Reklama

Reklama

Konkurs

  • Česko Konkurz na smrt (více)
Trailer 2

Kontroverzní japonský režisér Takaši Miike je tvůrcem tohoto znepokojujícího hororového filmu o ovdovělém producentovi, který se rozhodne zorganizovat konkurz na svou potenciální novou manželku. Mezi mnoha uchazečkami zvláště vyčnívá především jedna - rozkošná bývalá baletka oblečená v bílé. Vdovec je jejím záhadným půvabem zcela fascinován a nemůže uvěřit vlastnímu štěstí, dokud se svou budoucí nevěstou nezačne zabývat podrobněji. Detaily z jejího osobního života do sebe tak úplně nezapadají, nohy má zohyzděné řadou ošklivých jizev a Aoyama až příliš pozdě zjistí, že lidé v jejím okolí mají ve zvyku záhadně mizet. Když v jejím obýváku objeví spoutaného muže s uříznutým jazykem a chodidly, usoudí, že ona dívka patrně nebude ženou jeho snů. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (234)

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Začíná to velmi jemně - emočně až melodramaticky. V prvních minutách jsem si ani nebyl jistý, zda pozoruji skutečně "TEN" správný snímek. Jde o to, že netradičně jsou zde mixovány žánry a to ve velmi přesných dávkách. V jaké peklo se nakonec proměnila ta počáteční masáž asi jenom tak nezapomenu. Oceňuji vynalézavost a syrovou brutalitu bez servítek. Kvalitní děj, který diváka z počátku chytne kolem ramen pouze proto, aby z něho ve finále vysál duší za živa. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

prva hodina malo zaujimava roztahana skoro nuda s jedinym momentom, ktory dava do druhej polovice urcitu nadej (skakajuci pytel).. druha polovica vsak meni svoj zaner o 100% a z akejsi romantickej dramy tu mame zrazu sokujuci nasilny thriller, ktory mi vsak neprisiel vobec zaujimavy, ale skor ako zmatocny..a celkovo pointa ma znacne mina. oplati sa dufat, ze to bol len sen. 60% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aojama je muž v zrelom veku, ktorý po smrti manželky ostáva žiť so svojim synom. Po uplynutí dlhých siedmych rokoch si uvedomuje, že je čas opäť spoznať príjemnú ženu po boku ktorej by mohol zostarnúť. Jedného večera sa stretne s dlhoročným priateľom Jošikawom, ktorý pracuje vo filmovom priemysle. Ten mu navrhne, aby sa zúčastnil jedného z jeho konkurzov pre hlavnú ženskú postavu v novom snímku, ktorý pripravuje v spolupráci s nemeckou televíziou. Samotné výberové konanie totiž absolvuje niekoľko sympatických žien, čo by pre Aojama mohla byť ideálna príležitosť pre naviazanie novej známosti. Jednou z uchádzačiek je aj mladá, krásna slečna Jamazaki. Tá Aojama upúta už samotnými myšlienkami v žiadosti o úlohu. Navonok skromná, tichá, inteligentná žena by mohla byť pre osamelého muža tou správnou voľbou. Zdanie však môže niekedy klamať. Takmer tri štvrtiny snímku nijak výnimočné. Ako to už býva u ázijských snímkoch zvykom, pomalý rozvíjajúci príbeh sa stal "tradíciou". Pre tých, ktorí majú problémy s trpezlivosťou, a obzvlášť pri sledovaní hororu, bude veľmi náročné tento film dosledovať. Sám za seba môžem povedať, že zhruba od polovice, to bolo miestami doslova utrpenie. Následne nato sa zo snímku vykľulo "halúzne čudo", v ktorom sa začali tak prelínať rôzne časové slučky, až som sa v deji "stratil". Kde iný vidí originalitu, ja skláňam hlavu zo sklamania strateného času. Mám rád komplikované filmy ( veľmi!! ), no toto mi až na záverečné "hrádky s čertem" či samotnú myšlienku nijak mimoriadne nesadlo - 50%. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pomalu si zvykám na odlišnou východoasijskou mentalitu, s níž i filmoví tvůrci překračují hranice mnohem víc a mnohem dál, než kam je obyčejná mysl našince někdy ochotna vstoupit. Jenže Konkurs mi dal při rozdýchávání viděného slušně zabrat. Tady šlo navíc vstup do jiných dimenzích hned ve dvou směrech, kdežto ten první začal probíhat už skrze drobné zneklidňující a spočátku těžce definitovatelné útržky uprostřed originální romance, které nás postupně zavádí do jakéhosi paralelního světa, v němž se stejnými postavy probíhá všechno možná úplně jinak? Takaši Miike spolu s tajemstvím kolem hlavní hrdinky a prolnutím reality se sny a představy chrlí spoustu výjevů a informací, z nichž mnohé se stávají až protichůdnými. Víc, než polovina snímku mi tu navzdory pomalému tempu ubíhala velmi rychle, protože jsem sledoval napínavé romantické drama, až jsem se záhy uprostřed surrealistického kolotoče s bizarně brutálním vyvrcholením nevšední lásky ztratil a záhy zas prožíval šok. Chvíli jsem nedokázal k sledovanému zaujmout jasné stanovisko, až mě režisér znovu překvapil, znovu uzemnil a posléze znovu zamotal hlavu dalším překvapením. Chvílemi jsem měl ze způsobu vyprávění podobný dojem, jako ze soudobých filmů Davida Lynche a mám pocit, že mnohé scény Konkursu si ve výsledku lze vyložit více způsoby – důležité však je, že ač si je vysvětlíte a dosadíte ke konci jakkoliv, celý příběh v obou paralelních linkách dochází k jednotnému závěru. Minimálně pokud jde o poslední vyřčené věty, které s něžným hlasem završují tento moderní romantický horror naštěstí smysluplně... a dá se říct, že i s myšlenkou. [75%] ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak tento film jsem si pořídil vlastně+ náhodně...na benzínce. Důvodem bylo mé uchvácení a pohlcení hororovou sérií Ring. Jednoduše jsem chtěl další japonský nářez a také jsem ho dostal. Bizarně laděný, fyzicky krutý horor je od Ringu sice skok jinam, ale atmosféra je opět skvělá. Velmi promíchaná dějová linie dělá z filmu složitější, ale o nic méně kvalitnější záležitost. Asami a její nelehký osud, který ráda praktikuje na druhých. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Když byl film promítán na filmovém festivalu v Rotterdamu v roce 2000, tak zaznamenal rekord v návštěvnosti. (HappySmile)
  • Kapela My Chemical Romance použila Audition jako předlohu ke svému videoklipu k písni „Honey, This Mirror Isn't Big Enough for the Two of Us“. (Baťka)

Reklama

Reklama