Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

John C. McGinley je boží. Podobný případ jako Bill Murray - stačí mi vidět ve filmu jeho tvář a hned je to lepší zážitek. Ale jinak mě film absolutně nebavil, a to i přes svou záslužnou myšlenku o nenažranosti ropných společností. Steven Seagal tímto filmem režijně debutoval (za kameru se ale postavil poprvé a naposledy:)) a asi si splnil sen, když natočil snímek s ekologickým tématem. Hrdinou je vlastně ekologicky/politicky uvědomělý Rambo! Seagalova režie není nijak špatná, ale zároveň ani nijak dobrá... Jeho neherectví není takovým problémem. Spíš jde o to, že ušlechtilá myšlenka se nerovná dobrý scénář. Který je skutečně naprosto nudný a mizerný. Na průměr tuhle záležitost nedostane ani Michael Caine. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to krásný film odehrávající se v krásné Aljašce. Film je zaměřen na ekologickou tématiku. Co to stojí změnit jednoho chlapa. Musí kvůli tomu zemřít všichny, aby pochopili, že nafta tu není věčně, že nemyslíme na osudy naších dětí. Znečištujeme vzduch, umírají stovky zvířat na znečištění. A myšlenka alternativních paliv už je tu více než padesát let. A už by mohla být i zrealizována, jenže kdo se postaví mocným a bohatým naftovým magnátům a řekne jim přejděte na vodíkový pohon? Steven Seagal. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Koľko peňazí je dosť?" V r. 1994 bolo jasné, že akčné hviezdy 80. rokov (Arnold, Sly, Van Damme, Lundgren, Dudikoff) v novej dobe nemajú šancu, ak sa jej neprispôsobia. A tak Veľký Stívn začal režírovať. Vo vlastnej produkcii. Debutoval ekologickou Aljaškou v plameňoch - a rozhodne sa nedržal pri zemi, vyfasoval 50 miliónov a zdecimoval pri tom polovicu kontinentu. Vo svojom režijnom debute si raz za čas spomenul na svoje trademarky, ako sú ostré bitky (rasista Mike Starr v tom istom roku exceloval v scéne „drozd je drozd“ z BLBÉHO A BLBŠIEHO) a silácke reči („Kto to je?“ – „Predstav si svoju najhoršiu nočnú moru a vynásob ju desiatimi.“), väčšinou sa však sústredí na inuitské hatlaniny smiešne aj samotným Inuitom (viď. chozeho citát o myši a medveďovi). Tieto veci by sa bez problémov dali preglgnúť, keby v ALJAŠKE V PLAMEŇOCH bolo kvalitné zlo, ale bohužiaľ toto nevyšlo. Caine je zarážajúco nevýrazný a jeho pravá ruka na špinavú robotu John McGinley sa síce snaží, ale nestíha. Akcia nepatrí k najvydarenejším zo seagaloviek, no je brutálna a oproti neskorším seagalovkám je to predsa len relatívne kvalita (s tomu odpovedajúcimi úžasne trápno-siláckymi hláškami typu „Bol taký tajný, že ani nemal spis s nápisom ´tajné´.“). Seagal mal do r. 1994 na konte hity NICO – VIAC NEŽ ZÁKON, ŤAŽKO HO ZABIŤ, MUŽ SO ZNAKOM SMRTI, NEMILOSRDNÁ SPRAVODLIVOSŤ a PREPADNUTIE V PACIFIKU, nanešťastie sa po r.1994 len zopárkrát symbolicky vrátil (SÁM PROTI ZLU, KONEČNÉ ROZHODNUTIE, SMRTEĽNÝ ZÁSAH a podľa niektorých i PREPADNUTIE 2: TEMNÉ ÚZEMIE), aby následne padol na video. V porovnaní s jeho poslednými kusmi je ALJAŠKA V PLAMEŇOCH klasika. Dvojmetrový stokilový Steven ma dokonca príjemne prekvapil dobrou jazdou na koni. Hoci to s tou priepasťou... no neviem. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal je v první řadě na nic se neptající mlátička, nehodlá sám sebe prohánět na festivalech. Že má ale i výrazný názor na životní prostředí je v ranku akčního bouchání minimálně zajímavé. V Aljašce v plamenech to s ekologickou reklamou zkouší skutenčně natvrdo, proto si sehnal i režisérskou stoličku. Rozhodně se nedá říct, že by potopil ten film právě on. Troufá si s dobře znějícím obsazením bouchat do systému jako celku, což je však hlavní problém. Seagal archetypálního akčního fandu uspí přemírou diagnostických keců o kousavých naftařích, zatímco ten náročnější divák se bude bavit spíš na účet pana Aktivisty. Já bych v tom neviděl jen zápory (ač jich je dost) a mám rád snahu. Jestli něco s tohohle filmu ční jako totem, tak je to právě snaha. Takže za tři. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí musím říct, že Seagala nemám rád. A u jakéhokoli jiného filmu bych dal mnohem míň, ale tady udělám vyjímku a dám průměr a zaokrouhlím nahoru za snahu. Ostatní filmy se Seagalem jsou totální hnojivo, ale tohle se u mně dostalo alespoň na koukatelnou příčku. 50% za pár dobrých scén a snahu na něco poukázat :) Na greenpeace to ale nemá :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 18. května do 19. srpna 1993 ve státech USA – Aljaška, Washington, Kalifornie a Wyoming. (BMW12)
  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama