Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangsterská romance režiséra Tonyho Scotta o zamilované dvojici Clarencovi a Alabamě vznikla podle scénáře Quentina Tarantina. Když nesmělý Clarence pozná v kině blonďatou krásku, kterou očividně zajímá, je z toho víc než zmatený. Romance nezačíná zase tak romanticky, jak by se zdálo. Alabama je totiž tak trochu "call girl" a plní jistý úkol. Když se ale naplno zamiluje do upřímného a bezelstného mladíka, její láska nezná hranic. I Clarence je ochoten pro svou vyvolenou udělat cokoliv. Když ji jde vykoupit k jejímu pasákovi, odnese si od něj nečekané věno. V zápětí však má zamilovaný pár v patách celé drogové podsvětí, které se neštítí ničeho, aby získalo zpátky své miliony v podobě bílého prášku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (531)

Javert 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, člověk z toho má bezprostředně po naskočení závěrečných titulků dobrý pocit, že jen tak nezahodil dvě hodiny svého života, ale po uležení si vlastně říká: O čem, že to vlastně bylo? Vzpomíná si paradoxně jen na cameo roličky - zejména excelentního Oldmanova Drexla, tátu Hoppera a Dona Walkena. Je to škoda, protože Tarantinovo jméno u položky scénář tolik slibovalo... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

True Romance slibuje pořádný nářez, ještě když před zhlédnutím snímku vidíte zvučné jména na všech postech ( scénář – Q. Tarantino, režie – T. Sčoty, hudba – H. Zimmer, herci – Ch. Slater, P. Arquette, D. Hopper, G. Oldman, B. Pitt a ještě třeba Ch. Walken ) a čtete v některých ohlasech na film, že se jedná o snímek KULTOVNÍ. Já osobně čekal hodně ( Tarantinovky mám hodně rád ) a jsem trochu zklamán. Jako celek mě film do kolen rozhodně nedostal, ale pár scén a postav je doopravdy skvělých. Pravdivá Romance je originální dílo, které se každému divákovi musí alespoň pár okamžiky zalíbit. 8/10- ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když negr tvrdí, že nelíže kundy, tak kecá." Díky za informaci. Vlastně za informace, protože dosud jsem nic netušil o maurským původu Sicilanů, Elvisovi v podvědomí a o tom, že lhář si musí dávat pozor na 17 věcí, aby se neprozradil. To nezvládnu, takže řeknu pravdu. Krvavej scénář Quentina z Tarantinova o romanci nepochopitelně vysmátýho týpka a jeho blond boxovacího pytle se mi dost líbil. Tu geniální závěrečnou přestřelku, jméno don Coccotti a postavu sjetýho Floyda by prostě nikdo jiný nedokázal vymyslet. A líp by to dokázal natočit asi jen legendární šílený primitiv z videopůjčovny, ale nepovažuju za nutný to zjišťovat. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Postmoderní Romeo a Julie ve vším stylu i roztomile naivní uvěřitelnosti (pravdivosti?) + božská camea Walkena, Oldmana a Pitta a pak ani nevadí, že si Tarantino se Scottem trochu lezou do zelí... Naopak dokázali namixovat osvěžující (byť ne nejlepší) drink s akurátní mírou alkoholu právě tak, abychom přehlédli slabší místečka, ale přitom neměli z paměti vychlastané geniálně absurdní finále a podobné perličky... 8/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

S přihlédnutím ke tvorbě Tonyho Scotta se jedná o nezvyklý film. Brutalita sedí, kamerové filtry rovněz, ovšem sebeparodie a nadsázka nejsou zrovna často vídané atributy, kterými se tato hollywoodská stálice prezentuje. Avšak scénář Quentina Tarantina byl více než kvalitní záležitostí a tak došlo na to, co bych nečekal. Scott natočil v podstatě dva velmi podobné filmy krátce za sebou. Strhující a smutnou Pomstu a veselejší, šílenější a odvázanější Pravdivou romanci. Pro příznice klasické stavby příběhu, pravé lásky, teskné hudby, drsných hlavních hrdinů a "americké osudovosti" doporučuji romanci vynechat a jít rovnou za Pomstou. Pro fanoušky drsné a krvavé jízdy, jejíž odvázanost a šílenost nezná mezí, potažmo pro fandy "Tarantino style" doporučuji variantu B. Mé hodnocení mluví za vše. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (64)

  • V pôvodnej verzii scenára mal Drexl (Oldman) omnoho viac scén. Tie však boli odložené pre film Pulp Fiction (1994), z ktorého boli nakoniec aj tak vystrihnuté. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama