Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangsterská romance režiséra Tonyho Scotta o zamilované dvojici Clarencovi a Alabamě vznikla podle scénáře Quentina Tarantina. Když nesmělý Clarence pozná v kině blonďatou krásku, kterou očividně zajímá, je z toho víc než zmatený. Romance nezačíná zase tak romanticky, jak by se zdálo. Alabama je totiž tak trochu "call girl" a plní jistý úkol. Když se ale naplno zamiluje do upřímného a bezelstného mladíka, její láska nezná hranic. I Clarence je ochoten pro svou vyvolenou udělat cokoliv. Když ji jde vykoupit k jejímu pasákovi, odnese si od něj nečekané věno. V zápětí však má zamilovaný pár v patách celé drogové podsvětí, které se neštítí ničeho, aby získalo zpátky své miliony v podobě bílého prášku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (531)

kinej 

všechny recenze uživatele

Boží Tarantinovka, rozhodně lepší než Kill Bill, nebo Jackie Brown. Patricia Arquette je zde okouzlující, Gary Oldman je psychopat, Pitt zkuřka atd. Nejradši mám scénu, kde vede Hopper s Walkenem dialog o maurech. Další nezapumenutelný moment je, kdy Patricia vyřeší toho tlusťocha. Škoda, že už Tarantino od dob Pulp Fiction nenapsal takhle dobrý scénář. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, proč má tento film na CSFD tak vysoké hodnocení; že by to bylo tím JEDNÍM jménem v titulcích ? Ne že by "Pravdivé romanci" něco podstatného scházelo, jen prostě není nijak zvlášť originální. Podobných filmů tu bylo, je a bude tucty. Takže film fajn, ale stačí vidět jednou, legenda se z něj s největší pravděpodobností totiž nestane. To jiný film PANA Q. se jí stal už dávno... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dokonalý príbeh, dokonalá herecká skladba, k tomu Tony Scott čoby režisér ... a výsledkom je dokonalá akčná romanca. Podľa mňa jeden z najlepších filmov svojho druhu vôbec, naozajstná jazda, naozajstná paráda. Prečo aj nie, keď scenár písal Quentin Tarantino. Výborný tarantinovský thriller s veľkou dávkou drsnosti a brutality. Brilantné vedľajšie role Garyho Oldmana, Dennisa Hoppera, Christophera Walkena, Samuela L. Jacksona, Jamesa Gandolfiniho či Brada Pitta. Proste paráda. Drsná scéna s Walkenom a Hopperom je nezabudnuteľná. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pod týmto filmom môže byť podpísaný aj Uwe Boll, aj tak to stále bude film Quentina Tarantina. Cítiť to na každom kroku. Scenár je plný citácií filmov, dialógy sú z veľkej časti o filmoch alebo hudbe (nezabudnem na Doktora Živaga), je tu množstvo násilia, ktoré je niekedy fakt silné (hlavne scéna po "a teraz sa otoč"). Proste TARANTINO. Herci sú úžasní - Slater, Arquette a dokonca i Dennis Hopper ("Sicílčania sú v skutočnosti negri"), ktorého veľmi rád nemám . Najviac ma prekvapil Gary Oldman. Je to možno jeho najlepšia rola - rastafariánsky hajzel, ktorý si myslí, že je černoch, so skleneným okom a množstvom rán na tvári!. No a máme tu aj Christophera Walkena čoby sicílskeho mafiána, ale najlepším bol určite Bronson Pinchot. Zo začiatku pôsobil na mňa príliš utlmene (bol som zvyknutý na jeho "cudzinecké" role), ale po určitom čase to prišlo, dokázal, že je skvelý dramatický herec. Hlavne scéna vo výťahu je skvostná, zaslúžil by si nejaký comeback. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Niet o čom, pre mňa jedna z najlepších komédíí. Film plný absurdného čiernočierneho humoru a skvelých hlášok (Vyzerám ako blondýna s veľkými kozami ? Nie ? Tak prečo ma chceš o****ť ?). Skvelý herecký team stvárnil tie pravé typické tarantinovské charaktery. Úplne paf som bol z Patricie Arquette, keby som stretol niekoho ako jej Alabama tak sa snáď aj ožením. Christian Slater dostal končne po Mene Ruže poriadnu rolu, vynikajúci je otcovský Hopper, ľadový Walken aj brutálny Gandolfiny. A najväčší pohoďák a úleťak ? Večne zhúlený spolubývajúci Pitt (taký predobraz k 12 opiciam a Snatch -u). Veĺmi chytľavý je ústredný hudobný motív. Film o tom, čo s kokaínom, ktorý si omylom "požičiate" od pasáka svojej lásky, s ktorou ste sa zoznámili, keď vám ju šéf objednal na narodeniny z eskortu ........ ()

Galerie (116)

Zajímavosti (64)

  • Tony Scott chtěl z počátku točit Gaunery, ale Tarantino mu vysvětlil, že ty chce realizovat on sám. Po přečtení scénářů k Pravdivé romanci a Takovým normálním zabijákům si Scott vybral právě Romanci, jelikož se mu zamlouvala ještě více než scénář Gaunerů. (montana_cz)
  • James Gandolfini sa počas natáčania takmer vôbec nesprchoval a nemenil spodné prádlo. Celý čas trávil v špinavom moteli bez telefónu. Chcel sa tak viac dostať do svojej role. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama