Reklama

Reklama

Nihon kuroshakai Rei Rainzu

Recenze (4)

tombac 

všechny recenze uživatele

Mladý Číňan Ryuichi vycestuje s dvěmi kamarády na falešné pasy do Japonska. Zde jsou záhy okradeni a bez prostředků se dají najmout jako dealeři toluenu. Střet s místním čínským bossem na sebe nenechá dlouho čekat. Zmlácená prostitutka Anita se předtím vyspí s jedním z nich a s trojicí vytvoří bizarní společenství. Idylka nemůže mít dlouhého trvání... Ley Lines nesou typický rukopis Takashiho Miika. Prostitutky, gangsteři, drogy, úchylky, explicitní zobrazení sexu a násilí, vše je v tomto zdlouhavém snímku obsaženo. V rámci Miikeho tvorby průměr. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Miikeho cielený deštruktívny mikrokozmos stratených generácií - časť tretia. Ley Lines je zase o niečom inom ako jeho predchodcovia. Spojovací prvok je množstvo režijných Miikeho nápadov, ktoré sú znakom nielen novátorského prístupu k látke, ale aj perfekcionizmu ktorý sa pretavuje do výsledných emócií skrze detaily. Nie je to príjemný svet. Ale je fascinujúci. Je to svet, kde morálka a ľudskosť ustupuje skazenosti. A všetko je to vykreslené s pôsobivou dávkou utopistických a fatalických postáv. Ďalšia exkurzia do Japonského podsvetia, ktorá zanechá dojem. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Trojice kamarádů se vydává do velkoměsta, kde se všelijak protlouká (třeba dealováním toluenu), dá se dohromady se svéráznou prostitutkou a zaplete se s nebezpečným gangsterem. Snímek ve volném tempu střídá Miikeho typické ujetosti a vtípky (i když se drží velmi zkrátka) s občas až poetickými náladami. ()

contreras 

všechny recenze uživatele

Skvělé, přistěhovalecký problém, který je v celé trilogii obsažen, mne doslova fascinuje. Film podněcuje k různým úvahám a člověk je nakonec zas projednou rád, že je obyvatelem Evropy. Asie je prostě plná vyšahanců o kterých se podobné filmy točí a proto mne tak zajímá. Co dodat? Miike je kouzelník. ()

Reklama

Reklama