Reklama

Reklama

Visitor Q

(festivalový název)
  • Japonsko Bijitâ Q (více)
Trailer

Obsahy(1)

Takashi Miike si mezinárodní proslulost získal bizarně násilnými filmy jako Konkurs či Ichi the Killer, ale jeho filmografie obsahuje příspěvky z takřka všech filmových kategorií od kriminálek přes muzikály až po artfilmy. Solitérní tvůrce každoročně podle cizích scénářů natočí čtyři až pět zakázkových snímků, kterým dává nezaměnitelný styl. Miikeho tvůrčí rukopis se vyznačuje svobodomyslnou interpretací scénářů a hravým přístupem k žánrům i schématům. Visitor Q je jeho černohumorný a bláznivý, ale současně maximálně procítěný příspěvek do série filmů se zastřešujícím tématem opravdová láska, který představuje osobitou prafrázi na typické japonské filmy, kde členové disfunkčních rodin hledají cestu ke vzájemnému soužití. Zdejší hrdinové dojdou rodinné idyly přes incest, prostituci, drogy, šikanu, nevěru, nekrofilii a vraždu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Asi už jsem pozbyla veškerou soudnost, nemaje tušení proč, neb poslední dobou sleduji čím dál větší úchylárny. Po tom co jsem viděla Anatomii pekla myslela jsem si, že větší úchylárnu, jen tak neuvidím a ona chyba lávky. K tomuhle filmu jsem přišla jako slepý k houslím a nestačila jsem valit vočadla, co to oči mé mrdavé vidí. Sex s mrtvolou, to už byla jen třešnička na dortu tohodle bizardního snímku. Taková Adamsova rodina v hodně zvrhlém podání. Tenhle film se opravdu těžko hodnotí pomocí hvězdiček. Kdybych ho brala podle svých morálních zásad, tak ho, bez mrknutí oka plesknu do odpadu. Když ho beru s hodně velkou nadsázkou některé scény byly opravdu hodně morbidním ujetým a opravdu hodně zvráceným způsobem směšné. Navíc mi přišlo, že všichni hlavní hrdinové si svůj osud tak nějak zaslouží, protože nikdo z nich nebyl zrovna neviňátko.Vlastně tak nějak nemám tušení, proč filmu, který se mi vůbec nelíbil dávám 5*, budu o tom přemýšlet, až se na dobrou noc zešlehám mojí oblíbenou plácačkou na koberce. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dohnal tenhle dlouholetej restík, kterýmu jsem se stále vyhýbal (nebo on mě ...) a vzhledem k tomu, že Kiikeho tvorbu obecně fakt nemusím, tohle jeden z těch hodně lepších kousků. Perfektní postavy, úchylné, byzardní, vtipné, neokoukané, dobré nápady, pár "wtf" scén ... I když mi z počátku trochu trvalo, než jsem si na film "zvykl" a začal ho vychytávat, od poloviny mi naprosto sedl a po scéně ve skleníku nebylo co řešit, to jsem se fakt málem "posral" smíchy ... :-) Má to svoje významy, které se dají vykládat různě a nebo je to čirý nesmysl, každopádně je to dobrá bizardnost, která může sednout i ne příliš extrémnímu publiku ... no i když ... :-) ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už si niekedy dostal ranu do hlavy?Už si niekedy zmlátil svoju matku? Aj takéto otázky sa breberajú vo filme a film je tak dobrý, že si na ne aj odpovedá. Sonda do jednej Japonskej rodiny, kde je otec šialený dokumentarista, matka bitá pracháčom od syna, syn je šikanovaný od spolužiakov, dcéra je prostitútka, no viac sa to hádam zamotať nedalo, ale dalo, lebo na scéne sa objavil návštevník a ten tiež normálny nebol. Za celú dobu filmu ani len jedna normálna postava, čisté šialenstvo. Sú tu znázornené všelijaké možne úchylky, ale sú bráne s takým nadhľadom, iróniou a niekedy aj sebairóniou. Film má veľmi kludné tempo, hned začiatočná posteľná scéna má vyše desať minút, na všetko je tu čas. Tie vypučené bradavky a z nich striekajúce mlieko, no Miike nemôže byť normálny, normálneho človeka by toto nenapadlo. Nasmial som sa ako jeden bujak. Jedná extrémne šialená jazda, rodina z Texaského masakru má vážnu konkurenciu. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Plagiát Pasoliniho TEOREMY, který nejen vykrádá, ale myšlenky originálu interpretuje naprosto scestně a nepřesně. Zapomeňte na nábožensko-filozofický podtext TEOREMY; Miike se zmůže tak maximálně na několik nechutností, postavy jeho filmu jsou psychologicky nevěrohodné a neprocházejí žádným vývojem. Násilí zde zobrazované se jen tak nevidí – jeho míra mě natolik šokovala (pozitivně i negativně), že celkový dojem nakonec nezůstal až tak negativní. Jinak ale v podstatě zbytečný film. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pozvali byste si do domu chlápka, který vás dvakrát přetáhne šutrem po hlavě? Asi těžko, ale postižený ve filmu to s lidmi, jak se později ukáže, myslí vždy jen dobře, a dá týpka vykrmovat svou submisívní manželkou, jíž mlátí pravidelně plácačkou na koberec vlastní syn. Tato situace se ještě drží v mezích normálu, neboť Bizita Q obsahuje přehršel bizarních a zvrhlých scének, z nichž některé nemají daleko svou explicitností k nefalšovanému pornu. Naštěstí téměř vše Miike prokládá absurdně veselou nadsázkou, díky níž člověk po zhlédnutí snímku ze sebe nemá pocit, že patří do pavilónu pro sexuální devianty v Bohnické léčebně. Zejména etuda horlivého tatíka a ztuhlé mrtvoly je doslova k popukání. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama