (1972), kde přítomnost pomerančů symbolizuje blížící se nebezpečí, kupuje si postava Catherine McCormack pomeranče těsně předtím, než je unesena. (don corleone)
  • Natáčalo sa od 5. novembra 2000 do 16. marca 2001 vo Veľkej Británii, USA, Kanade, Maďarsku, Českej republike, Nemecku, Libanone, Izraeli, Hong Kongu a Maroku. (MikaelSVK)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama