Výborná "tarantinovka". Jen se nemůžu ubránit dojmu, že kdyby svůj scénář natočil sám Tarantino, byl by výsledek ještě lepší. Především by se nebál vnést do některých scén mnohem více absurdity.(3.6.2003)

Roztomilá podívaná. Tarantino tehdy ještě nebyl zahleděný sám do sebe a neopruzoval sáhodlouhýma a rádoby vtipnýma dialogama o ničem. Tenhle scénář se mu opravdu povedl, vtipný, tak akorát romantický a dojemný a navíc originální. Scott sice občas zaváhá, ale Slater s Arquettovou jsou natolik dokonalá dvojice, že svým charismatem dokáží udržet film pohromadě.(21.6.2003)

Tarantinův scénář se nezapře, což je dobře, ani ta zmiňovaná romance nechyběla (i když tak trochu jinak, než na co jsme z obvyklých slaďáků zvyklí ;-)), prostě hodně dobrá oddychovka.(10.6.2006)

Naprosto skvělá, pekelně černá komedie se dvěma děsivými momenty, výbornými hereckými výkony a hlavně s šíleným "kouzlem osobnosti". Jako už bývá u Tarantina zvykem, podivný mix dryjáku zvaného "kult Elvise Presleyho" s koktejlem postaviček ze kterých máte pocit, že vypadly z Lynchova filmu a prodělaly intenzivní marihuanovou terapii, takže působí nehorázně šťastným dojmem, doprovází výborné optimistické téma od Hanse Zimmera, a všechno to dohromady funguje tak, že si to chcete dát zas a znova. I když vám řeknu, že je to film jehož hlavní hrdinka se jmenuje Alabama, hlavní hrdina prodává comicsy a jeho mentorem (mimo jiné nabádajícím ho k vraždě, což je fakt cool;)) je Elvis Presley, Siciliáni jsou tu označeni za poloviční negry a závěr vám ze všeho nejvíc připomene Hooka, nedejte se odradit, opravdu to stojí za to.(2.2.2006)

Dost dobrá drsárna, kterou když jsem viděl poprvé, tak jsem vůbec netušil "wo co gou" a myslel jsem si, že jde fakt o romanci (!). :) Brzy jsem ale byl vyveden z omylu a posléze i překvapen, když jsem zjistil, že jedním z "pachatelů" tohoto filmu je i Quentin Tarantino. Vynikající scénář a velmi dobré herecké výkony (hlavně u Slatera to tedy stojí za zmínku, protože od Jména růže víceméně jen paběrkoval), spousta akce, krve, střílení a napětí, prostě ideální oddechovka. :) Ne, ale vážně, tenhle film stojí za vidění a všem příznivcům "ďábelského" Quentina se jistě bude líbit.(21.5.2003)

Quentina považuji za machra, Tonyho jakbysmet, ale tenhle zářez jim prostě nevyšel tak, jak jsem očekával. 70% Zajímavé komentáře: kiddo, JohnnyD, Frankie(23.1.2006)

Quentinův zvrácený smysl pro humor a mladá léta Tonyho Scotta? Těžko se téhle jízdě odolává i přes její stárnoucí vizáž. Je to asi podruhé co vidím Christiana Slatera hrát zajímavě a dokonce mě nenudí (poprvé to byla Woo-ova Operace zlomený šíp). Patricia Arquette není podle mě zrovna modelka ani krasavice, takže radší bych vynechal její call girl(holku na zavolanou :D). Dennis Hoppera je ve filmu stejně jako Gary Oldman "velmi dlouho dobu", takže jejich cameo potěší. Musím přiznat, že Gary ze své role dostal všechno co mohl jeho pasák je naprosto skvělý!Takový Brad Pitt také stojí za zmínku. Jeho hulič ležící spící na gauči je opravdu rolička pro jeho obdivovatelky jako stvořená. Film opravdu velmi hodně těží ze scénáře a obsazení, které je velmi kvalitní a rychle se mění(no jo kulky jsou rychlí potvory). Tony Scott na svá nejlepší léta v této době ještě čekal a jeho styl je v půlce cesty k dnešní slasti vizuální krásy.(25.8.2005)

Scénář: Quentin Tarantino .. Po vzrušeném přečtení úvodních titulků – scénář Quentin Tarantino, hudba Hans Zimmer, režie Tony Scott a výčtu mnoha hereckých es – jsem se těšil na speciální zážitek. Ten se dostavil, ale jen epizodně (nejlepší konfrontační scéna: Walken vs. Hopper), jako celek však film působí dosti nevyváženě. Co víc dodat .. na jedno zhlédnutí určitě doporučuji, třeba míjíte Váš kultovní film .. ale pozor na případné zklamání!(30.1.2006)

scénář, režie, herci - vše dokonalé. + hezký motiv na začátku a na konci od Zimmera. Nezapomenutelné scény (závěrečná přestřelka, pan Hopper si povídá s panem Walkenem) a nezapomenutelné dialogy.(7.6.2003)

Výborně zrežírovaný a i napsaný film! Slater hraje skvěle, stejně tak Patricia, která mi připadla vskutku rozkošná. Jejich erotická scéna byla úžasná .. celé to ladění do modra bylo výborným tahem.(13.8.2008)

Holy shit tak to je teda nářez. Quentin Tarantino napsal scénář přebouchanej cool postavama, bizarníma situacema a hlavně s miliónem popkulturních odkazů (např. když v telce za hlavníma hrdinama běží finální masakr z "Lepšího Zítřku II"). A co víc Tony Scott ten scénář opravdu brilantně zrežíroval. Dal tomu šmrnc dal tomu šťávu a dal tomu jedno z nejblyštivějších hereckých obsazení jakým se jakýkoli film může pochlubit. Christian Slater tady předvádí životní výkon a je prostě famózní. Patricia Arquette je nehorázně sexy a hraje taky skvěle. Ale tenhle film se nedá popsat to se musí vidět. Opravdu mě rozesmál Dennis Hopper když vystvětloval Christopheru Walkenovi že Siciliáni jsou zkřížený s negrama. Dostal mě taky maniakální Gary Oldman s dredama nebo zhulenej Brad Pitt v rasta čepce. A scéna s vymahačem Jamesem Gandolfinim vám určitě utkví. No prostě jak řikám tenhle film se musí vidět.(18.12.2005)

Rozpočet $13miliónovTržby USA $12,281,551Tržby Celosvetovo $14,600,000(20.4.2010)

Jo, tak tohle je nejlepší film Tonyho Scotta. Naprosto bezkonkurenčně. Velký podíl na tom má hravý scénář Quentina Tarantina, jímž se Pravdivá romance odlišuje od novějších Tonyho dobrých filmů typu Nepřítel státu. Na tenhle film se totiž nejenom dobře dívá, ale minimálně stejnou radost působí i poslouchat jeho dialogy.(11.2.2012)

Krom Walkenova Vincenza tu není nic co by bylo hodno zapamatování. Dialogům ještě chybí ten říz, který Tarantino později uplatnil u Gaunerů či Pulp Fiction. Ani Scott nemá tak jistou a originální režii jako u svých pozdějších snímků. Mírný nadprůměr, který pobaví spíše v jednotlivých scénách než jako celek.(1.2.2005)

rozpočet : ? tržby americke : $12,281,551(9.12.2006)

Jako Tarantinův fanoušek sice můžu být vděčná, že díky honoráři z prodeje scénáře Pravdivé romance mohl Quentin natočit svoje skvostné Gaunery, ale přece jen – prodat scénář zrovna Scottovi nepatřilo přímo k nejlepším tahům jeho kariéry. Ukecaný figurkovitý styl maniaka z videopůjčovny a Scottův přímočarý cele vizuální způsob vnímání filmu jednoduše nejdou skloubit dohromady a co chvíli se spolu řežou. Ze snímku je výborně vidět, že kde Tarantino psal s nadsázkou a čemu plánoval dát výrazný punc absurdity, jak jej známe třeba z Pulp Fiction, tam se Scott na veškerý nadhled vykašlal a natočil scénu až nepatřičně vážně. Neznat jméno autora scénáře, byla bych hotova Pravdivou romanci považovat za ubohou nápodobeninu Tarantinova stylu, která proto, že režisérovi tenhle styl není ani trochu vlastní, se jeví dost nezvládnutě. Horší než fakt, že nejde o tarantinovku v pravém slova smyslu, je to, že film nedokáže stát ani sám o sobě a právě vinou nepatřičné vážnosti nebo naopak nyní do kontextu se nehodících odlehčených monologů o Presleym nebo Sonny Chibovi spadá do kategorie ve všech ohledech průměrných kriminálních stříleček s uslintanou milostnou zápletkou pro zromantizované babičky. Scott se bojí dotahovat nahozené motivy do konce a pro film je charakteristická až jistá vnitřní nestabilita a nerozhodnost, která mu nejvíc podráží nohy. Herecky snímek zachraňuje ústřední dvojice, která zdařile balancuje právě na oné zmiňované křehké hranici mezi vážností a nadsázkou, a bonus: koho by kdy napadlo, že snad nejlepší role Brada Pitta vůbec bude spočívat v mlčenlivém ožraleckém povalování po gauči? Nezbývá mi než konstatovat, že v Tarantinově režii to mohl být skutečně povedený počin, a že tu opravdovou „Pravdivou romanci dle Tarantina“ nenatočil Scott, ale Besson.(16.4.2006)

Skoro vynikající-Tarantino se předvedl už v mnohem lepší formě!(7.7.2002)

Niet o čom, pre mňa jedna z najlepších komédíí. Film plný absurdného čiernočierneho humoru a skvelých hlášok (Vyzerám ako blondýna s veľkými kozami ? Nie ? Tak prečo ma chceš o****ť ?). Skvelý herecký team stvárnil tie pravé typické tarantinovské charaktery. Úplne paf som bol z Patricie Arquette, keby som stretol niekoho ako jej Alabama tak sa snáď aj ožením. Christian Slater dostal končne po Mene Ruže poriadnu rolu, vynikajúci je otcovský Hopper, ľadový Walken aj brutálny Gandolfiny. A najväčší pohoďák a úleťak ? Večne zhúlený spolubývajúci Pitt (taký predobraz k 12 opiciam a Snatch -u). Veĺmi chytľavý je ústredný hudobný motív. Film o tom, čo s kokaínom, ktorý si omylom "požičiate" od pasáka svojej lásky, s ktorou ste sa zoznámili, keď vám ju šéf objednal na narodeniny z eskortu ........(12.8.2004)

Romantika ve styla Quentina Tarantina. Režii sice přenechal jiným, ale napsal scénář a dokonce si zahrál i malou roličku. Své dítě ovšem otce nezapře. Brutální řežba, absurdní kecy a láska k filmu.(2.8.2010)

Naprosto ultra genialni main theme je hlavni duvod, proc jsem si film pustil. Precejen v hlavni roli neni zadna velka hvezda, ale o to vic prekvapi, jak kvalitne hrajou. K tomu tu maj navic maly, ale zasadni role krutaci jako Oldman, Walken, Hopper nebo Jackson, ktery proste nemaj chybu. Z ostatnich stoji za zminku treba flakac Brad Pitt. Na scenari je videt, ze ho psal Quentin, takze tu je spousta genialnich rozhovoru a krvavy akce. Je mozny, ze kdyby i sam reziroval, mohl bejt vysledek jeste lepsi, ale Tony to zvlad perfektne a ja se skvele bavil. Perfektni film.(6.5.2007)

<< předchozí 1 2 3 4 5 9 12 16