Reklama

Reklama

Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas

  • USA Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (více)
Trailer
USA, 1994, 79 min

Režie:

Peter Segal

Scénář:

Pat Proft, Jerry Zucker (původní scénář) (více)

Hudba:

Ira Newborn

Hrají:

Leslie Nielsen, Priscilla Presley, George Kennedy, O.J. Simpson, Fred Ward, Anna Nicole Smith, Ellen Greene, Earl Boen, Rosalind Allen, Andre Rosey Brown (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Nikdo není nenahraditelný. Existují ovšem světlé výjimky. A jednou z nejsvětlejších je Frank Drebin. Co na tom, že by si po desítkách let policajtské práce konečně mohl užívat zaslouženého odpočinku! Co na tom, že se z něj stala dokonalá hospodyňka, vytvářející spolehlivé zázemí své emancipované manželce Jane! Losangeleská policie se bez něj prostě neobejde. Alespoň ne teď, když se tu zřejmě chystá největší teroristická akce za poslední léta. Neboť ve věznici ve Statesvillu se připravuje k útěku jeden z nejnebezpečnějších „chovanců“ – expert na bombové útoky Rocco. A vypátrat, jaký má být jeho nejnovější cíl, toť úkol, s nímž si jen tak někdo neporadí. A Frank nezaváhá ani vteřinu. Když jej vlast potřebuje, je ochoten nechat se i zavřít… Předposlední z policejních komedií s Lesliem Nielsenem je opět nabita gagy a skeči, parodujícími jak nejrůznější kasovní trháky posledních let, tak i scény z klasiky světové kinematografie – od Mysu hrůzy až ke Křižníku Potěmkinovi. K jedné z četných zajímavostí patří závěrečná „oscarová“ scéna, v níž vystupuje řada hvězd světového formátu, které hrají samy sebe (Raquel Welchová, Olympia Dukakisová, Elliott Gould a další). (Česká televize)

(více)

Recenze (373)

Lima 

všechny recenze uživatele

Z celé trilogie tento díl považuju za nejpovedenější. Scéna z předávání Oscarů je nezapomenutelná. Zucker udělal z Leslieho Nielsena komika, Leslie Nielsen ve svých dalších filmech ze sebe šaška. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jako u většiny sequelů i tady se mi zdá, že kvalita rapidně klesá s přibývajícími díly. Ale i tady se najde pár opravdu dobrých míst, povedených vtipů a pořád je film mnohem lepší, než jakákoliv teenagerovská nebo bláznivá komedie (nejen) posledních let. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Úpadek k fekálnějšímu humoru Drebinovi příliš nesvědčí, bohužel právě tento film předznamenal, jakým směrem se budou ubírat parodie příštího tisíciletí. 70% Zajímavé komentáře: Melies, pjotr76 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

I když je to nejbláznivější z bláznivých komedií, rodinné problémy Drebinových jsou uvěřitelné, jako kdby to bylo psychologické rodinné drama. No a když se Leslie Nielsen alias dementní Frank snaží předstírat, že s Piou Zadorou a jejími hochy tančí, neudržíte se smíchy. -CO TO JE? -VYPADÁ TO, JAKO KDYŽ PHIL DONAHUE ZVRACÍ DO TUBY. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak trapas to skutečně nebyl . Až příště bude policie zase zatýkat Krejčíře a jemu podobné, měla by zavolat Franka Drebina, on by z toho trapasu totiž uděla alepsoň komedii. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pusťte si takový film v roce 2030 a schválně, jestli bude mít v komediích konkurenci. Už dneska nemá a to je teprv rok 2018. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $51,132,598Tržby Celosvetovo $86,400,000║ Tvorcom začal dochádzať dych ale občas kde-tu niečim uspokoja, zabavia. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabší než předchozí díl, ale i tak mě opět Drebin výborně pobavil. Autoři v posledním díle trilogie naštěstí našli zajímavý a trochu jiný směr, který jim prochází i díky mému vztahu k filmům (och, to udílení Oscarů ...Phil Donahue má pecha). Hlavně scény ve věznici jsou opravdu výborné (nošení písku, zbavování se písku, děti s pistolemi při útěku, obleček pro lepší sex, spermobanka :)). Asi poslední pořádný film Leslieho Nielsena a je škoda, že Zucker nedotočil svou trilogii a vzal to do rukou rutinérský Peter Segal. PS: teprve až po shlédnutí Útěku z Alcatrazu s Clintem Eastwoodem dostaly některé vězeňské vtípky správnou pointu:)) ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Opět mistrovské scény - především úvodní Neúplatní, návštěva spermobanky i závěrečné Oscary: Jsem Frank Drebin amusím dovnitř - jo a já jsem Robert De Niro. Pane De Niro jsem od policie a musím dovnitř. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jako rozlučka s touhle "geniální" parodickou sérií to ujde a svému jménu se nijak nezadá, ale nejspíše je zřejmě dobře, že již nevznikl další díl, protože velká část tak originálních nápadů nejde bohužel inovovat do nekonečna. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kočárek na schodech? Ale kdeže, tady jsou rovnou čtyři a do toho ještě namíchnutý pošťáci. Opět skvělá zábava s tolika vydařenými vtípky, že je ani všechny nejde vstřebat. Finále na Oscarech je dokonalé, ale mě nejvíc rozsekala ta Frankova vězeňská přezdívka Nick Sekáč Magor. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrá bláznivá komedie. Namíchnutí pošťáci nemají chyby a co ty vnady Anne Nicole Smithové. Leslie Nielsen je jako vždy klasik. Naprosto mě dostává George Kennedy - co dělá v takovýchto filmech? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ira Newborn: 1. Hip to Be Square ,2. Stayin' Alive ,3. Misty ,4. Great Balls of Fire ,5. This Could Be the Start of Something ,6. 99 Bottles Of Beer Boogie ,7. The Food Song ,8. For He's a Jolly Good Fellow ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neboj sa, bejby. ´Byť v ohrození života´ je moje druhé meno.“ – „Ale čo Jane?“ – „Jej druhé meno nepoznám.“ Strašne slabá komédia (a paródia ešte horšia) a bez debaty najslabší diel z trilógie. Kým u prvých častí som sa váľal po zemi od smiechu, pri sledovaní trojky som sa benevolentne usmieval. Úvod s Nepodplatiteľnými OK, aj v ďalšom deji sa nájdu občasné pôvabné záležitosti (atómový výbuch, afroúčes). Osvedčené herecké obsadenie (Nielsen, Kennedy, Presley, O.J.) robí svoje (vrátane nováčika Earla Boena z Terminátorov ako sexuológa). Nevraviac o vydarených hláškach („Hlavu hore. Nelúčim sa navždy. Iba ma už nikdy neuvidíš.“). Len proste s bezvadnými prvými dvoma časťami je to fakt slabé a scenár je celkovo chudobný vrátane oscarového finále, ktoré malo byť veľkolepé a malo zbúrať polovicu Hollywoodu a nakoniec je to sklamanie gigantických rozmerov. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tyhle parodie Pata Profta je těžké. Některé gagy jsou nebetyčně trapné, jiné geniální. Takže jde spíš o jejich vzájemný poměr nebo nepoměr. A tady se kloním k vyššímu hodnocení, protože většina je zábavných (třeba Anthonym zmiňované předávání Oscarů). ()

movie 

všechny recenze uživatele

"Přece jsem chtěl adoptovat tu osmnáctiletou korejku!" Nemá to ty grády co předchozí dva díly, ale i tak je to řádně super.Asi poslední koukatelná parodie s Lesliem Nielsenem. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nezapomenu, jak v duchu noir detektivek Frank vypráví: Když jsem poskládal prádlo, bylo načase zjistit... prostě zábava od začátku do konce, ale najdou se i lidi, kterým se to líbit nebude. Třeba moje máma přímo bytostně nesnáší slovo parodie a nikdy jsem ji neviděl u nějaké se smát. Ani neví o co přichází. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chystají se vyhodit celou budovu do povětří. To bude katastrofa. Tedy pokud to neprovedou při taneční vložce." Nejlepší světový policista, tanečník a štědrý dárce spermatu se vrátil, aby zlikvidoval teroristy a přitom konečně udělal z Oscarů skutečně zábavný pořad. Mě tedy Frank Drebin alias Nick Sekáč Magor bavil v podstatě stejně výtečně jako v předchozích dvou dílech, ale kromě jeho tradičních šíleností taky nezapomenu na vězeňský tělocvik, na prsa Tanyi Petersové, na Nordbergův vlasový přípravek a hlavně na to, že při občasném kvalitním pročištění trubek si mám pouštět nejvzrušivější porno všech dob - Tanec s vlky. ()

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama