Reklama

Reklama

Visitor Q

(festivalový název)
  • Japonsko Bijitâ Q (více)
Trailer

Obsahy(1)

Takashi Miike si mezinárodní proslulost získal bizarně násilnými filmy jako Konkurs či Ichi the Killer, ale jeho filmografie obsahuje příspěvky z takřka všech filmových kategorií od kriminálek přes muzikály až po artfilmy. Solitérní tvůrce každoročně podle cizích scénářů natočí čtyři až pět zakázkových snímků, kterým dává nezaměnitelný styl. Miikeho tvůrčí rukopis se vyznačuje svobodomyslnou interpretací scénářů a hravým přístupem k žánrům i schématům. Visitor Q je jeho černohumorný a bláznivý, ale současně maximálně procítěný příspěvek do série filmů se zastřešujícím tématem opravdová láska, který představuje osobitou prafrázi na typické japonské filmy, kde členové disfunkčních rodin hledají cestu ke vzájemnému soužití. Zdejší hrdinové dojdou rodinné idyly přes incest, prostituci, drogy, šikanu, nevěru, nekrofilii a vraždu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Radko 

všechny recenze uživatele

Tak poďme poporiadku - incest s vlastnou dcérou - prostitútkou, na zaplatenie ktorej ale tata nemá dosť peňazí s tým, že dcérenke sľúbi doplatiť chýbajúcu cenu tak, že peniaze dá neskôr mamičke. Mamička závislá na heroíne, tyranizovaná, bitá a slovne urážaná synáčikom. Syn, šikanovaný v škole aj po škole partiou grázlov. Otecko, podvádzajúci mamičku, zároveň nakrúcajúci reportáže o mládeži, pri ktorých je z času na čas análne znásilnený. V mene nakrútenia kvalitnej sociologickej reportáže je však ochotný prekúsnuť kadečo. Napríklad aj absolútne ignorovať tyranizovanie manželky synom, ako aj synove šikanovanie neznesiteľnými faganmi. Príchodom záhadného cudzinca, ktorý problémy rieši šupou šutrom do hlavy, do rodinného domu sa všetko zmení. V tomto film tvorivo nadviazal na Teorému (Teorema, 1968) talianskeho režiséra Piera Paola Pasoliniho. Rodina tak na základe prítomnosti nového príchodzieho má ešte možno šancu na záchranu. V záplave bizarných extrémností a čierno-čierneho humoru sa režisérovi podarilo vytvoriť veľmi svojrázny čudesný, no zároveň zábavný film. Ironizuje v ňom s použitím grotesknej nadsázky, mnohé zvláštne úkazy moderného sveta, ktoré veľa z nás pokladá za normu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Teď začínám chápat výlučnost a kultovní status Takashi Miikeho - ten chlap má opravdu svérázný smysl pro humor a nerozpakuje se vydat daleko za hranice. Takže v této komedii máme šikanu, incest, drogy, násilí, ponižování, nekrofilii, prostituci, vraždy a další veselé záležitosti. Vše ale obludně přehnané a nadsazené, až se to stává (černočerně) vtipné; navíc naroubované na klasické hledání štěstí a harmonie jedné úchylácké rodinky. Na palčivé problémy současného Japonska film poukazuje více, než lecjaké vážné drama - někdy je prostě potřeba dostat kamenem po hlavě, aby se člověk probudil. ()

Reklama

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Tak tento film je dle mého názoru nejhusčím co zatím pan Miike natočil.Je to hned od začátku zvrhlé,úchylné a husté přesně v Miikeho stylu.Ovšem má to hloubu!Přes všechny úchylárny a šílenosti v tomhle filmu jsem pochopil,že se jedná o rodinu a jejich štěstí..Ovšem štěstí podle T.Miikeho tento film bude asi navždy za hranicemi Japonska protože tohle by asi evropské Tv nikdy odvysílat nemohli..a to ho už ted dělá underground Japonského filmu ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Mysterium života je neuvěřitelné. Dokonce i mrtvola může zvlhnout!" Rodina musí držet pohromadě. Všechno zlé je pro něco dobré. Spokojenost jednotlivce - spokojenost kolektivu. Lidské štěstí kráčí spletitými cestičkami. Rigor Mortis je svině. To je jen několik poselství, která jsem z filmu pochytil. Kromě silné pocty síle mateřství (ten závěr za doprovodu hrozně hezké písničky je, navzdory své bizarnosti, neskutečně silný). Jak je film jistou dobu dost nepříjemně hnusný, tak je pak zase třeskutě zábavný. Např. otec je totální magor, ale v tom velmi zábavném pojetí. Faktem ale je, že jsem to čekal trošku šílenější. Co mi však již během sledování tak i po něm vrtalo hlavou nejvíce, bylo zdalipak dostal mikrofonista vynadáno za to, že pořád strkal ten mikrofon do záběru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAK TY CHCEŠ ZNÁT PRAVDU O JAPONSKÉ MLÁDEŽI? PŘEDSTAVUJE BUDOUCNOST JAPONSKA. TU BEZNADĚJNOU BUDOUCNOST…“ /// Úvod jako úvod do pornofilmu. UŽ JSI NĚKDY ŠUKALA SE SVÝM TÁTOU? … UŽ JSI NĚKDY DOSTAL RÁNU DO HLAVY? … UŽ JSI NĚKDY ZMLÁTIL MATKU? Hledání odpovědí …. kecám! Ukázání odpovědí (a ,,ne“ nečekejte!). Na tohle se v Japonsku stojej fronty do kina? Moc tomu nerozumím… že by pokus o studii? … BOŽE TO JE PÍČOVINA!!!!!! PÍČOVINA! PÍČOVINA! (PÍČOVINA!). (Znáte Himizu?) Sex a násilí. Ale jinak. Jakoby Seidl - no co vám budu vyprávět! ,, MYSTÉRIUM ŽIVOTA JE NEUVĚŘITELNÉ! (co bys asi řekl ty, kdy by ti zvlhla mrtvola… - né v dešti…ty furt nic nechápeš!). Uchylárny jsou větší a větší a možná to má bejt i větší a větší prdel. TAKHLE SE RODÍ OPRAVDOVÁ LÁSKA. Aha, konečně vím, vo čem že to má bejt…a taky, že dlažební kostka je (v Japonsku) za všechny psychology. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, jestli (Japonská) matka pozná dceru podle chuti. 2.) Zjistím, že i neškodná reportáž o šikaně vlastního syna se může vymknout z ruky. 3.) Thx za titule ,,mofo a Spike“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama