Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Recenze (352)

Lima 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal jako ekologický mesiáš, aneb jak si lze nahonit své ego a ukázat, že nikdy dobrým režisérem nebudu. Pokus o vážné téma s akčními prvky nevyšel. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na Seagala té doby trestuhodný průměr. Nicméně jedno se tomu upřít nedá a sice závěrečná věta "jednou si budeme muset kupovat i vodu balenou"... je ironií, že něco tak výstižného viděl ve svém debutu právě Seagal... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na Stevena Seagala docela dobré, v rámci žánru dokonce velmi dobré, ovšem umělecký dojem je za 0 bodů. :) Do áčkové kategorie tento film ani tak nepovyšuje jeho scénář, nebo herecké výkony, jako spíše jen spoluúčast některých hvězd na výrobě tohoto snímku. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Seagal je vážně ztroskotanec, který se z nedostatku filmového umu pokouší mísit pitomý akční příběh s ekologickou agitkou. Že by nabádání ekologických organizací k větší razanci? Tak takhle ne, pane Seagal, takhle tu Aljašku opravdu někdo podpálí!!! ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Pozitivum: Basil Poledouris Negativa: málo akce v akčním filmu, ohňostroj na konci, stejně jako ty kecy o přírodě na konci jsou k smíchu. Nejvíce jsem se smál při snové scéně (hraje si Seagal na Lynche?), špatní herci (pane Caine, prosím Vás, co Vy tady?) - no prostě špatný film. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se skoro nikomu nelíbí, ale po stránce akční to je jedna z nejlepších Seagalovek. A dobrá hudba tomu dodává. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Basil Poledouris: 1. Main Titles [2:19] ,2. Aegis Flameout [1:44] ,3. Forrest Found [1:36] ,4. The Journey [7:57] ,5. Forrest Decides/Horse Chase [3:54] ,6. Jennings Goes Down [4:46] ,7. The Warning/End Credits [7:1 ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých scén, pár špatných scén, celkem nuda. Ani dobrý ekofilm, ani dobrá akčňárna a vlastně celkově nic moc... ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Koľko peňazí je dosť?" V r. 1994 bolo jasné, že akčné hviezdy 80. rokov (Arnold, Sly, Van Damme, Lundgren, Dudikoff) v novej dobe nemajú šancu, ak sa jej neprispôsobia. A tak Veľký Stívn začal režírovať. Vo vlastnej produkcii. Debutoval ekologickou Aljaškou v plameňoch - a rozhodne sa nedržal pri zemi, vyfasoval 50 miliónov a zdecimoval pri tom polovicu kontinentu. Vo svojom režijnom debute si raz za čas spomenul na svoje trademarky, ako sú ostré bitky (rasista Mike Starr v tom istom roku exceloval v scéne „drozd je drozd“ z BLBÉHO A BLBŠIEHO) a silácke reči („Kto to je?“ – „Predstav si svoju najhoršiu nočnú moru a vynásob ju desiatimi.“), väčšinou sa však sústredí na inuitské hatlaniny smiešne aj samotným Inuitom (viď. chozeho citát o myši a medveďovi). Tieto veci by sa bez problémov dali preglgnúť, keby v ALJAŠKE V PLAMEŇOCH bolo kvalitné zlo, ale bohužiaľ toto nevyšlo. Caine je zarážajúco nevýrazný a jeho pravá ruka na špinavú robotu John McGinley sa síce snaží, ale nestíha. Akcia nepatrí k najvydarenejším zo seagaloviek, no je brutálna a oproti neskorším seagalovkám je to predsa len relatívne kvalita (s tomu odpovedajúcimi úžasne trápno-siláckymi hláškami typu „Bol taký tajný, že ani nemal spis s nápisom ´tajné´.“). Seagal mal do r. 1994 na konte hity NICO – VIAC NEŽ ZÁKON, ŤAŽKO HO ZABIŤ, MUŽ SO ZNAKOM SMRTI, NEMILOSRDNÁ SPRAVODLIVOSŤ a PREPADNUTIE V PACIFIKU, nanešťastie sa po r.1994 len zopárkrát symbolicky vrátil (SÁM PROTI ZLU, KONEČNÉ ROZHODNUTIE, SMRTEĽNÝ ZÁSAH a podľa niektorých i PREPADNUTIE 2: TEMNÉ ÚZEMIE), aby následne padol na video. V porovnaní s jeho poslednými kusmi je ALJAŠKA V PLAMEŇOCH klasika. Dvojmetrový stokilový Steven ma dokonca príjemne prekvapil dobrou jazdou na koni. Hoci to s tou priepasťou... no neviem. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Och, Steven si chtěl natočit vlastní filmovou eko agitku, ale raději to neměl dělat ... Dopadlo to příšerně. Možná se měl radši uvalit do meditací a napsat o tom nějakou knihu :) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Všechno mezi 20. a 70. minutou mě minulo velkým obloukem. Ale začátek skvělej, úvodní bitka v baru kulervoucí (a to doslova) a také kdo by neznal Tleskanou, že?? Trubkořez použitej na koleno je fajn mučící nástroj, brr! ... (poté následuje pro mě hluché padesáti minutové intermezzo)... A pak ten monstrózně explozivní závěr na Aegis 1. Spousta střílení, výbuchů, zajímavé techniky, ale málo osobních soubojů, závěrečný proslov. Příliš mě to neoslovilo. 50% Aikidó technika, které mě zaujala: Bitka v baru. Posledního útočníka si Forrest dvakrát otočí kolem těla (alá fotbalové Pojď sem, kam jdeš??) a pak ho prohodí skleněnou vitrínou. V závěru pak předvede efektní kousek s brokovnicí a zejména excelentní techniky s kovovou trubkou. 50 miliónů dolarů(rozpočet)/38,5 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pro případ, že bych někdy uvažovala o bulimii, mi bude k vyvolání žádoucího efektu stačit fotka Stevena Seagala, ale bývaly doby, kdy se mi Aljaška nezdála úplně strašlivá. Dnes si už jen povzdechnu nad časy, kdy jsem byla mladá a blbá (tedy o něco málo pitomější než teď) a kdy Seagal nebyl hroudou sádla. ()

Reklama

Reklama